DragonSlayer

Yetkin
MSI B550 Gaming Plus anakartım için AMD chipset sürücüsünü yükledikten sonra Power Management Support özelliğinin yüklenmesinde hata alıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Farenin tekerleğini hareket ettirdikçe kasadan cızırtı sesi geliyor. PC boşta çalışırken de parazit sesi var.

Kod:
AMD chipset software ınstall summary.

Name: AMD Processor Power management Support.
Version: 8.0.0.13
Install: Fail.

Name: AMD PCI device driver.
Version: 1.0.0.90
Install: Success.

Name: AMD gpıo driver.
Version: 2.2.0.134

Name: AMD gpıo driver (for promontory)
Version: 3.0.3.0

Name: AMD PSP driver.
Version: 5.34.0.0

Name: AMD SMBus driver.
Version: 5.12.0.44

Fareyi oynattığında cızırtı geliyorsa ekran kartında "Coil Whine" olabilir. Aynı şey benim ekran kartında da var, dediğin gibi fareyi oynattığımda karttan cızırtı geliyor. Chipset sürücüsü ile pek bir bağlantısı yok.

MSI B550 Gaming Plus anakartım için AMD chipset sürücüsünü yükledikten sonra Power Management Support özelliğinin yüklenmesinde hata alıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Farenin tekerleğini hareket ettirdikçe kasadan cızırtı sesi geliyor. PC boşta çalışırken de parazit sesi var.

Kod:
AMD chipset software ınstall summary.

Name: AMD Processor Power management Support.
Version: 8.0.0.13
Install: Fail.

Name: AMD PCI device driver.
Version: 1.0.0.90

Name: AMD gpıo driver.
Version: 2.2.0.134

Name: AMD gpıo driver (for promontory)
Version: 3.0.3.0

Name: AMD PSP driver.
Version: 5.34.0.0

Name: AMD SMBus driver.
Version: 5.12.0.44
Bu power management support Amd'nin 3000 serisi işlemcileri için(daha öncesinde var mı bilmiyorum) çıkardığı bir güç planı ve 5000 serisi ve üstünde gerekmiyor diye biliyorum. Aynı sorunu araştırmıştım zamanında bu bir problem değil. Eskiden bende de fail oluyordu bu ilk baştaki ama anlamadığım şekilde son yüklediğim chipset'lerde Success verdi.

Chipset sürücüsünü tekrar indirdim ve kurdum. Power management yüklendi bu sefer.
Cızırtı sorunu devam ediyor.
DDU ile 7800XT için olan sürücüyü kaldırdım. Güvenli moddan çıkıp normal moda geçince cızırtı kesildi. Grafik kartı sürücüsünü tekrar yükledim. Cızırtı sesi tekrar gelmeye başladı.
@Recep Baltaş
@Caner Uncu
@Bold Pilot

@DragonSlayer, tam da dediğim gibi ekran kartından kaynaklı. Sürücüyü yüklediğinde bu sesi duyman normal.

Ekran kartının bobinlerinden elektrik akımı geçtiği için cızırtı ya da uğultu gibi sesler çıkartabilyor. Eğer rahatsız edici değilse göz ardı edebilirsin, donanımsal açıdan bir zararı yok. Her ekran kartında olabilecek bir durum.

@DragonSlayer, tam da dediğim gibi ekran kartından kaynaklı. Sürücüyü yüklediğinde bu sesi duyman normal.

Ekran kartının bobinlerinden elektrik akımı geçtiği için cızırtı ya da uğultu gibi sesler çıkartabilyor. Eğer rahatsız edici değilse göz ardı edebilirsin, donanımsal açıdan bir zararı yok. Her ekran kartında olabilecek bir durum.

Rahatsız edici ama alışmaktan başka çare yok sanırım. 1 senedir bu kartı kullanıyorum. Son 1 haftadır bu sorun mevcut maalesef.