Burada nvidia fanboyluğu da yapmıyorum. Nvidia sürücüleri de mükemmel değil. 580 ve 581 sürücüleri düzgün çalışmıyor. Bunlar dan önce de kaç sürücüde çok büyük olmasa da problemler yaşadım. Hatta yıllar önce bayağı eskiden sürücüleri gecikme problemi yaşatıyordu Nvidia inatla bunu kabul etmiyordu. Topluluk ta ki baskılardan sonra hatalarını kabul etmek zorunda kaldılar.

AMD uyumluluk anlamında zorluyor biraz işi açıkçası stabil ve uyumlu sistem istiyor. Ben stabilite ve uyumluluğa takıntılı birisi olarak her parçanın aynı marka olmasına dahi takıntılıyken NVIDIA alıp sorun çıkartma potansiyeli az bir deneyim istiyorum tabii kullandığım amaç da beni NVIDIA GPU X Intel CPU configine yönlendiriyor orası ayrı bir konu. Dediğim gibi şans ve sistem işi, AMD seçici maalesef bu bir gerçek ve bu AMD'nin kusuru. Nebi AKG'ün videosunda aşırı stabil ve uyumluluk anlamında mükemmel bir sistem kullanıyordu.

Stabillik ve Intel hmmm, gördük 14. nesilini.

Hadi diyelim ki donanımımda veya OS'de ayar sorunum var. NVIDIA kart takınca neden sorun yaşamıyorum? Neden sistemimi ekran kartına göre en ince ayarına kadar güncellemek, ayarlamak zorundayım?

24 saat canlı yayın yapmış bir de, AMD babasının markası galiba.
Bak, onu ben de anlamıyorum. Nebi Akgün izlemeyi sevdiğim ve bilgili birisi ama biz de bilgisayar kullanmayı biliyoruz. Yani stok Windows kullanıyorum, aynı. Custom OS denedim, aynı. AMD driver’ını minimal kuruyorum, aynı. Sadece driver kuruyorum, aynı. Pro driver kuruyorum, aynı. Frekansı sabitliyorum, yine aynı. Ee ben daha ne yapayım? Re-Size BAR aç kapat, yok hocam, bir şey değişmiyor.

AMD’yi kötülemek değil amacım ama yani ilk defa bilgisayar kullanmıyoruz. DDU ile silip yüklemeyi de biliyorum. Zamanında çok kötü sistemler kullandığım için bolca araştırma yaptım; çok teknik bilmesem de bayağı şey biliyorum. Ama çözülmüyor arkadaş.

Burada NVIDIA fanboyluğu da yapmıyorum. NVIDIA sürücüleri de mükemmel değil. 580 ve 581 sürücüleri düzgün çalışmıyor. Bunlardan önce de kaç sürücüde çok büyük olmasa da problemler yaşadım. Hatta yıllar önce bayağı eskiden sürücüleri gecikme problemi yaşatıyordu NVIDIA inatla bunu kabul etmiyordu. Topluluk ta ki baskılardan sonra hatalarını kabul etmek zorunda kaldılar.

Şans işi ve sistem işi olduğunu gösteren bir olay daha; NVIDIA sürücülerinde ''hayatım boyunca sorun yaşamadım'' şu an en güncel Studio Driver'ı kullanıyorum.

Stabillik ve Intel hmmm, gördük 14. nesilini.
Doğru kurulumla bişey olmaz bozulmaz da ısınmaz da, herkesin kullanabileceği bir model değil.

Şans işi ve sistem işi olduğunu gösteren bir olay daha; NVIDIA sürücülerinde "hayatım boyunca sorun yaşamadım" şu an en güncel Studio Driver'ı kullanıyorum.

Doğru kurulumla bir şey olmaz bozulmaz da ısınmaz da.

Intel'deki durum bambaşka, Intel'de kabul etti zaten hatasını fabrika çıkışlı bozuk işlemci sattılar. İşlemciler yüksek voltajdan bozuldu.

Şans işi ve sistem işi olduğunu gösteren bir olay daha; NVIDIA sürücülerinde ''hayatım boyunca sorun yaşamadım'' şu an en güncel Studio Driver'ı kullanıyorum.
Studio Driverlerinde nasıl oluyor bilmiyorum ama şu son iki sürüm şans işi değil.. Marvel Rivals hatta bazı uygulamalar bunu açıkladı. 580 sürümünde problemler olduğunu. 581 de ne kadar düzeltildiği söylense de bende düzelmemişti. Belki DDU ile 581 kursam düzelir di denemedim açıkcası yalan söylemeyeyim. DDU ile direk 577'ye geçtim o sorunlar geçti.

AMD uyumluluk anlamında zorluyor biraz işi açıkçası stabil ve uyumlu sistem istiyor. Ben stabilite ve uyumluluğa takıntılı birisi olarak her parçanın aynı marka olmasına dahi takıntılıyken NVIDIA alıp sorun çıkartma potansiyeli az bir deneyim istiyorum tabii kullandığım amaç da beni NVIDIA GPU X Intel CPU configine yönlendiriyor orası ayrı bir konu. Dediğim gibi şans ve sistem işi, AMD seçici maalesef bu bir gerçek ve bu AMD'nin kusuru. Nebi Akgün videosunda aşırı stabil ve uyumluluk anlamında mükemmel bir sistem kullanıyordu.
Hocam en başta en basitini söyleyeceğim: Ben bunu ayarlamak zorunda değilim. Takıp oyunumu oynamak istiyorum. Durumum çok iyi değil, zor bela gidip sistem almışım. AMD ekran kartı almak zorunda kalmışım, bak isteyerek almadım. Ancak RX 6600 gerçekten fiyat/performans bir ekran kartı. Güçlü bir kart, şu stutter sorunu olmasa çok memnun kalırdım, bundan eminim.

“OS tarafında yapılacak bir optimizasyon mu lazım?” diye düşünerek çok araştırdım. Şu an sistemde MorePowerTool, MoreClockTool, DXNAVI optimizasyonları vs. hepsini yaptım, deniyorum, yine aynı. Artık bir şeyler denemekten sıkıldım. Şu sıralar ekran kartı alacak durumum da yok. Oyunlardan soğudum. Eskiden CS oynamaktan sıkılmazdım, kendimi bildim bileli CS oynuyorum. Ancak şu an oynanmayacak halde. Ben ne yapayım şimdi? :D

Bu arada, biz AMD’ye laf ettik diye bize saldıran arkadaşlar… Neden bu bilgiyi bize verip “Almayın” diye önermiyorlar, onu anlamıyorum. Eğer dediğin gibiyse bilmiyorum, ama o zaman bazılarının bize açık açık şunu demesi lazım kardeşim: “RX 6600 al ama şu parçalarla birlikte olsun, yoksa NVIDIA al.” Yani bu şekilde yönlendirme yapılmalı. Sana laf etmiyorum, yanlış anlama. :D

Nebi Akgün'ün kim olduğunu bilmeden gelip yorum yapmışsın.
Mes*t'un yan çarı.

Adam deli gibi NVIDIA kartların RAM miktarını savunan birisi.
AMD de 8 GB çıkarmasaydı savunacak mıydı emin değilim.

Yahu videonun hepsini izlemene de gerek yok, sadece attığım dakikaları izlesen yeterli.
İzledim ve senin gibi klasik AMD savunucusu olduğunu düşünüyorum.

Intel'deki durum bambaşka, Intel'de kabul etti zaten hatasını fabrika çıkışlı bozuk işlemci sattılar. İşlemciler yüksek voltajdan bozuldu.

Bu durum ASUS anakartlarda yaşandı sadece. Şöyle bir tablo göndereyim tamamen kendim kullanıcılara sorarak elde ettim:
Sorun yaşayanların kullandığı anakartlar:

-ASUS ROG B760-F Gaming Wi-Fi
-ASUS ROG Z790 Apex (4 kişi)
-ASUS ROG Maximus Z790.
-ASUS TUF Z690.
-ASUS TUF Z790.
-ASUS ROG Z690 Hero.

Sorun yaşamayanların kullandığı anakartlar:

-MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi
-MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi (2 kişi)
-MSI MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi DDR4.
-MSI MAG Z790 Tomahawk Max Wi-Fi
-MSI Z790 Gaming Plus Wi-Fi (3 kişi)
-MSI Pro Z790-P Wi-Fi
-MSI MPG Z790 Edge Ti Wi-Fi

ASUS anakartlar stok ayarlarda dahi işlemcilerin VID Max değerini 1.500 üstüne çıkartıyor ve bu uzun vadede işlemciyi voltajdan bozuyorken MSI tarafında 1.470 üstü görülmüyor gibi bir şey. Bu sorunun ASUS kaynaklı değil Intel kaynaklı olduğunu gösterir yine çipset Intel'in ve bu çipsette özelleştirmelere Intel izin veriyor. Ancak doğru kurulumla bu işlemciyi bozmazsınız işlemci kendi kendine bozulmuyor. İşlemciye OC de yapmamalısın, ben UV yapmadım stok işlemcim ve RAM'lerim 7200 mt/s olmasına karşın VID Max değerim 1.460 civarı görüyorken ısı olarak OCCT Power testim 78 derece falan. Ama bence bu konuyu konuşmanın yeri burası değil o yüzden kapatalım :)

Şans işi ve sistem işi olduğunu gösteren bir olay daha; NVIDIA sürücülerinde "hayatım boyunca sorun yaşamadım" şu an en güncel Studio Driver'ı kullanıyorum.

Doğru kurulumla bir şey olmaz bozulmaz da ısınmaz da, herkesin kullanabileceği bir model değil.

14. nesilde fazla voltajdan dolayı işlemciler bozuluyor bunun için microcode güncellemesi yayınlıyorlar sık sık. Arkadaş ondan öyle yazmış belki haberiniz yoktur.