modüler psu dediğin benim kendi psu cihazım mı? Dönüştürücü ve 3 tane 8 pin kablosu almam gerekiyor mu bunlar bende mevcut mu? 12VHPWR kablom var. O zaten şu an aktifte 4080 Super de takılı olan kabloydu dimi?
En zayıf olduğum yer burası hocam ilkokul düzeyinde sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın.

PSU modüler mi sendeki, kablolar söküp takılabiliyor mu PSU tarafından? Techolay YouTube kanalında sistem toplama rehberi vardı, onu bir izle. Mantığı anlarsın. PCIe kablo bulunur sende evet, 4080S için dönüştürücü de yine kartın kutusundadır. Dönüştürücüden ziyade kartın kendisi ve tek kablo ile tekrardan dene. PSU tarafından kontrol et kabloyu, gevşeklik olmasın.

Hiç bilmiyorum. Dediğim gibi anlamadığım bir konu bu kısım montajı esnasında da takip etmedim sanki her şey otomatik takılıydı gibi yoksa poşetli geldi kablolar montajlayan kişi mi kabloladı bilmiyorum. Bunu öğrenebileceğimiz bir yer şey var mı? Gemini vs bilir mi?

Fotoğrafta paylaşacağım dört kablo ekran kartı ile alakalı mı?

Dosya Ekleri

• IMG_5652.webp
    IMG_5652.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 31
Hiç bilmiyorum. Dediğim gibi anlamadığım bir konu bu kısım montajı esnasında da takip etmedim sanki her şey otomatik takılıydı gibi yoksa poşetli geldi kablolar montajlayan kişi mi kabloladı bilmiyorum. Bunu öğrenebileceğimiz bir yer şey var mı? Gemini vs bilir mi?

Fotoğrafta paylaşacağım dört kablo ekran kartı ile alakalı mı?

Solda 3x8 pin dönüştürücü. Sağdaki SATA, onun haricinde 4+4 olanlar CPU, 6+2 pin şeklinde olanlar PCIe. @SunseTTime evi PC dükkanına döndü. Onunla ilerleyin, onun haricinde bu 12VHPWR ile tekrardan bir dene. Çıt sesini al. Slota da tam oturt kartı.

Solda 3x8 pin dönüştürücü. Sağdaki SATA, onun haricinde 4+4 olanlar CPU, 6+2 pin şeklinde olanlar PCIe. @SunseTTime evi PC dükkanına döndü. Onunla ilerleyin, onun haricinde bu 12VHPWR ile tekrardan bir dene. Çıt sesini al. Slota da tam oturt kartı.
Hocam biliyorum çok bunaltıyorum ama hem öğrenmek hem tamamlamak için soruyorum. 3x8 dönüştürücü mevcut o zaman birde ben PC cuma günü götüreceğim dediğiniz gibi 3x8 pin ile deneyelim, diğer karta da deneyelim o gün peki bunları yaptığımız da ne sonuç bekleyeceğiz?
Yani bu dönüştürücüyle de yaparsa ekran kartı suçlu olacak mesela değil mi?

Hocam biliyorum çok bunaltıyorum ama hem öğrenmek hem tamamlamak için soruyorum. 3x8 dönüştürücü mevcut o zaman birde ben PC cuma günü götüreceğim dediğiniz gibi 3x8 pin ile deneyelim, diğer karta da deneyelim o gün peki bunları yaptığımız da ne sonuç bekleyeceğiz?
Yani bu dönüştürücüyle de yaparsa ekran kartı suçlu olacak mesela değil mi?

Her şeye rağmen ekran kartında sorun tekrarlarsa suçlu denebilir, iGPU sorunsuz çünkü. Driver ya da temiz kurulum olaylarını hallettiğini söyledin. 2 farklı kart ve dönüştürücü 3x8 pin ya da 12VHPWR sorun tekrarlarsa 4080S sıkıntılıdır. 2. karttan da anlaşılır zaten durum. iGPU sorunsuz ise bunlara bakın.

BIOS ayarları ile de düzelmedi, iGPU kapatmak vesaire. DDU ile bu iGPU driver vs. kaldırabiliyorsun. Temiz kurulum o açıdan önemli.

Anladım. PSU full modular olarak geçiyor. 24 Pin anakart kablosu dahil hepsi ayrılabiliyormuş hocam.

O zaman sırada kalan adımlar şöyle mi;
1- GTX 960 denenecek, bunun için diğer kasadan kablosunu da çıkartmak gerekiyor mu PSU'dan yoksa elimdeki kablolardan biri takılabilir mi? 12VHPWR kablosu sanırım takılmıyormuş GTX960 karta.
2- 4080S için önce 12VHPWR kablosu denenecek ki zaten bu kullanılıyordu ancak yine de “tık” ses gelip tekrar oturtulup gözlemlenecek.
3- 12VHPWR kablosunda yine sıkıntı yaşanması durumunda 3x8 pin dönüştürme kablosuyla denenecek onda problem yaşanmazsa 12VHPWR kablo suçlu olacak ekran kartı temize çıkacak ancak 3x8 pin dönüştürme kablosuyla da yaparsa ekran kartı suçlu olacak gibi?
AMA PSU Suçlu olma ihtimali var mı?

"Gen5 PSU ile denemekte fayda var. Ya da tam tersi dönüştürücü ile denersin. Bu kablonun tam olarak oturduğundan emin olunması gerekiyor, çıt sesi gelecek. Dönüştürücü ile denerken 1x8 pin 3 ayrı kablo olsun, 1 kablo Daisy Chain ise bu dediğim gibi 3 ayrı kablo ile dene. Gen5 PSU ise sök tak işlemi ardından dönüştürücüsü ile şansını dene."

Bu üstteki tırnak içindeki paragrafıda siz söylediniz burada anlamadığım başka bir Gen5 PSU ile mi deneyeyim?
Şu 1x8 pin 3 ayrı kablo ayrı, 1 kablo Daisy Chain bu dediğim gibi 3 ayrı kablo ile dene derken şu an elimizde iki kablo yok mu? 2 kablo daha mı almalıyım? Gideceğim esnafta bu kablolar var mıdır?
Çok ilkokul seviyesinde soruyorum ancak cidden anlamıyorum bana bunu bir son kez açıklarsanız sizi de daha fazla meşgul etmeyeyim gerçekten elinizden gelen her şeyi yaptığınızın farkındayım buna çok müteşekkirim.

Anladım. PSU full modular olarak geçiyor. 24 Pin anakart kablosu dahil hepsi ayrılabiliyormuş hocam.

O zaman sırada kalan adımlar şöyle mi;
1- GTX 960 denenecek, bunun için diğer kasadan kablosunu da çıkartmak gerekiyor mu PSU'dan yoksa elimdeki kablolardan biri takılabilir mi? 12VHPWR kablosu sanırım takılmıyormuş GTX960 karta.
2- 4080S için önce 12VHPWR kablosu denenecek ki zaten bu kullanılıyordu ancak yine de “tık” ses gelip tekrar oturtulup gözlemlenecek.
3- 12VHPWR kablosunda yine sıkıntı yaşanması durumunda 3x8 pin dönüştürme kablosuyla denenecek onda problem yaşanmazsa 12VHPWR kablo suçlu olacak ekran kartı temize çıkacak ancak 3x8 pin dönüştürme kablosuyla da yaparsa ekran kartı suçlu olacak gibi?
AMA PSU Suçlu olma ihtimali var mı?

"Gen5 PSU ile denemekte fayda var. Ya da tam tersi dönüştürücü ile denersin. Bu kablonun tam olarak oturduğundan emin olunması gerekiyor, çıt sesi gelecek. Dönüştürücü ile denerken 1x8 pin 3 ayrı kablo olsun, 1 kablo Daisy Chain ise bu dediğim gibi 3 ayrı kablo ile dene. Gen5 PSU ise sök tak işlemi ardından dönüştürücüsü ile şansını dene."

Bu üstteki tırnak içindeki paragrafıda siz söylediniz burada anlamadığım başka bir Gen5 PSU ile mi deneyeyim?
Şu 1x8 pin 3 ayrı kablo ayrı, 1 kablo Daisy Chain bu dediğim gibi 3 ayrı kablo ile dene derken şu an elimizde iki kablo yok mu? 2 kablo daha mı almalıyım? Gideceğim esnafta bu kablolar var mıdır?
Çok ilkokul seviyesinde soruyorum ancak cidden anlamıyorum bana bunu bir son kez açıklarsanız sizi de daha fazla meşgul etmeyeyim gerçekten elinizden gelen her şeyi yaptığınızın farkındayım buna çok müteşekkirim.

Adımlar doğru, tek tek deneyin. 2 kart ve kablolar ile. Birinden biri sıkıntılı çıkacak.

Modüler olduğundan 3x8 pin çıkar 850W'tan zaten. Soldaki dönüştürücü de lazım, test kartı da gerekli. CPU olanları götürme, onlar 4+4. Kabloda da yazar.

Daisy Chain olayı şu, 1x8 pin kabloyu 2x8 pin çokluyor firma. Haliyle tek 1x8 pin sağlıklı 150W verebiliyor. Yüksek güç tüketen kartlara bu şekilde 2x8 bağlanması sakıncalı, kablo kapasitesi belli. 3x8 pin kartlara bu tarz 1 adet bağlanabilir. 150+150+75W soketten ekstra geleceği için kurtarır.

Peki PSU kaynaklı bir problemi nerede görürüz nasıl bir şekilde kendini gösterir? Bu dönüştürücü fotodaki en soldaki demi. Yani 1. olan

Peki PSU kaynaklı bir problemi nerede görürüz nasıl bir şekilde kendini gösterir? Bu dönüştürücü fotodaki en soldaki demi. Yani 1. olan

Boştayken donma ya da yükteyken kapanma yapabilir. Aynısını CPU ve GPU da yapabilir. 12V ve diğer kanalları OCCT Power testinde kontrol et. GPU Hotspot ve CPU IOD Hotspot kontrol et. Dönüştürücü en soldaki, 4080S ait.

Tamamdır hocam muhtemelen iki gün sonra esnafa gittiğimde ve olayların sonunda güncelleme olarak buradan geçerim.

Kart sistemde takılıyken oyunlar oynardım yüke bindirirdim hatta render bile aldım hiç daha kapanma olmadı, boştaykende olmadı. Sistem bir kere kararlı açıldığında bu zamana kadar hiçbir problem yaşamadım. Derdim biliyorsun daha açılırkenki kararsızlık ya da görüntü gelmemesi. Konuyu açtığım gece 20 dk Power test yaptım OCCT üzerinde 75 derecelere çıktı işlemci ve ekran kartı, 300+W GPU, 85 civarları CPU çekiyordu ama herhangi bir kapanma ya da uygulamadan error almadım. Ben bu kabloların hepsini götüreceğim zaten bu işi yapıyorsa o kişide bilir diye düşünüyorum ki gitmeden yarın bi kendisiyle görüşme gerçekleştireceğim. 12V kanalı 11.95 gibi bir değer görmüştüm diye hatırlıyorum. Şu an ekran kartı takılı değil kasada yinede OCCT Power test yapayım mı? GPU Hotspot ve CPU IOD Hotspot ne bilmiyorum OCCT üzerindense yapabilirim.