Çözüldü AMD 7800X3D sistem bir anda donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baranxozz

Becerikli
Merhaba, yeni sistem topladım.
  • MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart
  • AMD 7800X3D işlemci
  • Corsair H150 360 mm sıvı soğutucu
  • MSI RTX 3070 Ti Suprim X
  • Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
  • Kingston Renegade 1TB SSD
  • Raijintek ponos Ultra ms4
  • Corsair RM750e 750W güç kaynağı

1 hafta önce bu konuyu açmıştım fakat çözüm bulamadığımız ve aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlarımız olur diye tekrardan açıyorum.

PC boşta olsun, oyun sırasında olsun, internette gezerken olsun bir anda donuyor ve kilitlieniyor. Kasanın tüm ışıkları ve aksamı çalışmaya devam ediyor ve 5 dakika sonra sistem yeniden başlıyor. Bazen 1 günde 3-4 kez bazen 3 gün sonra oluyor. Bütün sürücülerim, BIOS, chipset güncel ve sistemin bütün parçalarının sıcaklık durumlarını tek tek test ettim ama bir problem bulamadım.

Bütün parçalara tek tek stress testi uyguladım. Memtest86 ile 7 saat sonucu 0 hata ile karşılaştım. Ekran kartını 30 dakika Full yükte zorladım ve Max 65 dereceye çıktı. OCCT ile CPU olsun CPU+RAM olsun testler yaptım yine bir problem yok. Yine OCCT programıyla PSU'yu yük altına sokup test yaptım yine sorunla karşılaşmadım. SSD'nin okuma yazma hızlarına ve sağlık durumuna baktım onda da bir probilirim bulamadım. Windows'u temiz bir kurulumla formatladım. BIOS'tan işlemci grafik kartını disable yaptım.

Benimle bire bir aynı sorunu yaşayan arkadaşım sorunu SSD'yi değiştirince çözmüş. İnternette benim konumla aynı 15 20 farklı konuya göz gezdirdim bazıları sorunu farklı farklı parça değişimiyle çözmüş bazıları ise yazılımsal olaylarla bazıları ise çözümsüz kalmış. Tam 20 gündür olayı saptamaya çalışıyorum ama artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlarımdan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Sorunun videosu: https://upvi.org/3ZMh6ktI58b6qjX/preview

Sistemin durumunu MSI Afterburner'dan takip ediyordum o sırada yine donmuştu onunda görüntüsünü bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_4040.webp
    IMG_4040.webp
    219 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ya iGPU bozuk ya da işlemci. Yollayın derim her halükarda garantiye.

Hocam sorunu çözdüm. Desteğiniz için teşekkür ederim. Dual channel RAM kullanıyordum ve önce birini takıp biraz sistemi test ettim. Sonrasında taktığımı çıkartıp diğerini takıp onunla da biraz test ettim. Daha sonrasında ikisini de takıp kullanmaya başladım ve şu an hiçbir problem yok. Tekrardan teşekkür ederim. Yeni sistem toplamış benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bunu deneyebilir belki çözüm olur.
Merhaba, yeni sistem topladım.
  • MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
  • AMD 7800X3D işlemci.
  • Corsair H150 360 mm sıvı soğutucu.
  • MSI RTX 3070 Ti Suprim X
  • Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
  • Kingston Renegade 1TB SSD.
  • Raijintek ponos Ultra MS4.
  • Corsair RM750e 750W güç kaynağı.

1 hafta önce bu konuyu açmıştım fakat çözüm bulamadığımız ve aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlarımız olur diye tekrardan açıyorum.

PC boşta olsun, oyun sırasında olsun, internette gezerken olsun bir anda donuyor ve kilitlieniyor. Kasanın tüm ışıkları ve aksamı çalışmaya devam ediyor ve 5 dakika sonra sistem yeniden başlıyor. Bazen 1 günde 3-4 kez bazen 3 gün sonra oluyor. Bütün sürücülerim, BIOS, chipset güncel ve sistemin bütün parçalarının sıcaklık durumlarını tek tek test ettim ama bir problem bulamadım.

Bütün parçalara tek tek stress testi uyguladım. Memtest86 ile 7 saat sonucu 0 hata ile karşılaştım. Ekran kartını 30 dakika Full yükte zorladım ve Max 65 dereceye çıktı. OCCT ile CPU olsun CPU+RAM olsun testler yaptım yine bir problem yok. Yine OCCT programıyla PSU'yu yük altına sokup test yaptım yine sorunla karşılaşmadım. SSD'nin okuma yazma hızlarına ve sağlık durumuna baktım onda da bir probilirim bulamadım. Windows'u temiz bir kurulumla formatladım. BIOS'tan işlemci grafik kartını disable yaptım.

Benimle bire bir aynı sorunu yaşayan arkadaşım sorunu SSD'yi değiştirince çözmüş. İnternette benim konumla aynı 15 20 farklı konuya göz gezdirdim bazıları sorunu farklı farklı parça değişimiyle çözmüş bazıları ise yazılımsal olaylarla bazıları ise çözümsüz kalmış. Tam 20 gündür olayı saptamaya çalışıyorum ama artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlarımdan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Sorunun videosu: https://upvi.org/3ZMh6ktI58b6qjX/preview

Sistemin durumunu MSI Afterburner'dan takip ediyordum o sırada yine donmuştu onunda görüntüsünü bırakıyorum.

Birebir aynı sorunu eski sistemimde yaşıyordum her şeyi değiştim düzelmemişti farklı bir PSU ile denediğimde sorun çözülmüştü.

Benim de aynı şekil OCTT Power testlerinde stabilite testlerinde sorun yoktu ama video izlerken oyun oynarkan bir anda ekran donuyordu PSU değişince düzelmişti.

Farklı bir PSU bulabilirsen ilk onu dene derim.

Sök ekran kartını. Bir süre iGPU ile kullan bakalım. Adım adım gideceğiz.

Hocam ekran kartını söktüm ve iGPU ile deneyince sistemde donmalar ekran sönüp gelmeleri oluyor ve şu anda her yer piksel piksel oluyor. Ek olarak AMD driver güncellemeye girdi ve böyle bir hata verdi görselleri bırakıyorum. Ek olarak video linki:

@Recep Baltaş

İşlemciyi bayramdan sonra garantiye yollamayı düşünüyorum hocam siz ne dersiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_4051.webp
    IMG_4051.webp
    186 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_4048.webp
    IMG_4048.webp
    56,8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_4047.webp
    IMG_4047.webp
    74,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_4049.webp
    IMG_4049.webp
    131,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_4045.webp
    IMG_4045.webp
    139 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_4046.webp
    IMG_4046.webp
    333,3 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_4044.webp
    IMG_4044.webp
    500,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya iGPU bozuk ya da işlemci. Yollayın derim her halükarda garantiye.

Hocam sorunu çözdüm. Desteğiniz için teşekkür ederim. Dual channel RAM kullanıyordum ve önce birini takıp biraz sistemi test ettim. Sonrasında taktığımı çıkartıp diğerini takıp onunla da biraz test ettim. Daha sonrasında ikisini de takıp kullanmaya başladım ve şu an hiçbir problem yok. Tekrardan teşekkür ederim. Yeni sistem toplamış benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bunu deneyebilir belki çözüm olur.

Çözüm
Geri
Yukarı Alt