AMD ile Intel niye diyorsunuz onu anlamadım? AMD ile Nvidia karşılaştırması yapılmıyor muydu?

Nvidia'nın 4000 serisi bir hayal kırıklığı faciasıdır özellikle 4080 altı. Çoğu kullanıcının RX ve RTX arası ikilemden AMD RX kartları seçmesinin sebebi vRAM fazlalığı ve saf kas gücü. Ben hala RTX3000 serisini 4000 serisidnen daha fazla seviyorum vRAM cimriliği ile milleti ayakta uyutuyorlar. 4070 gibi bir karta 12GB vRAM koymak küfürdür. DLSS3.0 kapanıyor bakıyoruz güç kuvvet gitmiş AMD'nin gerisinde kalmış mesela hala çoğu insan 4060 laptop ile 3070ti arasından 3070ti yi seçiyor düz 3070 olsa bile düşünür yani o derece.

AMD'nin kalan kartları eritmesi adına satış dışında da yöntemler var da konu uzamasın sponsor falan v.s gerekirse dağıtır bence başka sebep veya sebepler de vardır 5000 serisinin DLSS olmadan saf gücünü ve vRAM'ını görmek mi istediler acaba 🤔

Moore's Law is Dead palyaçonun teki o yüzden pek inanasım gelmedi buna :D Son 2 senede adamın dediği hiçbir şey tutmadı neredeyse.
Al bunu, Coreteks'e vur. Tam bir AMD yalakası. Her fırsatta NVIDIA'ya *** atıyor ama artık ne diyeceğini kendi de şaşırdı.

Tamam, NVIDIA tekel olan, fahiş fiyata ekran kartı satan bir firma ama sattığı kartta katma değer var, stabilite var. İnsan bir durup düşünür ulan bu şirketin pazar payı nasıl %88 oldu diye. Hani bu şey gibi, Erdoğan iyi ama çevresi kötü...

Yanlış analiz ediyorsun piyasayı. Sebep sonuç ilişkin hatalı. Kullanıcılar AMD tercih etse üreticiler emin ol köpeği olurdu şirketin.
Hocam 3000-6000 serilerinde neredeyse tasarımlara bile dokunmadan hepsine yaptılar geçtiler, 7000 serisinde de yapabilirlerdi bence bunu. 4000 serisi için 2 farklı boy ROG, TUF, ProArt, Dual, Prime üretiyor Asus şu anda, tüm 7000 serisinde de bi' Dual var bi' TUF var neredeyse. Benzer şekilde Gigabyte'ın sadece ve sadece Gaming OC'si var o da yeterince iyi değil, Nvidia tarafında ise Eagle, Gaming, Windforce, Aero ve Aorus var mesela. Evet Nvidia'lar daha çok sattılar satıldılar ama kullancıya ürünü sunmadan da satmalarını bekleyemeyiz ki.

Farklı bir satış noktasından bakalım mesela, şu anda sadece ve sadece RTX 4070 içeren 29 adet farklı beyaz kart var, bu sayı bütün RX 7000 serisinde ise 22, tüm limited editionlar falan dahil. Hiçbir şekilde yeterli çeşitlilik ve ürün gamı sunmadılar 7000 serisinde, zaten AMD GPU tarafında pısırıklaşmışken temelli kötüleştirdiler, piyasayı Sapphire Pulse'a bıraktılar.

AMD ile Intel niye diyorsunuz onu anlamadım? AMD ile Nvidia karşılaştırması yapılmıyor muydu?

Nvidia'nın 4000 serisi bir hayal kırıklığı faciasıdır özellikle 4080 altı. Çoğu kullanıcının RX ve RTX arası ikilemden AMD RX kartları seçmesinin sebebi vRAM fazlalığı ve saf kas gücü. Ben hala RTX3000 serisini 4000 serisidnen daha fazla seviyorum vRAM cimriliği ile milleti ayakta uyutuyorlar. 4070 gibi bir karta 12GB vRAM koymak küfürdür. DLSS3.0 kapanıyor bakıyoruz güç kuvvet gitmiş AMD'nin gerisinde kalmış mesela hala çoğu insan 4060 laptop ile 3070ti arasından 3070ti yi seçiyor düz 3070 olsa bile düşünür yani o derece.

AMD'nin kalan kartları eritmesi adına satış dışında da yöntemler var da konu uzamasın sponsor falan v.s gerekirse dağıtır bence başka sebep veya sebepler de vardır 5000 serisinin DLSS olmadan saf gücünü ve vRAM'ını görmek mi istediler acaba 🤔
Ben çok detaylı anlamıyorum. Yıllardır takip etmiyorum piyasayı ve masaüstü alırken geçen sene RX6800 ile Ryzen 7 5700X aldım. Rekabetçi oyun oynamıyorum sayılır, biraz lol/aram oynadım. Optimizasyon sorunu olmayan bütün oyunlarda ve gündelik kullanımda hiç bir sıkıntım olmadı. Hatta Sekiro videoları çektim. No Man's Sky ile de denedim. Her şey sorunsuz ve normaldi. Monitörüm zaten 144HZ 2K. Neden AMD ekran kartlarına göre ön yargı hala yüksek bilmiyorum. Belki e-spor ve rekabetçi oyunlarda durumlar farklıdır. Benim ilk AMD bilgisayarım. Şimdi upgrade mi yapsam yoksa yeni AMD soket mi beklesem onu düşünüyorum. İki defa para harcamak istemiyorum. Bir çok konu ertelendi, dediğiniz gibi piyasayı da görmek istemişlerdir. Ama benim anladığım kadarıyla özellikle yapay zekayı da denkleme dahil etmek istiyorlar. Fakat kartlar satılsın diye bekliyorlarsa kötü karar. Çünkü ne kadar süreceğini bilemezsin. Pazara da göz dikmiş rakipler varken.

Ben çok detaylı anlamıyorum. Yıllardır takip etmiyorum piyasayı ve masaüstü alırken geçen sene RX6800 ile Ryzen 7 5700X aldım. Rekabetçi oyun oynamıyorum sayılır, biraz lol/aram oynadım. Optimizasyon sorunu olmayan bütün oyunlarda ve gündelik kullanımda hiçbir sıkıntım olmadı. Hatta Sekiro videoları çektim. No man's sky ile de denedim. Her şey sorunsuz ve normaldi. Monitörüm zaten 144Hz 2K. Neden AMD ekran kartlarına göre ön yargı hala yüksek bilmiyorum. Belki e-spor ve rekabetçi oyunlarda durumlar farklıdır. Benim ilk AMD bilgisayarım. Şimdi upgrade mi yapsam yoksa yeni AMD soket mi beklesem onu düşünüyorum. İki defa para harcamak istemiyorum. Birçok konu ertelendi, dediğiniz gibi piyasayı da görmek istemişlerdir. Ama benim anladığım kadarıyla özellikle yapay zekayı da denkleme dahil etmek istiyorlar. Fakat kartlar satılsın diye bekliyorlarsa kötü karar. Çünkü ne kadar süreceğini bilemezsin. Pazara da göz dikmiş rakipler varken.

Bence kartlar satılsın değil olay, NVIDIA'nın 5000 serisini bekliyorlar onlara göre hamle yapacaklardır.

Bende RTX 4060 ile çok memnunum. Sorunsuz ve kas gücü anlamında AMD altermatifinden daha güçlü.

@The Man From Earth, AMD'yi savunucaksın diye sen 7600'ü öv. AMD sana daha çok 7600 verir. Üstüne 24 GB VRAM ekler. Sonra dersin 4K açmıyor bu kart. 7600XT ile 2K zar zor oynanıyor ama 16 GB VRAM var.

RTX 4060: COLORFUL RTX 4060 8GB GDDR6 128Bit NB DUO 8GB V2-V Ekran Kartı

RX 7600: Powercolor Fighter RX 7600 8G-F 8GB GDDR6 128B - PttAVM.com - 2024

Arada bulunan fark 2000TL olmasına rağmen NVIDIA neden alınıyor? Çünkü adamlar uzun süre kullanılabilir kart üretiyor. VRAM gibi konularda 8 GB'ı yeterli kullanmak için yeni bir araç geliştiriliyor şu anda. AMD'ye gelsen koyalım geçelim der. He tabii fazla VRAM iyidir ancak 4060'ın ve 7600'ün gücü zaten 2K'da yetersiz. He 4060 10GB olsa güzel olurdu. Neden DLSS frame gen ile beraber 2K'da çok rahat yüksek kalite bir deneyim yaşardık.

Hocam AMD GPU'lardan pek haz etmem ama 4060 gibi bir kartı da savunmam yani, sırf 128 bit olayından bile deli güç kaybediyor kart.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte hocam anlatamıyorsun ne yaparsan yap, bırak AMD çekilsinde göreceğim ben bunları NVIDIA üst segmentte ne fiyatlar çekecek.

Bu konuda elimizden gelen bir şey yok ancak orta segmentte bizim gibi kullanıcıların işine gelecektir. Driver sorunları da düzelmişken yazılım desteği ile çıkacak kartları pazarlayabilirler.

Hocam AMD GPU'lardan pek haz etmem ama 4060 gibi bir kartı da savunmam yani, sırf 128 bit olayından bile deli güç kaybediyor kart.
Ti'da bile 128 bit X8 veriyolu koydular, kart ilk çıktığında benim emektar 3060 Ti'dan daha kötüydü :D Utanmasalar X12 falan yapacaklar 70 serisini. AMD 6000 serisinde bunu yaptı diye geçmediğimiz dalga kalmadı, Nvidia geldi üstüne teras katını çıktı.

AMD’den daha çok potansiyeli var bence.
AMD Nvidia dengi çıkardığı kartları daha ucuza satıyor. Ancak yine de tercih edilmiyor çünkü insanlar amd'nin sorunlarından bezmiş durumda.

Eğer gerçekten AMD düzgün kart üretebilseydi. Ucuz fiyat bandında kimse gidip 3050, 4060 ti vs almazdı. Rx 6600/6700 xt serileri satılırdı.

4060 yakında 14-15'e satılır artık.
Bazı sitelerde o fiyata satılıyor hatta işin komiği 3060 12 GB kartlarda o fiyata satılıyor.

Forum'daki en ağır AMD ekran kartı düşmenı benimdir büyük ihtimal. :D
@Caner Uncu ve ben varken mi 🤨