Talent

Uzman
Yıllardır güvenerek alışveriş yaptığım tek site Amazon'dur. Yeri geldi kusurlu ürün çıktığında benden ürünü kendilerine yollamadan bana tekrar yeni ürünü ulaştırdıkları oldu, yeri geldi başka sorunlara hemen çare buldu. Başka sitede aynı ürün ucuz dahi olsa amazona güvencimden dolayı her zaman orayı tercih ettim. Fakat son yaşadığım olaylardan sonra bir daha alışveriş yaparken iki kez düşüncem büyük ihtimalle. Burada yaklaşık 2 hafta önce konusunu da açmıştım fakat özet geçeyim.

Ben 04.11.24 tarihinde Amazon satıcısından Xbox gamepad aldım. Bu ürün bana teslime edildiğinde kontrol ettiğimde X tuşu içine göçme problemi oldu ve değişim oluşturdum. İkinci ürün elime ulaştığında bu sefer de trigger tuşunda tasarımsal sorun vardı ve tekrardan değişim oluşturmak zorunda kaldım ve Amazon burada ilgilendi sağ olsun. 2. gamepadi 21.11.24 tarihinde tekrar amazona gönderdim ve 23.11.24 tarihinde Amazon'un deposuna ulaştı. O tarihten bu yana ürün işleme bile alınmamış ve ben bunu 4 gün önce fark ettim. 4 gündür müşteri hizmetlerini darlayıp sürekli kayıt oluşturuyorum fakat hala bir işleme alınmış değil. Ortada benim ödediğim bir para var fakat ürünü 1 aydan uzun süredir kullanamıyorum.

Daha yeni tekrar müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve bana söylenen 04. 12.24 tarihinde açılan bir kayıt var ve kayıttan en geç 1 hafta içinde sonuç çıkar deniyor. Stok olup olmadığını soruyorum yani yaşanan bu uzun süreçten dolayı onda da bir sıkıntı yok. Şu an hala bekliyorum bakalım iade ve değişim politikalarında 14 gün yazmasına rağmen neredeyse 3 hafta olacak.

Amazon son zamanlarda müşteri memnuniyeti olarak çok geriledi. Özellikle paketleme konusunda bazen çok özenli geliyor bazen PTT Kargo'yu bile geçtikleri oluyor geçen aldığım kitabı bildiğimiz fastfood poşeti içine koymuşlar kitabın üstündede silikon lekeleri vardı bilmiyorum belki de benim yaşadığım şehir için geçerli olan bir şeydir bu. Ayrıca müşteri hizmetleride çok yetersiz gümrükteki kargom hakkında bilgi almak için arıyorum uygulamada ben ne görüyorsam onu söylüyor.

Amazon son zamanlarda müşteri memnuniyeti olarak çok geriledi. Özellikle paketleme konusunda bazen çok özenli geliyor bazen PTT Kargo'yu bile geçtikleri oluyor geçen aldığım kitabı bildiğimiz fastfood poşeti içine koymuşlar kitabın üstündede silikon lekeleri vardı bilmiyorum belki de benim yaşadığım şehir için geçerli olan bir şeydir bu. Ayrıca müşteri hizmetleride çok yetersiz gümrükteki kargom hakkında bilgi almak için arıyorum uygulamada ben ne görüyorsam onu söylüyor.

Kesinlikle paketleme kısmında katılıyorum. Eskiden küçük bir ürün bile alsam sağlam şekilde baloncukla katlar ürün boyutuna göre kutular gönderirlerdi. Şimdi bir kitap alıyorsun ne baloncuk var ne bir şey. Korunaksız şekilde geliyor. Ama müşteri hizmetlerine katılmıyorum. Herhalde en anlayışlı en çözüm üretme kabiliyeti olan müşteri hizmetlerine sahipler

Bugün tekrar görüştüm ve ürünün stoku kalmadığı için tedarik bekleniyormuş.

Son düzenleme: