Ambalajı yırtılan ürünün iadesi reddedildi, ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WebSmith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 295
Eki Görüntüle 256286
Video kalitesi de kötüydü hocam, eski bir cihazdan çekmiştim.
Görüntü kalitesi kötü olduğundan dolayı çok yorum yapamıyorum üzgünüm. Yine dediğim gibi görüntüde öyle ciddi bir yarık veya parçalama görünmüyor, parçalanma görünmediği için THH'ye başvurun iadenizi kabul ettirirsiniz.

Ürünü kargoya geri vermişler. Ne yapmam gerekiyor? Ürünü kabul mü etmeliyim, yoksa etmemeli miyim?
Ürünü geri almazsan onlara geri gider sonra tekrar gönderirler, sonra sen tekrar almazsan onlara bu sefer gider ve ürünü göndermemeye karar verebilirler. Tabi buna el koyma deniliyor ve yasal değil, ürün geldiği zaman ürünü kargocu geldiğinde kutusunda hasar var mı üründe hasar var mı? Yoksa teslim al ve buraya yazdığın gibi aynen THH'ye E-Devlet üzerinden başvur, sonuç çok yüksek ihtimalle senin lehine çıkar.

Peki hocam, THH başvurusunda dikkat etmem gerekenler neler? Nasıl bir metinle başvuru yapmam gerekiyor?

Peki hocam, THH başvurusunda dikkat etmem gerekenler neler? Nasıl bir metinle başvuru yapmam gerekiyor?
Çok detaya girme, arasözler ve kendi fikirlerini beyan etme okunduğunda net anlaşılsın. Kargoya verdim gitti almadılar felan diyip bulandırma. Ürünü gönderdim kutusunda hafif yırtık var diye yasal olan cayma hakkımı ihlal ettiler gibisinden bir cümle kurarak konuya gir.

Ürünü açarken çektiğim videoda, ambalajın nasıl yırtıldığı da görülüyor hocam. Ayrıca yırtılma ihtimali olduğu da anlaşılıyor yani. Videoyu da ek olarak göndereyim mi?

Kutudaki yırtık ürünün tekrar satışa sunulmasını engelleyecek, bu yüzden kabul etmiyorlar zaten kendileri de bunu belirtmiş. Cevaplarını tamamen okudun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: JJX
Merhaba,

Öncelikle verilen cevaplarda yanlış olan kısımların üstünü çizdim.

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 15. Maddesi cayma hakkının istisnalarını düzenlemiştir:

Konu sahibinin anlattığı senaryo bu maddede sayılan istisnalar dahilinde değildir. Bu sebeple eğer cayma hakkını süresi içerisinde kullanmışsa iadenin gerçekleşmesi gerekir. Konu sahibi dilerse THH'ye başvurabilir.

Ayrıca altını çizdiğim mesajlardan yola çıkarak genel anlamda şunları da söylemek isterim. Aklınızda olsun, ürüne zarar verseniz dahi cayma hakkınızı her zaman kullanabilirsiniz. Bu durumda dahi iade teknik olarak kabul edilmek zorundadır. Sadece böyle bir senaryoda ürüne verilen zarar, ödenen satış bedelinden mahsup edilip kalan tutar müşteriye iade edilmelidir. Ürünün zarar görmesinden dolayı satıcının müşteriden talep edeceği zarar ayrı bir hukuki ilişkidir, müşterinin kanundan kaynaklanan cayma hakkını kullanması ayrı bir hukuki ilişkidir. Biri diğerini engellemez.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Hocam, sizi çok yordum ama son bir konuda yardım isteyeceğim. Tüketici Hakem Heyeti'ne nasıl bir başvuru yapmam lazım? Çok hukuki bir dile girmem gerekiyor mu, yoksa burada anlattığım her şeyi oraya da yazayım mı? Bir de ürün elime ulaşınca yeniden yırtık yerin görselini çekip atayım mı tüketici hakem heyetine.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Estağfurullah, yorulmuyorum merak etmeyin. Nezaketiniz için teşekkür ederim.

THH'ye başvururken konu mesajında gösterdiğiniz ret mesajını sonuçta THH'ye sunacağınız için esasen bize anlattığınız gibi hikayeyi anlatabilirsiniz, çekinmeyin. Eğer bir avukattan hukuki destek almadan başvuru yapacaksanız kendinizi hukuki terimler kullanmak zorunda hissetmeyin. Başvurunuzu okuyanlar sizin derdinizi anlayacak şekilde basit ve temiz cümleler kurun. Neticede ürünü satıcıya teslim etmeye hazır olduğunuzu ve cayma hakkınız doğrultusunda ödediğiniz ücretin iadesini talep edin yeterli. Elinizdeki bütün delilleri sunun, her türlü ekran görüntüsü, varsa WhatsApp yazışmaları veya mailler vs.

Konuda iade talebine karşılık olarak verilen cevapta yazılanlara göre konuşmuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…