AMD ekran kartlarındaki problemler devam ediyor mu?

Ethem Aslan

Çalışkan
Bundan birkaç sene önceye kadar AMD kartlarda driver veya türevi sorunlar çokça meydana geliyordu, bu durum hâlâ böyle mi?

Ben 2 senedir 7800XT kullanıyorum ve sorunsuz diyemem. Daha 1 hafta olmadı 25.11 sürücüsünü kaldırıp eski sürücüye geçtim. 25.12 çıktı denemek bile istemiyorum.

AMD tarafında artık bir sorun yok.
Zaman ayarlı URL atıyorum, lütfen ilgili bölümü sonuna kadar izleyin. Bu kadar kesin ve emin konuşurken elinizde bir kaynak var mı? Artık bir sorun olmayan şeyde insanlar neden sorun yaşıyor?

RX 6600 kullanıyorum, en son 2023 yılında driver problemi yaşadım o zamandan beri de 1 kere hata aldığım yok. Ama 2 kez de 9060 XT aldım, 2 kartta da siyah ekran ve sistem kitlenme sorunları yaşadım yalan olmasın. Şu an 3.'yü almaya hazırlanıyorum, bu sefer de sorun çıkarsa yandık.

İfadeler: d0m
2026 yılına gireceğiz hala aynı sorular. AMD tarafında artık bir sorun yok. NVIDIA tarafı RTX50 serisi daha sorunlu yani. Her 10 karttan birisinin sorunlu olması, yeni driverların berbatlığı gibi gibi.
Bu yorum gerçekten yanlış bilgi, RTX 5000 serisi çıkış yaptığı zaman sorunluydu genel olarak, şimdi kişisel sorun yaşayanları global olarak değerlendirmek doğru değil. Sen nasıl AMD de sorun yok NVIDIA daha sorunlu yazıyorsun ki Senden bir sürü kaynak istesem bunu kanıtlayamazsın bana, böyle yorumları görünce gerçekten sinir oluyorum. Benim kadar sektörün içinde olmadığına eminim ben güncel olarak takip ediyorum iki firmayı, Doğru bilgi; iki firmada son sürücülerde çok stabil çalışıyor, bazı kullanıcılar problem yaşayabilir fakat bu markanın değil genellikle Windows 11 çöpüyle alakalı, aylardır bu işletim sisteminin sorunlarını çözmeye çalışıyorlar, bunların dışında yaşanan sorunlar ise kullanıcının sistemiyle alakalı, şu anda AMD ve NVIDIA sürücü olarak çok dengeli gidiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama 2 kez de 9060 XT aldım, 2 kartta da siyah ekran ve sistem kitlenme sorunları yaşadım yalan olmasın.
Sorunsuz artık AMD. Geçmiş dönem sorun vardı, şu an yok.
@Ethem Aslan, mesela bu mesajlar muhteşem bir örnek. Bir arkadaşımız sorunların geçmişte kaldığını, artık her şeyin çözüldüğünü söylerken diğer arkadaş en son seride siyah ekran sorunları yaşadığını aktarıyor. Bu bağlamda RX 9000 serisi geçmiş dönem midir?

Böyle kaynağı olmayan kesin ve net cevaplardan kaçının, önemli olan insanların neler yaşadığıdır. Birisi bütün sorunlar çözüldü yazınca maalesef ki hiçbir şey çözülmüyor. Siz insanlardan deneyimlerini dinleyin, ona göre karar verin. İyi sosyaller dilerim

Ayrıca geçmiş dönem sorun vardı diyorlar, geçmiş dönemdeyken de ''sorunsuz'' diyorlardı. Her sene kendini tekrar ediyor bu. Birkaç sene sonra da RX 9000 serisinde olan sorunlar artık yok denecek mesela. Ayrıca bu kadar kesin konuşuluyor ancak farz edelim herhangi bir AMD kartı alıp bir sorun yaşadınız, gelip burada sormaz mısınız hani sorunsuzdu diye? Bu arkadaşlar o zaman ne diyebilir?

Özetle sıfır sıkıntı kullanma olasılığınız da var, herhangi bir sorun yaşama olasılığınız da var. Konu budur. Kimse NVIDIA sorunsuz da demiyor, birçok sorunu var. Özellikle 580.xx sürücüleri çok sorun yaşattı insanlara.

Hem NVIDIA hem de AMD tarafları saçma sapan sorunları var diyebilirim. Ama şöyle bir olay var, AMD sorunları çözerken bu sefer NVIDIA batırıyor garip şekilde. Özellikle 581.x ve 591.44 sürümleri. Şimdi, burada ki olay bütçe. 5070 fiyatına 9070 XT alabiliyorken neden 5070 alayım ki? 9070 XT, 5070 Ti-5080 kartlara dengi iken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…