Ancak yine de tercih edilmiyor çünkü insanlar AMD'nin sorunlarından bezmiş durumda.

Eğer gerçekten AMD düzgün kart üretebilseydi. Ucuz fiyat bandında kimse gidip 3050, 4060 Ti vs almazdı.
Sorunu diye de bir şey kalmadı artık, en güncel sorun bazı üretim partilerinden çıkma 6700'lerin çiplerinin çatlamasıydı, o da 2021-22'de falan kaldı. Geri kalan "sorun"ların %95'i sistem özelinde olup servislerin replike edemediği problemler. Arada 1-2 tasarım hatası var ama o tasarım üreticisinin sıkıntısı.

AMD NVIDIA dengi çıkardığı kartları daha ucuza satıyor. Ancak yine de tercih edilmiyor çünkü insanlar AMD'nin sorunlarından bezmiş durumda.

Eğer gerçekten AMD düzgün kart üretebilseydi. Ucuz fiyat bandında kimse gidip 3050, 4060 Ti vs almazdı. RX 6600/6700 XT serileri satılırdı.

Bazı sitelerde o fiyata satılıyor hatta işin komiği 3060 12 GB kartlarda o fiyata satılıyor.

@Caner Uncu ve ben varken mi 🤨

Açık açık hater olduğunuzu söylemeniz güzel :)

Şu marka düşmanlığı meselesini de anlamıyorum, marka rekabetleri bizim hem cebimize yarıyor, hem kullandığımız teknolojilerin ilerlemesine yarıyor, hem de bize daha geniş bir seçenek havuzu sunuyor paramızı harcayacağımız zaman. Yok ben şunun en büyük düşmanıyım, yok ben bundan nefret ederim, yok ben buna para kazandırdım, yok bunu alacak kadar fakir değilim... Madalya takdimini mi bekliyorsunuz? Buyrun: 🥇🥇🥇

O kart ile 1080p oyun açıldığına şükredersiniz. Ben gayet memnunum 6800'üm ile :)
Ben de bayağı memnunum ya. Sadece geç kalmadan soket yükseltmek istiyorum. Ekran kartını değişmem sanırım. 🧿
Şuraya bir edit yapayım. 37 yaşındayım, ilk defa AMD kullanıyorum ve F/P olarak çok memnun kaldım. Hiç bir firmanın fanı olmaya gerek yok. AMD yarın pahalı olursa alternatifine geçerim. Kazıklanmak hoşuma gitmez. Dhaber ölücülüğü yıllarımız geride kaldıysa da ekonomimiz ve ekonomik sınıfımız sağolsun her adımda önce fiyat düşünmek zorundayım. Üstelik kapitalist şirketler her zaman aynıdır. Hepsi sadece para için var. Yerlisi de yabancısı da. Hiç bir şirket dostunuz değildir.

Son düzenleme:
Hocam AMD GPU'lardan pek haz etmem ama 4060 gibi bir kartı da savunmam yani, sırf 128 bit olayından bile deli güç kaybediyor kart.
Bit olayı şu anda o kadar önemli değil. Önemli olan optimizasyondur. Şu anda çoğu oyun (PS oyunları hariç.) NVIDIA DLSS optimizasyonlu geldiği için DLSS daha iyi çalışıyor. Mesela Starfield'da AMD destekli olduğu için DLSS zar zor geldi.

Bit olayı şu anda o kadar önemli değil. Önemli olan optimizasyondur. Şu anda çoğu oyun (PS oyunları hariç.) NVIDIA DLSS optimizasyonlu geldiği için DLSS daha iyi çalışıyor. Mesela Starfield'da AMD destekli olduğu için DLSS zar zor geldi.

Hocam ben yazılıma lafım yok, kartta X8 ve 128 bit yüzünden kafadan 20 FPS yok. :D

Çok basit cebinde ne kadar para varsa kullanımına hangisi uyuyorsa onu alırsın.

Her ne kadar tercihim NVIDIA'dan yana olsa da cebimde olan 22-23Bin'e para ekleyip çift fan 4070S'e para falan vermem. Fg'yi kaç tane oyunda kullanacaksın, hadi kullanacaksın hikayeli oyunda kullanacaksın git 100₺ ver Lossless Scaling al zaten neredeyse aynı etkiyi elde ediyorsun. Giderim alırım 7900GRE'mi açarım Lossless Scaling'i keyfime bakarım.

Kimse kusura bakmasın da en büyük AMD hateri olsan madalya almıyorsun, en büyük NVIDIA fanboyu olunca da sana 4090 vermiyorlar en baba AMD fanı olsan da eline 7900XTX vermiyorlar.

AMD'de sorun var cart var curt var onlar biteli çok oldu, 3-4 nesil öndeki problemleri hala daha dillendirmenin anlamı yok. Ne NVIDIA fanboyluğuymuş sevgisiymiş elinize bir şey de geçmiyor fanboy olunca hala daha devam ediyorsunuz ne diyeyim.

Çok paran varsa gider NVIDIA alırsın, çok paran yoksa parana göre en iyi performansı verecek olanı alırsın oldu bitti gitti.