Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

veridiasquo

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. Bugün sistemi AM5 parçalarla değiştirdim montajı bitirdim. Kasayı monitöre bağladım sorunsuz olarak açıldı ve beni BIOS ekranına attı. XMP ayarını yaptım bende hemen nedense 6000MHz olarak ayarladım F10 diyerek kaydettim ve reset attı sisteme. Şu an ekrana görüntü gelmiyor Power ışığı yanıp yanıp sönüyor. Açıldıktan maksimum 30 saniye içinde kasa kendini kapatıyor sorun ne olabilir?

IMG_0636.webp

IMG_0637.webp

IMG_0633.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcide soğutucu vardır diye tahmin ediyorum. BIOS güncellemeniz lazım. Öncesinde sistemi açmak için Clear CMOS yapabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Bugün sistemi AM5 parçalarla değiştirdim montajı bitirdim. Kasayı monitöre bağladım sorunsuz olarak açıldı ve beni BIOS ekranına attı. XMP ayarını yaptım bende hemen nedense 6000MHz olarak ayarladım F10 diyerek kaydettim ve reset attı sisteme. Şu an ekrana görüntü gelmiyor Power ışığı yanıp yanıp sönüyor. Açıldıktan maksimum 30 saniye içinde kasa kendini kapatıyor sorun ne olabilir?

Eki Görüntüle 173687

Eki Görüntüle 173688

Eki Görüntüle 173686
BIOS'a görüntü geliyor mu peki? Orada görüntü geliyor mu?

Eki Görüntüle 173687

Eki Görüntüle 173688

Eki Görüntüle 173686

İşlemcide soğutucu olmadığı için kapanıyor sistem.

Eki Görüntüle 173687

Eki Görüntüle 173688

Eki Görüntüle 173686
Gerçekten soğutucusuz deniyor olabileceğine ihtimal dahi vermek istemiyorum, yıl olmuş 2025. En son böyle bir şey denemek şöyle dursun, sıvı soğutucu fanlarını bloke ettiğimde 7800X3D arkasında bana bir hatıra bırakmıştı, sıcaklık-voltaja çok duyarlı çipler 3D cache'den ötürü, dikkat etmen gerekli. RAM'i de ilk RAM slotu takman daha iyi olur.