Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Şu an 1080P'de Ryzen 5600 + 4060 Ti kullanıyorum, en fazla iki yıl sonra 2K Ultra sisteme geçmeyi düşünüyorum 9700X + 5070 Ti ayarında. Fakat iki yıl içinde AM6 gelme ihtimalini de öngörüyorum. O yüzden hem RAM krizi durulunca hem de AM6 geldikten birkaç ay sonra geçmek daha mantıklı geldi. Var mı bu konuda düşüncesi ve önerisi olan?

DDR5 sistem tam rayına oturmadı ki DDR4 sistem kullanıyor millet bu pahalılıkta AM6 hayal.

Benim de 1 laptop DDR5 16 GB RAM AMD Ryzen işlemcili HP masaüstü 1080p curvet monitörlü AMD Ryzen 5600 32 GB Dual RAM'li 6700 XT ekran kartlı sistem var DDR 5 geçsem masraf gereksiz yere.

Son düzenleme:
AM4 bile hâlâ destekleniyor. AM6 çıksa bile AM5 uzun bir süre kullanılmaya devam edilecek. Beklemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Donanım sektörü durma noktasına doğru gidiyor sen diyorsun ki AM6.

Sen donanım sektörünün durma noktasına gittiğini düşünüyorsan diyecek bir şeyim yok. RAM krizine göre mi dedin bunu yoksa? Merak etme adamlar bir fabrika açar her şeyi yoluna sokar çok zor bir şey değil, RAM krizi de 2028 gibi biter, 5 yıl sürmez yani. Devir teknoloji devri ve önünü alamayacak şekilde büyüyor ve dünya bunun farkında. Kısa süreli krizler bunlar.