EmirEffect

Çalışkan
Selam. AMD işlemcili ve VRAM avantajından dolayı AMD ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 9600X ve Ryzen 7 7700 arasında kaldım. Genel olarak oyun için kullanacağım (Battlefield 6, Rust, FiveM) ama ufak tefek yayın, video kaydı ve editlemesinde, ayrıca çoklu programlarda da sorun yaşamak istemiyorum. 9600X daha güncel ama 7700 ise çekirdek sayısında avantajlı. Bu işlemcilerden hangisi daha çok işimi görür?

İkinci sorum ekran kartı için. ASUS marka çift fanlı bir 9060 XT 16 GB mı daha iyi olur yoksa Gigabyte marka 3 fanlı 9060 XT 16 GB mı tercih etmeliyim?

Bir diğer sorum anakart için. 4000 - 6000 civarı bütçeyle alabileceğim 2 adet M.2 SSD slotu olan, mümkünse MOSFET soğutucusu dahil ve AMD 9000 serisi işlemcilerle BIOS Update yapmadan görüntü verebilecek bir anakart bakıyorum. BIOS olayı önemli çünkü kıbrısa getireceğim ve burada tekrar uğraşmak veya denemeden Türkiye'den getirmek istemiyorum.

Son sorum bunları uçakta taşırken demonte mi getirmek daha sağlıklı olur? Eğer demonte getirirsem parçaları deneme şansım olmayacak ve bir sorun yaşarsam iade değil garantiyle uğraşmak zorunda kalacağım. Tek parça getirirsem ekran kartını sök tak yapabilirim ama kule tipi işlemci soğutucu zarar görür mü ya da PSU, anakart ve benzeri vidalı parçalar vida yerlerinden kırılabilir mi?

Buraya kadar okuduysanız şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. AMD işlemcili ve VRAM avantajından dolayı AMD ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 9600X ve Ryzen 7 7700 arasında kaldım. Genel olarak oyun için kullanacağım (Battlefield 6, Rust, FiveM) ama ufak tefek yayın, video kaydı ve editlemesinde, ayrıca çoklu programlarda da sorun yaşamak istemiyorum. 9600X daha güncel ama 7700 ise çekirdek sayısında avantajlı. Bu işlemcilerden hangisi daha çok işimi görür?

İkinci sorum ekran kartı için. ASUS marka çift fanlı bir 9060 XT 16 GB mı daha iyi olur yoksa Gigabyte marka 3 fanlı 9060 XT 16 GB mı tercih etmeliyim?

Bir diğer sorum anakart için. 4000 - 6000 civarı bütçeyle alabileceğim 2 adet M.2 SSD slotu olan, mümkünse MOSFET soğutucusu dahil ve AMD 9000 serisi işlemcilerle BIOS Update yapmadan görüntü verebilecek bir anakart bakıyorum. BIOS olayı önemli çünkü kıbrısa getireceğim ve burada tekrar uğraşmak veya denemeden Türkiye'den getirmek istemiyorum.

Son sorum bunları uçakta taşırken demonte mi getirmek daha sağlıklı olur? Eğer demonte getirirsem parçaları deneme şansım olmayacak ve bir sorun yaşarsam iade değil garantiyle uğraşmak zorunda kalacağım. Tek parça getirirsem ekran kartını sök tak yapabilirim ama kule tipi işlemci soğutucu zarar görür mü ya da PSU, anakart ve benzeri vidalı parçalar vida yerlerinden kırılabilir mi?

Tam bütçeniz nedir? Ona göre öneri yapalım.

Ayrı paketler halinde getirmeniz dhaa iyi olur. Sağlam paketlerim diyorsanız sadece soğutucu ve ekran kartını demonte koyun.

Tam bütçeniz nedir? Ona göre öneri yapalım.

Ayrı paketler halinde getirmeniz dhaa iyi olur. Sağlam paketlerim diyorsanız sadece soğutucu ve ekran kartını demonte koyun.
50.000 civarı bütçem var, işlemcisi güçlü, ramleri 32gb expo olan, anakartı düzgün olan (ki ileride değiştirmekle uğraşmayayım) bir sistem istiyorum. Bunları belirtme sebebim bu fiyatlara daha iyi gpu'ya sahip hazır sistemler var fakat ekran kartını güçlü koyabilmek için diğer bileşenlerin gücünden ve kalitesinden çok kısılıyor, ben biraz kaliteli bir altyapı alıp ileride sadece ekran kartını değiştirmek istiyorum. Ekteki sistemi toplamayı düşünüyordum ama ramlere de 2 bin tl civarı zam geldi bugün ;c ve anakartın da çok stoğu yok sanırım. 11.11' de ekstra indirim olur mu acaba yoksa daha fazla beklemeden almalı mıyım ?

not: elimde 1tb m2 ssd var o yüzden listede yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251108_103757_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20251108_103757_Hepsiburada.webp
    472,2 KB · Görüntüleme: 40

- İşlemci Seçimi:
- Ryzen 5 9600X: Daha güncel mimari, tek çekirdek performansı ve oyun odaklı olarak optimal.
- Ryzen 7 7700: Daha fazla çekirdek ve iş parçacığı ile çoklu görevlerde (yayın, video düzenleme) daha iyi performans.
- Öneri: Eğer oyunların yanı sıra yayın yapma ve video düzenleme önceliğinizse, Ryzen 7 7700 daha iyi bir seçim olacaktır.

- Ekran Kartı Seçimi:
- ASUS 9060 XT 16 GB (çift fan): Daha iyi soğutma olmaması nedeniyle uzun oyun seanslarında sıcaklığa daha duyarlı olabilir.
- Gigabyte 9060 XT 16 GB (3 fan): Daha iyi soğutma ve stabil performans fırsatı sağlayabilir.
- Öneri: Gigabyte 3 fanlı versiyonunu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır; kalıcı performans ve daha az ısınma avantajı sağlar.

- Anakart Seçimi:
- 4000 - 6000 bütçesiyle, aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurun:
- 2 adet M.2 SSD slotu
- MOSFET soğutucusu
- AMD 9000 serisi işlemcilerle uyumlu BIOS
- Öneri: MSI B550-A PRO veya ASUS TUF Gaming B550-PLUS modelleri uygun fiyat ve özellik sunuyor.

- Uçak Taşınması:
- Demonte Mi Getirmek?
- Demonte getirmek, uçuş sırasında daha az hasar riski taşır ancak test etme şansınızı kaybedersiniz.
- Tek Parça Getirmek?
- Ekran kartını sökme fırsatınız olacak, ancak kule tipi işlemci soğutucusu ve diğer vidalı parçaların güvenliği konusunda endişeler mevcut.
- Öneri: Eğer mümkünse sisteminizi demonte getirin, parçaları koruyucu malzeme ile sarın. Bu, hasar riskini en aza indirir. Ayrıca, sistemin çalıştığından emin olmak için yerel bir teknisyenin destek almayı düşünebilirsiniz.

Herhangi bir detay veya ek bilgi için sormaktan çekinmeyin!