eczacı

Uzman
Merhaba. Sizlere 2 adet sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

SORU-1
  • Yenilerde sistem topladım
  • Anakart MSI Pro B650M-B 6800MHz
  • İşlemci Ryzen 5 7500F
  • RAM'lerim Patriot Viper Venom CL32 6400 MHz 2x16

BIOS güncellemesi A80 en son sürüm olmasına rağmen BIOS'a girdiğimde RAM OC yapmak istediğimde a-XMP seçeneği var. Buradan da 3 tane profil çıkıyor 1-2-3 olarak ve sırasıyla 6400-6200-6000 MHz olarak OC yapabiliyor. Fakat bunlardan birini bile seçsem ekrana görüntü 5 dakika sonra geliyor ama bilgisayar açılıyor. Ekstradan işlemcinin özelliklerinde çift slotlu RAM sistemlerde maximum 5200 MHz'ye kadar desteklediğini söylüyor. Fakat aynı işlemci kullanıp 6400 MHz'de kullananlar var mış.

Soru-2
İşlemcimde ısınma problemim olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar boşta iken 40-50 derecelerde geziyor. CS2 Ultra ayarlarda oynadıgımda 60-65 arasında geziyor. Fakat OCCT testine soktuğumda bir anda 88-90'lara ulaşıyor bu da beni korkutuyor. Soğutucu olarak Gamepower skadi 240mm sıvı soğutucu var.

Efenim yardımcı olup beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerinizde EXPO profili yoksa, XMP profili varsa XMP gözükecektir. XMP devreye alınca oluşan uzun açılış süresini kısaltmak için rehberimiz var:

İşlemcimde ısınma problemim olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar boşta iken 40-50 derecelerde geziyor. CS2 Ultra ayarlarda oynadıgımda 60-65 arasında geziyor. Fakat OCCT testine soktuğumda bir anda 88-90'lara ulaşıyor bu da beni korkutuyor. Soğutucu olarak Gamepower skadi 240mm sıvı soğutucu var.
Ben düşünmüyorum. Normal bence.

Belleklerinizde EXPO profili yoksa, XMP profili varsa XMP gözükecektir. XMP devreye alınca oluşan uzun açılış süresini kısaltmak için rehberimiz var:

Ben düşünmüyorum. Normal bence.
O zaman bilgisayar başına geçtiğimde dediğiniz ayarlara bir bakayım olumlu veya olumsuz dönüş yaparım. Teşekkür ederim. Birde şunu da ekleyeyim işlemcimin sistemden çektiği güç oc olduğunda 110 w lara kadar çıkıyor normalde 65 w max olması gereken değil mi ??

Abi açılış hızı memory restore kısmını enable yaptıktan sonra düzeldi. Ama afterburner ile oyun içersindeki ram frekans değerlerine baktığımda xmp 1 (6400 mhz) yapmama rağmen maximum 10502 görüyorum bu da 5200 de çalıştığı anlamına geliyor sanırım. Bunun için ne yapabiliriz ?

Dosya Ekleri

• IMG_5848.webp
    IMG_5848.webp
    366,1 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme: