Genel için geçerli o da ama konudaki iki işlemci özelinde 7535 fersah üst bir işlemci.Direkt masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan beklemek de öyle.
Genel için geçerli o da ama konudaki iki işlemci özelinde 7535 fersah üst bir işlemci.Direkt masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan beklemek de öyle.
Muhtemelen laptopta farklı sorunlar vardır.Genel için geçerli o da ama konudaki iki işlemci özelinde 7535 fersah üst bir işlemci.
Direkt masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan beklemek de öyle.
Ben de öyle tahmin ediyorum. Ya memory ya SSD'dir uzun boot süresinin faili. 3500U laptopta bile uzun boot süresi problemim yok.
Ben de öyle tahmin ediyorum. Ya Memory'ya SSD'dir uzun boot süresinin faili. 3500U laptopta bile uzun boot süresi problemim yok.
HP Victus 15 serisi soğutma konusunda da sıkıntılıydı, yeni üretilen cihazlarda çözüldü mü bilemem. Yükte CPU kaç dereceye kadar çıkıyor?Sıfır. Hepsiburada’dan aldım geçen yılın şubat ayında.
Çevremde de AMD işlemcili laptop kullanan baya var. HP olsun Lenovo olsun Asus olsun kullanan var. Hepsi aldığından pişman. Hadi tamam benim işlemcim eski mimari diyek ki zaten öyle 5.nesil ile aynı. Geçenlerde arkadaşım laptop aldı Ryzen 9. Onunki de sıkıntılı.
Dikkat ettiysem yukardaki mesajımda yazılım sıkıntılarından bahsettim.
Peki uzun boot süresi için ne yapabilirim? Zaten konuyu açmamdaki amaç performans için değil zaten ilk mesajımda da yazdım. Yazılım sıkıntılarından bahsettim ki öyle zaten. Laptopu ilk aldığımda da biraz uzun açılıyordu ama şimdi bu süre baya uzun. Temiz format atmak işe yarar mı bilemiyorum.Ben de öyle tahmin ediyorum. Ya memory ya SSD'dir uzun boot süresinin faili. 3500U laptopta bile uzun boot süresi problemim yok.
Birebir aynı CPU olsa bile frekans ve güç limitleri çok çok daha aşağıda laptopların, o yüzden evet azıcık sustained bir yük olduğunda Ferrari-Tofaş'a dönebiliyor. Hele bir de prize bağlı değil ise.Sanırım masaüstü olunca Ferrari gibi oluyor, laptop olunca Tofaş.
Onu hiç dikkat etmedim ama 80’i buluyor büyük ihtimalle elimi arka fana koyduğumda baya ısınmış oluyor fan sesi de yüksek oluyor.HP Victus 15 serisi soğutma konusunda da sıkıntılıydı, yeni üretilen cihazlarda çözüldü mü bilemem. Yükte CPU kaç dereceye kadar çıkıyor?
Peki uzun boot süresi için ne yapabilirim? Zaten konuyu açmamdaki amaç performans için değil zaten ilk mesajımda da yazdım. Yazılım sıkıntılarından bahsettim ki öyle zaten. Laptopu ilk aldığımda da biraz uzun açılıyordu ama şimdi bu süre bayağı uzun. Temiz format atmak işe yarar mı bilemiyorum.