AMD'nin APU işlemcileri. Eğer ekran kartsız APU odaklı bir sistem toplayacaksanız alınabilir. Eğer ekran kartlı bir sistem toplayacaksanız alınabilirlikleri yok.

AMD'nin APU işlemcileri. Eğer ekran kartsız APU odaklı bir sistem toplayacaksanız alınabilir. Eğer ekran kartlı bir sistem toplayacaksanız alınabilirlikleri yok.

Soruyu ben biraz yanlış anlamışım sanırsam :D. Modelleri istiyormuşsunuz. Bu listeye bakabilirsiniz. "Carrizo" - "Bristol Ridge" serisi işlemciler ve sonrası AM4, "Raphael" ve "Phoneix" serisi ise AM5. Ayrıca sadece "Carrizo", "Bristol Ridge" ve "Raphael" serisi işlemcilerde sonunda "G" ibaresi olan işlemci yok. Diğer her jenerasyonda bu işlemciler mevcut.

Kusura bakmayın, G serisi modellerin listesini istiyorum da.
AMD İşlemcilerin Tam Listesi
AMD Ryzen 8000G Serisi
1736610175805.webp

Ryzen 3 3200G - Ryzen 5 3400G - 5600G - 8500G - Ryzen 5 8600G - 5700G - 8700G Gaming Test​

Son düzenleme:
G serisi işlemcileri almayın. Gerekirse ikinci elden GTX 1050 falan alın ama gidip de işlemcisi küçültülmüş G serisi almayın.
Ekran kartı yoksa mantıklı, mesela 5600G aşağı yukarı 5500 gücünde geçtiği noktalarda olabiliyor üstelik içerisinde güçlü bir APU var. 5500 + 750 Ti kombinasyonunda gibi oluyor. Oyun oynanmıyorsa ya da hafif, eski oyunlar oynanıyorsa neden gidip 2.el ekran kartı ve 5500 alsınki? 5600G için yaptım bu yorumu. Çok saçma bir yorum açıkçası kusura bakmayın.