14. nesilde fazla voltajdan dolayı işlemciler bozuluyor bunun için microcode güncellemesi yayınlıyorlar sık sık. Arkadaş ondan öyle yazmış belki haberiniz yoktur.
BIOS güncel olmalı zaten. güncellemeyi kurmayıp bozuldu diyorsa kendi hatası kursun güncellemeyi bile bile lades olur.

Tamam, videodan ne anladığını kısaca özetler misin?
Sen sorularıma cevap ver hele. Ben onu anladım çünkü:

Hadi diyelim ki donanımımda veya OS'de ayar sorunum var. NVIDIA kart takınca neden sorun yaşamıyorum? Neden sistemimi ekran kartına göre en ince ayarına kadar güncellemek, ayarlamak zorundayım?

24 saat canlı yayın yapmış bir de, AMD babasının markası galiba.

Studio driverlerinde nasıl oluyor bilmiyorum ama şu son iki sürüm şans işi değil. Marvel Rivals hatta bazı uygulamalar bunu açıkladı. 580 sürümünde problemler olduğunu. 581 de ne kadar düzeltildiği söylense de bende düzelmemişti. Belki DDU ile 581 kursam düzelir di denemedim açıkçası yalan söylemeyeyim. DDU ile direk 577'ye geçtim o sorunlar geçti.

Garip yahu, Marvel Rivals bende oynuyorum arada NVIDIA driver sorunlu diyorlar, oyunun girişinde bana uyarı veriyor 13-14th gen Intel kullanıyorsanız sıkıntı olabilir diye ama nedense ben sorun yaşamıyorum o oyunda.

Bak, o kadar komik bir olay ki… Canım FPS oyunu çektiğinde Roblox’a girip Arsenal oynayabiliyorum, stutter yaşamadan. :D i5 12600KF ve RX 6600 ile Roblox oynuyorum, gerçekten çok komik bir duruma düştüm ya.

Garip yahu, Marvel Rivals bende oynuyorum arada NVIDIA driver sorunlu diyorlar, oyunun girişinde bana uyarı veriyor 13-14th gen Intel kullanıyorsanız sıkıntı olabilir diye ama nedense ben sorun yaşamıyorum o oyunda.
580 driver'i sorunluydu. Marvel Rivals ve Bazı render uygulamaları falan bu konu ile ilgili paylaşım yapmıştı eski sürüme dönün diye. 581 sürümünde bu sorunların kalktığı söyleniyordu ama bende 581 de düzelmedi. Sıfırdan DDU ile kursam düzelirdi belki bilemem. Direk DDU ile 577 ye geçtim.

580 driver'i sorunluydu. Marvel Rivals ve Bazı render uygulamaları falan bu konu ile ilgili paylaşım yapmıştı eski sürüme dönün diye. 581 sürümünde bu sorunların kalktığı söyleniyordu ama bende 581 de düzelmedi. Sıfırdan DDU ile kursam düzelirdi belki bilemem. Direk DDU ile 577 ye geçtim.
İlginç hocam, açıklama yapılmıştır kullanıcı sorun yaşamıştır olabilir. Çözümü en azından var mış :)

“OS tarafında yapılacak bir optimizasyon mu lazım?” diye düşünerek çok araştırdım. Şu an sistemde MorePowerTool, MoreClockTool, DXNAVI optimizasyonları vs. hepsini yaptım, deniyorum, yine aynı. Artık bir şeyler denemekten sıkıldım. Şu sıralar ekran kartı alacak durumum da yok. Oyunlardan soğudum. Eskiden CS oynamaktan sıkılmazdım, kendimi bildim bileli CS oynuyorum. Ancak şu an oynanmayacak halde. Ben ne yapayım şimdi? :D
Artık os tarafında optimizasyon yapılmasına gerek yok. O muhabbetler yıllar önceydi. FPS arttıran bazı ayarlar var fakat onları yapınca sistemin başka bir şeyi bozuluyor. Şimdi sürücüler kurulduğu zaman oyunların normal bir şekilde çalışması gerekiyor.

Ben AMD tarafında şu GPU'ları kullandım; R7 M440, RX Vega 6 (işlemci GPU'su), RX Vega 8 (işlemci GPU'su). Hiç sorun yaşamadım, iyiydi kendilerine göre.
AMD genel olarak Vulkan, OpenGL ve DX 12.x ile iyi çalışır. Donanımlarla da uyumludur. Çünkü birazcık standartları takip ediyor gibi.

Galiba tek Windows tarafında biraz son kullanıcıyı üzüyor ama konsol ve Linux'ta süper çalışıyor :D.