RX 9060XT'yi -15 power limit ve -90mv undervolt ile dünkü sürücü güncellemesine kadar tek bir çökme olmadan kullanıyordum. Bu ayarlar ile kart 3400 MHz'lere kadar çıkıyordu. Güncellemeden sonra aynı bu ayarlar ile Last of Us 2 de yarım saat arayla 2 kere sürücü çöktü. Değerleri -10 ve -40mv olacak şekilde düşürdüm ve 3 saat daha oyun oynadım, çökme olmadı. Yani evet, sürücü sorunları devam ediyor ama genelde ayarları kurcalanmış kartlarda daha sık karşılaşılıyor gibi. Windows'un stabilite sorunlarından da daha sık etkileniyor AMD yazılımı. NVIDIA gibi ayakları sağlam basan bir yazılım değil hissini veriyor. Performans olarak söylenecek söz yok. 9000 serisi ile yıllar önce yapması gereken devrimi yaptı AMD. Bundan sonra da gelişerek devam eder umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan bağımsız, Redstone güncellemesi ile ilgili kafalarında soru işaretleri olanlar için bir rehber yazdım, pek derinlemesine giremedim konuya ama merakı olanlar için en azından bilgi kazandırabilir.

AMD Driver konusuna gelince; HD 4800, RX460 modellerini kullandim. Ikisini de 5+5 sene kullandim. RX 460 için driver kaynaklı bir sorun gormedim. Zaman icerisinde 4800 ile Celeron islemci, Duo islEmci ve i5 4570K kullandım. RX460 ile 4570K ile de bir 5 sene geçirdim.

Şuan da 9070XT XFX Swift ve 9700X işlemcili bir sistemim var, sadece bir kereye mahsus olmak üzere sistemi yeni ekran kartıyla çalıştırdığımda DDU ile kaldırıp yüklemem gerekti, Undervolt işi de yaptım, Overclock da yaptım.

Hatta bakınız kimseden bunu duymazsınız 9700x işlemcinin 2 adet grafik işlemcisini 2200MHz'ye overclocklayıp IMA Buffer Size'sini 16GB Ram ayırarak 4-5 ay kullandım. (Sistemi RAM, SSD, İşlemci olarak Nisanda tamamlayabildim) Nisan ayından beri, sanırım 19-20 gün oldu kartı alalı bu süreci saymazsanız 9700x'in iGPU'sunu kullandım. Allah sizi inandırsın bir kerelik de olsa bir sıkıntı yaşamadım.

Ama bu demek değildir ki başka bir kullanıcı aynı sistemle memleketin başka bir yerinde yaşayıp tıpatıp aynı kullanım senaryolarında sorun yaşamasın.

Amacımı ne olur yanlış anlamayın burada size ben AMD kullandım yıllarca AMD babodur, adamın hasıdır, kraldır demeye çalışmıyorum. NVIDIA da kullanıp başınıza bu problemler gelebilir, ne olur yalandan sakının. Bilmediğiniz konularda da utanmayın soru sorun.

RX 6600 kullanıyorum, en son 2023 yılında driver problemi yaşadım o zamandan beri de 1 kere hata aldığım yok. Ama 2 kez de 9060 XT aldım, 2 kartta da siyah ekran ve sistem kilitlenme sorunları yaşadım yalan olmasın. Şu an 3.'yü almaya hazırlanıyorum, bu sefer de sorun çıkarsa yandık.

Sorun yaşamadığınız sistem hangisi? Ben de DDR4 AM4 tarafında RX 6600 ile sorun yaşamadım ama DDR5 ve AM5'te cok sorun yaşadım

Hem NVIDIA hem de AMD tarafları saçma sapan sorunları var diyebilirim. Ama şöyle bir olay var, AMD sorunları çözerken bu sefer NVIDIA batırıyor garip şekilde. Özellikle 581.X ve 591.44 sürümleri. Şimdi, burada ki olay bütçe. 5070 fiyatına 9070 XT alabiliyorken neden 5070 alayım ki? 9070 XT, 5070 TI-5080 kartlara dengi iken.

Hocam öncelikle tamamen tercih meselesi butcene göre 2K gaming icin 5070 sistemler F/P olarak en iyisi genel olarak performans acisindan tabii RX 9070XT genel olarak %20 -%25 ile saf kas gücünde iyi.

Şöyle bir durum var RX 9070 XT'nin performansini almak icin iyi bir işlemci, anakart ve PSU'ya ihtiyacimuz oluyor cok daha fazla bütçe gerektiriyor 2K gaming icin ama tabii 4K icin en iyi F/P karti RX 9070XT
2k giris karti icin ise 9060XT.

VRAM olarak NVIDIA neden böyle yapti bilmiyorum yeni bellek teknolojisinde bir teknoloji daha mi tanitacak diye merak ediyorum.

VRAM konusunda bir şeyler getirecek gibiler.
Ya da bilerek böyle pazarladilar :)

Bu arada NVIDIA DLSS uyumlugu teknolojinin en iyisi 3060 Ti sistemimde bile DLSS4 cnnden kurtulup denedim çok iyi calisiyordu.

Hocam öncelikle tamamen tercih meselesi butcene göre 2K gaming icin 5070 sistemler F/P olarak en iyisi genel olarak performans acisindan tabii RX 9070XT genel olarak %20 -%25 ile saf kas gücünde iyi.

Şöyle bir durum var RX 9070 XT'nin performansini almak icin iyi bir işlemci, anakart ve PSU'ya ihtiyacimuz oluyor cok daha fazla bütçe gerektiriyor 2K gaming icin ama tabii 4K icin en iyi F/P karti RX 9070XT ve 9060XT

VRAM olarak NVIDIA neden böyle yapti bilmiyorum yeni bellek teknolojisinde bir teknoloji daha mi tanitacak diye merak ediyorum.

VRAM konusunda bir şeyler getirecek gibiler.

4K'da 9070 XT'nin ömrü çok uzun olmaz. Zaten AMD üst kulvarı saldı.

Yok hocam öyle bir şey, Allah Allah.
https://techolay.net/sosyal/konu/amd-redstone-guncellemesi-geldi.165024/#post-1486906

Saf güçle 4K'ya oynamasa bile kare üretimi ve Machine Learning programlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
1765457285508.webp

Teknolojilerle anca 60'a çıkar :D 5080 gibi kartlar DLSS ile 60'ı rahat geçer. Hatta FG açınca 100'ü buluyormuş.

Yok hocam öyle bir şey, Allah Allah.
https://techolay.net/sosyal/konu/amd-redstone-guncellemesi-geldi.165024/#post-1486906

Saf güçle 4K'ya oynamasa bile kare üretimi ve Machine Learning programlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Ayrıca biz işin ilerisini de düşünüyoruz. Şu an güncel olarak ucu ucuna yetmesi 4K'yı ileride kurtarmayacağını gösterir.