4080 Super 12VHPWR bu kablo ile kullanıyorum.

Konuyu açtığım gece OCCT Power testi yaptım 20 dk kadar hiçbir error, resetleme ya da bir problem yaşamadım. Sıcaklık 75 dereceyi geçmiyor işlemcide, ekran kartıda.

11. yeniden başlatmayı yaptım ve yine herhangi bir problemle başlamadı ya da problemle devam etmiyor.

PSU konusunda aşırı bilgisizim bunun için parça mı almam gerekiyor PSU testi mi yapıyoruz aynı zamanda.

4080 Super 12VHPWR bu kablo ile kullanıyorum.

Konuyu açtığım gece OCCT Power testi yaptım 20 dk kadar hiçbir error, resetleme ya da bir problem yaşamadım. Sıcaklık 75 dereceyi geçmiyor işlemcide, ekran kartıda.

11. yeniden başlatmayı yaptım ve yine herhangi bir problemle başlamadı ya da problemle devam etmiyor.

PSU konusunda aşırı bilgisizim bunun için parça mı almam gerekiyor PSU testi mi yapıyoruz aynı zamanda.

4080 Super ekarte edince sorun düzeldiyse yazılımsal sorunlardan hariç olarak soket ve konektörleri kontrol et. Tek kablo yerine dönüştürücü dene, sendeki sıkıntı yükte değil boştayken o halde. Stutter falan onlara çok girmiyorum, o konu derin. Kartın kendi dönüştürücüsü ve 3x8 pin PCIe kablo ile dene. Sorun yinelerse farklı bir kart ile dene. Deneme-yanılma ile çözülür. iGPU ile birkaç gün kullanmana gerek yok, adımları hızlandırman faydana. OCCT Power total bir test, hem termal hem de Wattage, PSU 12V kanalı vesaire. Onlarda sorun yoksa boştayken yapıyorsa dediklerimi bir dene.

Merhabalar,

Ekran kartına takılan kablonun ucunda metaller gözüküyor plastiğinde erime falan bence görünmüyor, aynı şekilde ekran kartının girişide aynı pinlerde yamulma yok metaller sağlam ve plastik erimesi görünmüyor yine.

PSU kısmına geçtiğimde ise kasanın arka kapağını açtım ve fotoğraflarda göreceğiniz üzere arkası karmakarışık, aşağıda bir çok böyle boşta soket var gibi üst taraflar yine kablolar büyük oranda gruplanmıs ve ben az çok anlıyorum denileni yapıyorum ama burayı hiç bilmiyor ve anlamıyorum beni aşar gibi geldi.

Ne diyorsunuz ne yapayım? O setupu kuran esnafa götürüp dediklerinizi deneteyim mi PSU kartı için? Gerekirse GTX 960 kartıda götürürüm. Bilemedim. Çok karmaşık geliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_5645.webp
    IMG_5645.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5648.webp
    IMG_5648.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 29
  • IMG_5651.webp
    IMG_5651.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_5650.webp
    IMG_5650.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 34
@monitortavsiye01 'de GPU kaynaklı diye düşündüğüm Restart'larda özellikle takılma vardı. Bu ihtimali kuvvetle değerlendirin. Hem fiziksel hem de kablo bağlantılarındaki sorunlar, soket vs. gündemde.
Abi deme işte bunu... Ben hiçbir RAM ayarı yapmayıp default kullandığımda restart sorunu olmuyordu. Şu ana kadar hep RAM gözüme battı benim. Bir de ekran kartı çıktı işin içinden 🙄

Ayrıca arkadaşın dediği donma olayı var ya. Onu 2 defa yaşadım sadece. O da şöyle oldu. Windows logosunda dondu ve 30-40 saniye sonra masaüstü geldi. Sonra yeniden başlatıp BIOS girmiştim. Resize Bar açıp tekrar boot ettim. Yine o logo ekranında takılı kaldı 20-30 saniye, ondan sonra masaüstü gelmişti.

Daha sonra hiç yaşamadım bunu. Hiç..

Ayrıca @SunseTTime ın dediği gibi bazen o yükleme ekranını hiç görmeden masaüstü görüyordum.

Abi deme işte bunu... Ben hiçbir RAM ayarı yapmayıp default kullandığımda restart sorunu olmuyordu. Şu ana kadar hep RAM gözüme battı benim. Bir de ekran kartı çıktı işin içinden 🙄

Ayrıca arkadaşın dediği donma olayı var ya. Onu 2 defa yaşadım sadece. O da şöyle oldu. Windows logosunda dondu ve 30-40 saniye sonra masaüstü geldi. Sonra yeniden başlatıp BIOS girmiştim. Resize Bar açıp tekrar boot ettim. Yine o logo ekranında takılı kaldı 20-30 saniye, ondan sonra masaüstü gelmişti.

Bende hep XMP açıp kullandım hiç default kullanmadım. Acaba default kullansaydım çözülür müydü? Ama bende ram kaynaklı olsa GPU kasada yok yine yapardı 12 kere PC açtım bugün sorunu hiç yaşamadım.

Şu masaüstüne direkt atlama kısmı ve bazen açılış müziğinin gelip bazen gelmemesi problemi bende temiz kurulumdan önce vardı.

Merhabalar,

Ekran kartına takılan kablonun ucunda metaller gözüküyor plastiğinde erime falan bence görünmüyor, aynı şekilde ekran kartının girişide aynı pinlerde yamulma yok metaller sağlam ve plastik erimesi görünmüyor yine.

PSU kısmına geçtiğimde ise kasanın arka kapağını açtım ve fotoğraflarda göreceğiniz üzere arkası karmakarışık, aşağıda bir çok böyle boşta soket var gibi üst taraflar yine kablolar büyük oranda gruplanmıs ve ben az çok anlıyorum denileni yapıyorum ama burayı hiç bilmiyor ve anlamıyorum beni aşar gibi geldi.

Ne diyorsunuz ne yapayım? O setupu kuran esnafa götürüp dediklerinizi deneteyim mi PSU kartı için? Gerekirse GTX 960 kartıda götürürüm. Bilemedim. Çok karmaşık geliyor.

Kablolama yapılıp cırtlandıysa zaten onların tek tek sökülmesi lazım, modüler PSU'da yine 3 ayrı 8 pin ekstra bağlanacak. Bu iş uzun, evet. Anlamıyorsan PC'ci ile hem 2 karta hem de 12VHPWR ve dönüştürücü ile 3x8 pin ayrı deneyin. Zor işlemler değil ama denerken kablolama iptal olur.

Bende hep XMP açıp kullandım hiç default kullanmadım. Acaba default kullansaydım çözülür müydü? Ama bende ram kaynaklı olsa GPU kasada yok yine yapardı 12 kere PC açtım bugün sorunu hiç yaşamadım.

Şu masaüstüne direkt atlama kısmı ve bazen açılış müziğinin gelip bazen gelmemesi problemi bende temiz kurulumdan önce vardı.
Hocam bendeki sorun şuydu. BIOS giriyorum. @Ayhan Dönmez abinin gir dediği timing ayarlarını giriyorum. Sonra F10 basıp boot ediyorum. Masaüstü geliyor. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatınca DRAM ışığı yanık şekilde takılı kalıyordu sistem.

Ayrıca @SunseTTime ın dediği gibi bazen o yükleme ekranını hiç görmeden masaüstü görüyordum.

Sen dediğim gibi 2x16 6000 CL30 sıfırdan alıp dene Wi-Fi'siz Force ile. Bu ikisini kombinelersen sorun olmadığı garanti çünkü. Eğer sorun devam ederse GPU, PSU ve M.2 bakacaksın. X870E Carbon mesela KC3000 ile sıkıntı yapıyordu, BIOS ekranında donma vardı ya da 5 dakikalık BIOS yazdırmayı 1 saatte yapıyordu. Hep bir donma, takılı kalma vardı. O yüzden ummadık taş baş yarar. Bakacaksınız sırayla.

modüler psu dediğin benim kendi psu cihazım mı? Dönüştürücü ve 3 tane 8 pin kablosu almam gerekiyor mu bunlar bende mevcut mu? 12VHPWR kablom var. O zaten şu an aktifte 4080 Super de takılı olan kabloydu dimi?
En zayıf olduğum yer burası hocam ilkokul düzeyinde sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın.

@SpeedBeast34 bu Cold Boot sorununu sadece bilgisayarı yeniden başlatmadığımda yaşamıyordum. Yani ayarları girip masaüstüne geldim ya. Başlat > Kapat dediğimde ve tekrardan güç tuşuna basıp çalıştırdığımda bu sorunu yaşamıyordum. Sadece restart atınca oluyordu.