AMD ekran kartları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tek sebep o değil. Nihai tüketici kullanımına ve oyun konsollarına sağladığı ciddi entegrasyonlar (DX11, APU...) da var. Ama sadece nihai ürün olarak ekran kartı bazında bakarsan o zaman dediğiniz doğru.

Yapay zekada NVIDIA CUDA çekirdeklerinin sayısı çok daha fazla olduğu için çooook önde ama günlük kullanım ve oyun için fiyat farkınada bakarsak AMD her türlü iyidir şu ana kadar RX 6600, RTX 4070 kullandim şu anda da 9070XT kullanıyorum memnunum.

Ha tabii bir de NVIDIA'nın yazılım ve uyumluluk konusunda daha iyi olduğunuda düşünmek lazım ama yine de bir oyuncu için fiyat farkına bakarak AMD her türlü yeterli olur diye düşünüyorum.

Hocam AMD nin FSR olayını hala 2.0 da falan olduğu dönemlerde zanneden Nvidia fanboy kaynıyor ortalık. Adam geçen gün ''görüntüyü çamurlaştıran'' olarak bahsediyordu bu forumda FSR 4 den. 9000 serisinin Nvidia gibi yapay zeka kullandığından bile bihaber. Hayır insan hiç karşılaştırma videosu da mı izlemez nedir bu kör Nvidia saplantısı gerçekten bazen anlamakta zorlanıyorum.

Maalesef birçok oyun hala kaç yıl önceki FSR 2'yi kullanmaya devam ediyor. AMD bu konuda epey sıkıntılı ve bu durumu @Recep Baltaş da çokça dile getiriyor. Diablo 4'te hala FSR 2 kullanılıyor mesela. Aynı şekilde RDR2 de FSR 2.2 kullanıyor diye biliyorum. FSR 4 sadece 95 oyunda destekleniyor.

DLSS 4 ise 280'den fazla oyunda destekleniyor. Diablo 4 de dahil. Üstelik çoğu eski sürüm DLSS kullanan oyunu çok basit bir şekilde DLSS 4'e geçirebiliyorsunuz.

FSR tarafında ise sadece stok olarak FSR 3.1 kullanan oyunları FSR 4'e tek tıkla geçirebiliyorsunuz. FSR 3.0 veya FSR 2 kullanan oyunlarda ise ya mod yapmanız ya da geliştiriciyi beklemeniz gerekiyor. Diablo 4 de Online bir oyun olduğu için mod yaparsanız direkt ban yersiniz.

Son düzenleme:
Linux'ta, AMD ve Mesa driverları ile RDNA 3 GPU'larda, FSR 4'ü kullanmaya zorlayabiliyorsunuz.

Belki, bu diğer FSR 3 kullanan oyunları, böylece 4 ile oynarız?

Diablo 4 bilmiyorum yani çok gerekli mi FSR ya da DLSS, yeni oyunlar da genelde FSR destekli oluyor ancak eski oyunların FSR' ın leş sürümünü destekliyor olması sıkıntı. DLSS eski sürümleri yine güzel iş yapıyordu ama FSR gerçekten kötüydü. Donanım tabanlı FSR geçişi yapmasaydı bu nesilde AMD batardı herhalde DLSS 4 karşısında.

Bugün itibari ile AMD kartımı satıp kurtuldum (hala kurtulmuş sayılmam onboard AMD kart kullanıyorum idarelik ).

Yaşadığım sorunlar: Durduk yere oyun ya da masaüstünde takılmalar, ekran göz kırpması, PC açılırken pıt pıt ses gelmesi, PC'nin durduk yere siyah ekrana düşmesi vs. derken liste uzar gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici hakkında bir şey diyemem ama dahili grafik tarafında AMD APU'yu tek geçerim. (Intel kullandım yine kardeşimden kullanıyorum beter bir şey.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…