Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Well yes but actually no.

AMD kartlar piyasaya hazır bir şekilde çıkamıyor maalesef. Pişmemiş ekmek gibi düşünebilirsiniz, NVIDIA size hazır bir ekmek sunarken AMD sattığı ekmeği driverlar ile pisirerek sunuyor. Bu da kullanıcıyı biraz yorabilmekte ve kizdirabilmekte.

Buna ek olarak AMD'nin partner seçimlerini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Fiziksel sorun her üreticide yaşanabilir ancak kontrol edilebilir olduğunu düşünüyorum. Buradaki yüzdelik oran düşük ama daha da düşebilir.

Ek olarak Intel GPU atılımı AMD 'ye kıyasla daha önde ilerliyor. AMD 'nin yapması gereken atılımları ARM ve Intel yaptığında iş işten geçmiş olacak.

5xx serisi en sorunsuz seri diye biliyorum.

Aman hocam, düşmanın eline geçmesin böyle kart. RX 580 kullanıyorum, ısınması mı dersin, siyah ekran sorunu mu dersin, canavar gibi watt çekmesi mi dersin her türlü sorunlar bu seride. WattMan hatası denilince akla gelen ilk seridir. Özellikle RX 570 ve RX 580.. Keşke zamanında GTX 1060 alsaymışım, GTX 970, 980'e de razıyım. Doğru sürücüyü seçince, undervolt, underclock falan yapınca sorunsuz denilebilir aslında ama zamanında bayağı uğraştırdı. Çoğu kullanıcılar da bu hataları, sorunları yaşayabiliyor.

RX 500 ve 5000 serisinde genellikle yaşanır bir de üst segment RX serilerinde yaşanabilir.

Aman hocam, düşmanın eline geçmesin böyle kart. RX 580 kullanıyorum, ısınması mı dersin, siyah ekran sorunu mu dersin, canavar gibi watt çekmesi mi dersin her türlü sorunlar bu seride. WattMan hatası denilince akla gelen ilk seridir. Özellikle RX 570 ve RX 580.. Keşke zamanında GTX 1060 alsaymışım, GTX 970, 980'e de razıyım. Doğru sürücüyü seçince, undervolt, underclock falan yapınca sorunsuz denilebilir aslında ama zamanında bayağı uğraştırdı. Çoğu kullanıcılar da bu hataları, sorunları yaşayabiliyor.

RX 500 ve 5000 serisinde genellikle yaşanır bir de üst segment RX serilerinde yaşanabilir.
Hocam bende ROG Strix RX 570 var. Kart ısınmıyor ve taş çatlasın 3-4 kere ekranın siyahlaşması sorununu yaşadım.

AMD ekran kartları cidden sorunlu mu? Ayrıca işlemcilerin de bu tür sorunları var mı?
RX 570 kullandım. Her sürücü çıktıktan 2 hafta sonra oyun ortasında ekran siyah oluyordu ve PC resleyince sürücüyü DDU ile silip tekrar yüklüyordum. NVIDIA'nın en kötüsü AMD'nin en iyisine 1000 basar diyorum bu yüzden.

Oyunlar aşırı takılıyor RX 6650 XT'de,
Aramıza hoş geldiniz. Stutter sorunu yaşanıyor dediğimde de ''hayır, sorun sizde!'' diye linç yiyorum. Paranız NVIDIA'ya yettikçe NVIDIA almanızı öneririm, yine de benim arkadaşım AMD kullanıyor ve sorunsuz diyorsanız karar sizindir. 2 senedir şu kartın stutter sorunlarıyla uğraşıyorum ve çözülmüyor. Bu forumda 4-5 kişide aynı sorunu gördüm, ne hikmetse NVIDIA'ya geçince çözdü arkadaşlar. Yok canım priz bozuktur AMD yapmaz öyle şey.

İşlemcileri temiz de GPU'larda 6000 serisinin üst kartlarında 6700-6600 gibi kartlarda sıkıntı yaşayan çok oluyor. Ben şahsen 6400'de bir sıkıntı yaşamıyorum :D.

6600XT ve RX570'te minimal sorunlar hariç sıkıntı yaşamadım.

RX570'te sorun yaşamadım. RDR 2 de bir sahnede wattman veriyordu ara sahneyi geçerek çözdüm. Onun dışında sorun olmadı.

Aramıza hoş geldiniz. Stutter sorunu yaşanıyor dediğimde de "hayır, sorun sizde!" diye linç yiyorum. Paranız NVIDIA'ya yettikçe NVIDIA almanızı öneririm, yine de benim arkadaşım AMD kullanıyor ve sorunsuz diyorsanız karar sizindir. 2 senedir şu kartın stutter sorunlarıyla uğraşıyorum ve çözülmüyor. Bu forumda 4-5 kişide aynı sorunu gördüm, ne hikmetse NVIDIA'ya geçince çözdü arkadaşlar. Yok canım priz bozuktur AMD yapmaz öyle şey.

Her AMD konusunda sizi görüyorum. Sizin dışınızda 2-3 kişi daha var diyebilirim. Hep aynı kişiler hep aynı yorumlar. Sizi de anlıyorum o kadar para verip sorun yaşıyorsunuz. Ama artık abarttığınızı düşünüyorum. Ben böyle sorunlar yaşadım tavsiye etmem yerine öyle yorumlar yapıyorsunuz ki sanki firmanın her kartı sorunlu gibi. Bence AMD de sorun yok siz firmanın hateri olmuşsunuz.

Son düzenleme:
Hayır tabii ki, PC toplamayı bilmeyenler sorun yaşıyor doğal olarak.
Ortalama 8-9 senedir bilgisayar kullanan birisiyim. Ati ekran kartını, GT 9300'ü , RX 570 8GB'ı , RX 6600XT'yi ve RTX 4060'ı kullandım. Bu kullandığım ekran kartlarından en fazla sorun yaşadığım RX 6600XT'ydi. Bu sebeple iade edip RTX 4060 aldım.

Elimden 5 tane RX 6600 (3 farklı model) RX 570, 5500XT, R7 240 geçti hiçbirinde sorun yaşamadım. Mining yaptığım dönemde de AMD kullandım yine de sorun çıkartmadı. Her kartta ve her driver sürümünde yapacak diye bir şey yok.

6xxx serisi kartlarda Witcher 3 DX11'i ve Witcher 2'yi test eder misiniz?

Ortalama 8-9 senedir bilgisayar kullanan birisiyim. Ati ekran kartını, GT 9300'ü, RX 570 8 GB'ı, RX 6600XT'yi ve RTX 4060'ı kullandım. Bu kullandığım ekran kartlarından en fazla sorun yaşadığım RX 6600XT'ydi. Bu sebeple iade edip RTX 4060 aldım.

6xxx serisi kartlarda Witcher 3 DX11'i ve Witcher 2'yi test eder misiniz?

Size demedim ki ben genel konuştum:) neden üstünüze alındınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.