Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Geraltın kılıcı butun teknolojik urunler = kumar. Biz Allah degiliz, insaniz. Kusursuz bir sey uretemiyoruz. NVIDIA'da sorun yasama oranin %0.1'se AMD'de %1'dir, tek fark bu. NVIDIA alacak paran varsa ne ala, senden once ben sana al derim zaten. 4090'a rakip bile yok piyasada. Paran yoksa da yapacak bir sey yok. Ya bariz daha gucsuz, daha az bellekli NVIDIA alacaksin ya da seve seve risk.

@Geraltın kılıcı butun teknolojik urunler = kumar. Biz Allah degiliz, insaniz. Kusursuz bir şey uretemiyoruz. NVIDIA'da sorun yasama oranin %0.1'SE AMD'de %1'dir, tek fark bu. NVIDIA alacak paran varsa ne ala, senden once ben sana al derim zaten. 4090'a rakip bile yok piyasada. Paran yoksa da yapacak bir şey yok. Ya bariz daha gucsuz, daha az bellekli NVIDIA alacaksin ya da seve seve risk.

Hocam ben AMD'nin o riskini 8xxx serisinde bitirmesini istiyorum. Ben zaten gidip alma demiyorum. DX11 ve Witcher 2'de yaşadığım sorunları Linux'a geçtiğim zaman çözdüm. Ancak bu seferde param çıktı NVIDIA aldım ve birkaç tane daha sorun vardı.

2 tane 2.el RX 6700 xt.

1 tane sıfır RX 6700 almıştım.

Rx 6700 xt de sorun yaşadığımda aldığım kişiye söyledim, elinde bir tane daha var mış onu verdi, tekrar olunca iade ettim.

Sıfıra rx 6700 aldığımda bunda da sorun yaşayınca garantiye verdim. Sorun tespit edilip iade kararı verildi ve AMD ile işim sonsuza kadar bitti.

2 tane 2.el RX 6700 XT.

1 tane sıfır RX 6700 almıştım.

RX 6700 XT de sorun yaşadığımda aldığım kişiye söyledim, elinde bir tane daha var mış onu verdi, tekrar olunca iade ettim.

Sıfıra RX 6700 aldığımda bunda da sorun yaşayınca garantiye verdim. Sorun tespit edilip iade kararı verildi ve AMD ile işim sonsuza kadar bitti.

Ne sorunu yaşadınız? Sisteminiz neydi? Detay vermeden sorun yaşadım deyip geçmeyin lütfen.

Ne sorunu yaşadınız? Sisteminiz neydi? Detay vermeden sorun yaşadım deyip geçmeyin lütfen.
Micro stuttering.

İlk işlemciden şüphelendim.

İ5 12400F.

Sonra elektrik tesisatından şüphelendim.

AMD karta geçtiğimden beri bu sorunu yaşadığım için Nvidia kart ile denedim, sorun yoktu.

2.el AMD kartlarda bu sorunu yaşarken herhalde mining yapıldığı için böyle sorun çıkartıyor demiştim.

Şimdi sıfıra aldığım rx 6700 kartta da bu sorunu yaşayınca anladım ki AMD'nin kendisi sorunlu.

Servise yolladım, zaten serviste sorun bulundu elimizde muadili olmadığı için iade kararı çıktı dedi.

Ekran kartında tercih etmem ama işlemci kısmında Intel'i dövmeye başladı.
Dövüyordu zaten yıllardır. Yeniymiş gibi bahsetmek biraz garip değil mi?

Haftalardır stutter sorunu yaşayanlar ve yaşamayanlar arası bir kavga dönüyor forumda.
Bu soruna sisteminizdeki diğer parçalarla da alakali olabilir demek saçma artık, ne de olsa elle tutulur sayıda kişi belirtiyor sorun yasadigini. Hepsinin mi parçaları dandik diye bir düşünmek lazım.

Ayni zamanda dümdüz "AMD sorunsuz, NVIDIA fanboylar sizi ehe" demekte saçma.

Oldukça fazla para verip her şeyi deneyip çözemeyen biri NVIDIA'ya geçip sorunu çözdüğünde ne demesini bekliyorsunuz ki?

"Cidden sorunlu"nun kesin bir cevabı yok ancak sorunlar mevcut.
7700XT ile sorun yaşayan bir tek @Rifle var sanırım forumda. Onun dışında kimseyi de duymadım. Sorununu da tam olarak bilmiyorum.
6000/5000/500 serileriyle sorun yaşayan sayısı daha fazla. Tabii burada muadili NVIDIA kartlara göre güç tüketimi farkı da var. Kötü hava akışı olan bir kasayla termal pedleri ömrünü yitirmiş 2. elden alınan bir RX580 kullanıcısı sıcaklık sorunu yaşadığında ya AMD'ye sallayacak ya da bilinçli olup kartına bakım yapacak, gereken hava akışını verecek.

Kendim de yaklaşık 3 yıl RX550 kullandım ve en fazla 5-6 kez WattMan hatası aldım o da 2021-2022'de falandı. Son zamanlarda hiç yaşamadım.
Şubat'ta da uyguna 1650 Super'e geçiş yaptım.

Haftalardır stutter sorunu yaşayanlar ve yaşamayanlar arası bir kavga dönüyor forumda.
Bu soruna sisteminizdeki diğer parçalarla da alakali olabilir demek saçma artık, ne de olsa elle tutulur sayıda kişi belirtiyor sorun yasadigini. Hepsinin mi parçaları dandik diye bir düşünmek lazım.

Oldukça fazla para verip her şeyi deneyip çözemeyen biri NVIDIA'ya geçip sorunu çözdüğünde ne demesini bekliyorsunuz ki?

7700XT ile sorun yaşayan bir tek @Rifle var sanırım forumda. Onun dışında kimseyi de duymadım. Sorununu da tam olarak bilmiyorum.
6000/5000/500 serileriyle sorun yaşayan sayısı daha fazla. Tabii burada muadili NVIDIA kartlara göre güç tüketimi farkı da var. Kötü hava akışı olan bir kasayla termal pedleri ömrünü yitirmiş 2. elden alınan bir RX580 kullanıcısı sıcaklık sorunu yaşadığında ya AMD'ye sallayacak ya da bilinçli olup kartına bakım yapacak, gereken hava akışını verecek.

Kendim de yaklaşık 3 yıl RX550 kullandım ve en fazla 5-6 kez WattMan hatası aldım o da 2021-2022'de falandı. Son zamanlarda hiç yaşamadım.

Hocam ne hikmetse Ryzen 5 7600 Gigabyte B650M S2H anakart FSP 650W PSU Corsair Vengeance CL40 16x32 RAM RX 7700XT ile her oyunda FPS düşmesi stutter sorunu yaşıyordum amaa RTX 4070'e geçince sorun kalmadı :D

6700XT 6500XT 7700XT Stutter sorunu yaşadım hepsin de.

6700 XT, 650 0XT, 7700 XT. Stutter sorunu yaşadım hepsinde.
RTX 4070'e geçince sorun kalmadı.
Yok ya sorun kesinlikle AMD ekran kartında değildir, priz bozuktur priz. (!) Şu konuya NVIDIA ekran kartına geçince sorunum düzeldi yazanları ''hayır siz PC toplamayı bilmiyorsunuz'' diye linç ediyorlar, hayat işte...

Burada NVIDIA kullanan bile ''hayır, AMD sorunsuz!'' diye bizi linç etmeye kalkıyor. Kendisi bile kullanmıyor! AMD kartlar her sistemde stabil çalışmıyor. Suçlu da priz, klavye, monitör, mouse vb. değil, doğrudan AMD ekran kartı.

Arabanın sol ön lastiği inik, biz gidip sol ön lastiği değiştirip sorunu çözüyoruz. Adamın birisi de gelip diyor ki: ''Hayır sen araba sürmeyi bilmiyorsun, senin arabanın camı bozuk.''

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.