Teşekkür ederim ama sadece sıvı soğutma fanı bu şekilde oluyor. Default profilden çıkıp kendim yaptığımda da işlemci 70-80 derecede kalıyor oyunlarda.

Kendi yaptığım profilde bu şekilde uygun diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bu şekilde de biraz yüksek ısılarda kalıyor ve bu bir sorun değil kesinlikle biliyorum.

Eki Görüntüle 282730

Manuel ayar yapabilirsin test ederek kendi soğutucuna göre en iyi aralığı bulursan sorun kalmaz.

Bak şimdi senin yaşadığın sorun yüzünden bende daraldım.
Olmasın işte böyle şeyler kardeşim.
Belkide küçücük bir şey ama artık her kullandığında aklına bu sorunlar geliyor neden oldu diye.

Hocam arkadaşın yaşadığı işlemci kaynaklı bir sorun değil. Rahatlıkla alabilirsiniz o kadar çetrefilli bir donanım almıyorsunuz işlemci bu.

Kullanma amacınız ağırlıklı oyun ise zaten AMD Ryzen ilk tercih olmalı. İşlemcide soket pinlerini doğru ve sıkı takmazsanız hepsinde erime sorunu yaşayabilirsiniz zaten. İyi bir Anakart ve işlemci ile hiçbir güncel oyunda fps sorunu da yaşamazsınız. Ama tekrar ediyorum, anakart ve işlemci iyi olacak.

RAM seçme diye bir şey yok. Anlık takılma hissi işlemciden kaynaklı değil. Pinlerin erimesi de ASRock anakartlarda BIOS sorunu yüzünden yanıyor işlemciler, harici bir sorun yok. İşlemciyle alakalı değil yani. Uzun lafın kısası, bunlar hurafe tamamen, bilgisayar kullanmayı bilmeyen çoluk çocuğun uydurmaları. Sisteminiz stabil olduktan sonra ne işlemci ne ekran kartı tarafında bir sorun yaşamazsınız. Çok önceden Intel işlemcilerde mouse imleci daha akıcı diyen tayfa vardı. Bu hurafelerde o insanlardan çıkıyor.

RAM seçme kısmen doğru aslında. 5200MHz CL46 gibi yavaş RAM'ler takınca takılma oluyor.

RAM seçme kısmen doğru aslında. 5200MHz CL46 gibi yavaş RAM'ler takınca takılma oluyor.

Ben ona da katılmıyorum daha yavaş RAM takınca takılma olmaz sadece ondan gelecek FPS'yi kaybetmiş olursun. Ama diyelim ki oluyor bu da AMD işlemcinin sorunu değil DDR5'le alakalı. Yani AMD işlemci RAM seçiyor demek yanlış bir ifade olur.

Ben ona da katılmıyorum daha yavaş RAM takınca takılma olmaz sadece ondan gelecek FPS'yi kaybetmiş olursun. Ama diyelim ki oluyor bu da AMD işlemcinin sorunu değil DDR5'le alakalı. Yani AMD işlemci RAM seçiyor demek yanlış bir ifade olur.

%1 ve %0.1 fpsleri düşünmüyor musun? Ortalama FPS'e etkisi yok ama yüzde ve binde birlik FPS'i düşürüyor. Intel'de böyle bir sorun görmedim açıkçası.

Şu anda bakıyoruz Ryzen işlemciler aldı başını gitti oyun performansında.
Hocam yaklaşır bir 7-8 sene geç kalmışsınız. Ryzen alıp başını gideli neredeyse 10 sene olacak 😂 Hatta tam aksine Haswell yani 4. nesil sonrası Intel mimarilerinin bir kısmı sorunlu çıktı, yani bu Core Ultra serisine kadar Intel'de sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha yüksekti.

Bahsettiğiniz sorunlar şuan geçerli değiller, bunlar eski FX serisi zamanında kaldılar. Güncelde Intel ya da AMD, keyfi olarak herhangi birini tercih edebilirsiniz. Bütçenize göre hangisi daha performans veriyorsa bakıp ona yönelin derim.