Detaylar
Kim cevapladı?BigBlue
Becerikli
Ben hem RX 9070 hem RX 9070 XT kullanan biri olarak sorun yaşamadım. Eski NVIDIA yeni AMD'ci diyelim. Dün son gelen 12.2.1 güncellemesini yükledim, çatır çatır çalışıyor. Stutter diyorlar, ben ilk başta oyunları HDD'ye kurdum o zaman gördüm. HDD'yi çıkarıp yerine 2 TB Kioxia M.2 SSD aldım o sorun olmadı bir daha. Ben kendi adıma memnunum. RTX 5070 parasına RX 9070 XT Nitro kullanıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox 360E
Üstün
Evet, kesti ama 581.80 sürümde bıraktılar tam sorunlu sürümde, şimdi 591.44 sorunlar çıkarmaya başladı. Saçma sapan bir şey oluyor, anlamış değilim.Yukarıda mesaj yanlış bilgi dostum, AMD'nin NVIDIA'dan daha stabil olduğunu söylüyor eleman, bu tarihte yaşanmamış bir şey ve sadece bu forumda görüyorum. Senin yaşadığın sorun ise global bir sorun değil GTX kartlar RTX5000 driverda sorun yapabilir diye belirtiyorlar zaten, bu yüzden NVIDIA son sürücülerde Pascal desteğini kesceğini söyledi. AMD ise driveri ikiye böldü eski kartlara ayrı yeni kartlara ayrı driver çıkartacak, çünkü her kartı optimize etmek zor.
Hocam burada göremezseniz de NVIDIA foruma giderseniz bir sürü sorun göreceksiniz.Ekran kartında bir sorun çıktığı zaman
Nvidia Kullanıcıları: Evet bu son sürücülerde gerçekten sıkıntı çıkartıyor. Nvidia 5000 serisi ile son zamanlarda iyice bozmaya başladı.
AMD Kullanıcıları: Yok kanka senin evine gelen elektrikte bile sorun olabilir AMD %100 kusursuz çalışıyor.
Yukarıdaki yorumum bu kartların kitlesinin %95'ini oluşturuyor.
AMD'nin problemleri artık çözüldü mü sorusunuda artık doğru bulmuyorum . RX6000 serisi çıktığı ilk zamanlarda ki RX500 serisinde ki problemler çözüldü deniliyordu, Daha sonra RX7000 serisi ile birlikte, ardından RX9000 serisi ile düzeltildi deniyor. Her seferinde yeni serilerde sözde bu yaşanan problemler düzeltiliyor. Şu an AMD kartlarında mevcut olarak şikayet edilen konuları 5-6 yıl önce yine görüyorduk yani bir şey değişmedi. AMD ekran kartlarının donanımsal uyumluluğunun Nvidia'ya oranla daha az olduğunu düşünüyorum. Özellikle PSU konusunda AMD'nin daha seçici olduğuna inanıyorum.
Ben kendi deneyimimi zaten yazmıştım. Aynı sistemde APU, RX500 ve RX6000 serisi dahil 5 tane farklı GPU kullandım bir tek RX590'da problem yaşadım.
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Ben hem RX 9070 hem RX 9070 XT kullanan biri olarak sorun yaşamadım. Eski NVIDIA yeni AMD'ci diyelim. Dün son gelen 12.2.1 güncellemesini yükledim çatır çatır çalışıyor. Stutter diyorlar ben ilk başta oyunları HDD'ye kurdum o zaman gördüm. HDD'yi çıkarıp yerine 2 TB knokia M.2 SSD aldım o sorun olmadı bir daha. Ben kendi adıma memnunum. RTX 5070 parasına RX 9070 XT Nitro kullanıyorum.
Bu arkadaş kartından memnun olduğunu söylüyor, alttaki arkadaş ise driver problemi yaşadığını belirtiyor. Şimdi bunun gibi milyonlarca kullanıcı var iki markada, siz buradan yola çıkarak iki firmaya kesin hüküm veremezsiniz, herkes aynı sorunu yaşamaz. Herkes aynı sorunu yaşıyorsa bu global driver krizidir ve hemen fixlenir! Çok sıkıldım cidden, bu kaçıncı mesajım bilmiyorum.
Xbox 360E
Üstün
Birkaç ay önce de NVIDIA'da sorunluydu, şimdi ne değişti hocam?Birkaç ay öncesine kadar hala sorunluydu.
Güzel bir söz bilirim, "Çöpten olsun NVIDIA olsun".
Sorunsuz diyenlere kulak asma çünkü onlar tamamen ekran kartına daha yüksek bütçe ayıramayıp AMD'ye kalan kişiler. RX 9000 serisi kesinlikle RTX 5000 serisi kadar sorunsuz değil.
2026 yılına gireceğiz hala aynı sorular. AMD tarafında artık bir sorun yok. NVIDIA tarafı RTX50 serisi daha sorunlu yani. Her 10 karttan birisinin sorunlu olması, yeni driverların berbatlığı gibi gibi.
4060 kullanan biri olarak AMD övmeniz şaşırtmadı.
BigBlue
Becerikli
@The Semih, evet haklısınız, benim sorun yaşamamış olmam kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez. Ancak forumda tonlarca NVIDIA ile sorun yaşayanların konusu da var ama bir o kadar da yaşamayan var. Yani kullanıcıların PC bileşenleri de bunda bir etken değil mi? Mesela biz sıfırdan kurarken tüm bileşenleri adam alıp 5 yıllık bilgisayarına direk kartı takıp sorun yaşasa veya sisteminde uyumsuz parçalar olsa bu kartın (AMD, NVIDIA fark etmez) sorunlu olduğu anlamına mı gelir?
Dediğim önceki kartım NVIDIA idi. Ben onda da bir sorun yaşamadım. Şimdi NVIDIA sorunsuz desek doğru olur mu?
Ayrıca parayı ben verirsem aldığıma bakarım. Şu an benim kullanımda AMD bana daha uygun bir maliyetle göreceli olarak makul bir performans vadetti. Bende bu kartı aldım geçtim. Savunmuyorum ama kullanım deneyimimi aktarıyorum.
Dediğim önceki kartım NVIDIA idi. Ben onda da bir sorun yaşamadım. Şimdi NVIDIA sorunsuz desek doğru olur mu?
Ayrıca parayı ben verirsem aldığıma bakarım. Şu an benim kullanımda AMD bana daha uygun bir maliyetle göreceli olarak makul bir performans vadetti. Bende bu kartı aldım geçtim. Savunmuyorum ama kullanım deneyimimi aktarıyorum.
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Söylediklerin gibi öneri yapan gördün mü burada? Adam NVIDIA veya AMD sorunlu deyip sekmeyi kapatıyor, nedenini belirtmiyor ve bu nedenin ilk defa AMD/NVİDİA alacak kişilerin yaşayıp yaşamayacağını belirtmeden tamamen boş bir öneri ile insanları yönlendiriyorlar ve bu kesinlikle yanlış. Sürücü sorununa bakarak ekran kartı almak artık mantıklı değil, sonuçta yıllarca ekran kartını değiştirmeden kullanıyoruz, bugün sorunluysa yarın düzelir arkadaş niye bu kadar abartılıyor bu konular bilmiyorum. Ben yaklaşık 8-9 senedir NVIDIA kullandım ve bir tane driver sorunu yaşadım ama kalkıp NVIDIA kusursuz çalışıyor demedim, çünkü forum sürem boyunca binlerce NVIDIA sorunu ve AMD sorununa destek olmaya çalıştım. Kesin hüküm verenler sinir oluyorum ve Driver sorununa göre geleceğe yönelik kart alınması da mantıklı değil. Sonuçta 9070XT de alsan 5070 Ti da alsan şu anda, seni kartı iade ettirecek kadar bir sürücü sorunu yaşamayacaksın, eğer donanım bazlı bir sorun varsa o zaman iade ediliyor zaten bu da şanssızlıktır.@The Semih, evet haklısınız benim sorun yaşamamış olmam kimsenin yaşamayacağı anlamına gelmez. Ancak forumda tonlarca NVIDIA ile sorun yaşayanların konusuda var ama bir o kadar da yaşamayan var. Yani kullanıcıların PC bileşenleride bunda bir etken değil mi? Mesela biz sıfırdan kurarken tüm bileşenleri adam alıp 5 yıllık bilgisayarına direk kartı takıp sorun yaşasa veya sisteminde uyumsuz parçalar olsa bu kartın (AMD, NVIDIA fark etmez) sorunlu olduğu anlamına mı gelir?