Sanırım masaüstü olunca Ferrari gibi oluyor, laptop olunca Tofaş.
3 dakika açılması ile alakası yok elimde 1.nesil i5 laptop var 10 saniyede açılıyor. Sistemde sorun vardır. R5 7535HS o kadar kötü bir işlemci değil.
Masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan bekleme diyorum. Mevzu senin sisteminin 10 saniyede açılması değil, kimse Ferrari vs el arabası karşılaştırması yapmıyor.

Sanırım masaüstü olunca Ferrari gibi oluyor, laptop olunca Tofaş.
3 dakika açılması ile alakası yok elimde 1.nesil i5 laptop var 10 saniyede açılıyor. Sistemde sorun vardır. R5 7535HS o kadar kötü bir işlemci değil.

Elimdeki Intel Pentium laptop da 10 saniye içerisinde açılıyor.

Birebir aynı CPU olsa bile frekans ve güç limitleri çok çok daha aşağıda laptopların, o yüzden evet azıcık sustained bir yük olduğunda Ferrari-Tofaş'a dönebiliyor. Hele bir de prize bağlı değil ise.
Ki laptop işlemcileri masaüstüne göre daha kırpık işlemciler, 777777 liralık tuğla laptoplardaki masaüstü işlemcileri hariç.

Evet farklar mevcut. Ama R5 7535HS dediğiniz gibi laptoplar düşük watt değerlerinde çalışmak için tasarlanıyor. Bir masaüstü performans almak için ancak Ryzen 9 9955HX3D laptop almak gerekir. Masaüstünde 3D serisi hariç tokatlama şansı olur. Ama 3 dakika boot sürecek bir işlemci değil gene de.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260104_120858_Chrome.webp
    Screenshot_20260104_120858_Chrome.webp
    461,7 KB · Görüntüleme: 46
Masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan bekleme diyorum. Mevzu senin sisteminin 10 saniyede açılması değil, kimse Ferrari vs el arabası karşılaştırması yapmıyor.
Ben de hangi modeli aldığınıza göre değişir diyorum.
U9 275HX gibi laptop işlemcileri Cinebench R23'te 36k gibi değerler alıyor. Çoğu masaüstü PC eger son nesil değilse hala o değerleri alamıyor. Ve U9 275HX 36k puan alırken 150W çekiyor. Normalde oyunlarda 75W'a kadar thermal limit var.
Sandığınız gibi masaüstü > laptop olmuyor.

Dosya Ekleri

• images.webp
    images.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemci pişmanlıktır değildir ama sizin beklentilerinizle uyuşmuyorsa yapabileceğiniz şeyler var. Arkadaşlar belirtmiş ama ben de söyleyeyim:

Cihazı bir kontrol ettirin. 3 dakikada açılması bile başlı başına sorun.

Laptop'ta farklı bir problem olabilir. AMD işlemcilerde yazılımsal olarak ufak problemler mevcut ama bu problemler çok rahatlıkla çözülebiliyor.