Bu konu biraz geniş ilk olarak firmalar hangi kartta hangi sorunların yaşandığını net ve anlaşılır bir şekilde istatistiksel veriler ile paylaşılmadığından dolayı bu konuda yorum yapan herkes kendi ve çevresindeki durumları göz önüne alıp yorum yapıyor. Ben AMD'nin bazı konularda saçmaladığını ama bazı konularda hakkının yenildiğini düşünüyorum. Örneğin benim gözümde AMD'nin en sıkıntılısı serisi olan 500 serisindeki 580 kart ile aynı dönemde çıkan 1060'lar 2. el piyasasında silinmiş vaziyetteyken RX 580 kartlar sıkıntı çıkartma ihtimalleri olmasına rağmen, miningte çok kullanılmış olmalarına rağmen hala leblebi gibi satıyorlar çünkü aşırı performanslılar. Buna hem 500 serisi hem 5000 serisinde coil-whine gibi sıkıntılar NVIDIA muadillerine göre daha fazlaydı ama 6000 ve 7000 serisi sırf oyunculuk için alınabilecek gayet iyi kartlar.

Ben tam 7 ay önce sırf "AMD kartlar alınmaz, kötü" diyen insanların dediğini test etmek adına 3060 Ti kartımdan RX 7800XT'ye geçtim ve 7 aydır gelen bütün sürücü güncellemelerini ilk günden yükledim. İlk güncelleme sonrası oyunumda FPS düşmesi ve donma sıkıntıları olduğunda "aha başladık" dedim sonra 10 saniyelik bir Google araması ile AMD'nin sürücü güncelleştirmelerini direkt uygulama üzerinden yapmaktansa silip baştan yükleyerek yapılmasını tavsiye ettiğini ve sıkıntıların böylece kolaylıkla çözülebileceğini okudum ve o günden beri her güncelleştirmeyi böyle yapıyorum. Sıfır sıkıntı yaşıyorum. Benim gibi sırf oyun oynayan, DLSS+FG gibi görüntüyü kötüleştiren ve RT gibi 2-3 göz boyama sahnesi için FPS katleden uygulamaları kullanmayan kişiler için ideal ürünler üretiyorlar. Açıyorum her oyunu 2K'da 80 FPS üstü(Bunlarda AAA+ oyunlar) rahat rahat oynuyorum.

@POSTAL

Hiç AMD ekran kartı kullanmayan birisinin böyle kesin ve net yorumlar yapması bence, saçmalıktan başka bir şey değil.

Şans işi kısmına katılıyorum. Benim demek istediğim direkt alma, çok sorunlu demen. Fikir sahibi olunur ama kesinlik işin içine girince işler değişiyor. Bunu bir de AMD ekran kartı kullanmayan ve her konuda AMD'ye laf atan biri söyleyince pek ciddiye almadım.

Son düzenleme:
AMD kartlar şans işidir diye bir durum yok. RAM konusunda daha hassas güç kaynağı konusunda daha hassas bilinmedik marka güç kaynağı kullanacaksan AMD ekran kartı almamaya bakın. Şans ile alakalı değil VRAM hızının son hızda çalışması donanım hızlandırmanın hala tam anlamıyla AMD kartlarda çözülmediği gibi bir gerçek ortada var. Ayrıca yayıncılık olarak RX 7900XTX bile alsan oyun oynarken 1080p 60 FPS yayında çok büyük sorunlar yaşayabilirsin. Yayında takılmalar geriden gelmeler görüntüde bozulmalar çünkü codecleri düzgün çalıştıramıyor bir türlü bazı şeyleri beceremiyorlar. Ama bir şekilde fiyat, yüksek donanım koyarak yarışta kalmayı başarıyorlar. İşlemci konusunda bence Ryzen ile çağ atladılar diyebilirim. İnanılmaz bir iş ortaya koydular ama ekran kartında daha fazla yazılım odaklı argümanlar devreye girince işin içinden çıkamıyorlar.

Örneğin; AMD Adrenalin Edition bence harika bir ekran kartı kontrol yazılımı fakat ekran kartları stabil olmadığı için bir ayar kurcaladığında başka bir yeri bozabiliyorsun. O sebeple FreeSync dışında hiçbir özelliğini kullanmadım. RX 5700XT gibi zamanında çoğu insana göre fiyasko bana göre mükemmel ötesi bir kart piyasaya sunmuşlardı. Benim için amd RX 570 - 5700XT ve RX 6800 dışında alınabilecek bir model kartı yok. Bunların fiyat, güç, verimlilik ve aldığın performansa yönelik olarak alınabileceğini 2.el olarak düşünüyorum.

2019'dan beri AMD ekran kartı kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Başlarda evet, sürücü sorunları vardı, wattman hatası alıyorduk. Fakat şu son 1-2 yıldır özellikle sorunlar kalmadı diyebilirim kendi adıma. En son wattman hatası ne zaman aldım hatırlamıyorum. Bir hata olursa da, ya program kaynaklı oluyor, ya da oyun. Sürücü olayını bence çözdüler çok yüksek oranda. Yeni GDDR7'li ekran kartları çıkarsa hangisini tercih edersin derlerse de, muhtemelen Nvidia tercih edeceğim gibi duruyor. Çünkü ray tracing ve DLSS performansı baya iyi.

2019'dan beri AMD ekran kartı kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Başlarda evet, sürücü sorunları vardı, WattMan hatası alıyorduk. Fakat şu son 1-2 yıldır özellikle sorunlar kalmadı diyebilirim kendi adıma. En son WattMan hatası ne zaman aldım hatırlamıyorum. Bir hata olursa da, ya program kaynaklı oluyor, ya da oyun. Sürücü olayını bence çözdüler çok yüksek oranda. Yeni GDDR7'li ekran kartları çıkarsa hangisini tercih edersin derlerse de, muhtemelen NVIDIA tercih edeceğim gibi duruyor. Çünkü Ray Tracing ve DLSS performansı bayağı iyi.
Dediklerinizin aynısını savunuyorum, yaşadım.