Konudan bağımsız, Redstone güncellemesi ile ilgili kafalarında soru işaretleri olanlar için bir rehber yazdım, pek derinlemesine giremedim konuya ama merakı olanlar için en azından bilgi kazandırabilir.
AMD Driver konusuna gelince; HD 4800, RX460 modellerini kullandim. Ikisini de 5+5 sene kullandim. RX 460 için driver kaynaklı bir sorun gormedim. Zaman icerisinde 4800 ile Celeron islemci, Duo islEmci ve i5 4570K kullandım. RX460 ile 4570K ile de bir 5 sene geçirdim.
Şuan da 9070XT XFX Swift ve 9700X işlemcili bir sistemim var, sadece bir kereye mahsus olmak üzere sistemi yeni ekran kartıyla çalıştırdığımda DDU ile kaldırıp yüklemem gerekti, Undervolt işi de yaptım, Overclock da yaptım.
Hatta bakınız kimseden bunu duymazsınız 9700x işlemcinin 2 adet grafik işlemcisini 2200MHz'ye overclocklayıp IMA Buffer Size'sini 16GB Ram ayırarak 4-5 ay kullandım. (Sistemi RAM, SSD, İşlemci olarak Nisanda tamamlayabildim) Nisan ayından beri, sanırım 19-20 gün oldu kartı alalı bu süreci saymazsanız 9700x'in iGPU'sunu kullandım. Allah sizi inandırsın bir kerelik de olsa bir sıkıntı yaşamadım.
Ama bu demek değildir ki başka bir kullanıcı aynı sistemle memleketin başka bir yerinde yaşayıp tıpatıp aynı kullanım senaryolarında sorun yaşamasın.
Amacımı ne olur yanlış anlamayın burada size ben AMD kullandım yıllarca AMD babodur, adamın hasıdır, kraldır demeye çalışmıyorum. NVIDIA da kullanıp başınıza bu problemler gelebilir, ne olur yalandan sakının. Bilmediğiniz konularda da utanmayın soru sorun.