FSR4 güzel bir teknoloji ama sen DLSS4.5 çıplak görse deneyim etseydin FSR4'e tepeden bakardın benim gibi :D kıyaslamalı görüntü bulursam atarım ama olay Performans ve Ultra Performans modu, FSR4 Performans da görüntü çamur oluyor, DLSS4.5 da Performans bile kalite gibi oldu artık. Reddit kullanıcısının dediğine göre DLSS4.5 Performans modu FSR4 Kaliteden daha iyi gösteriyormuş.

Eki Görüntüle 219288

Ben zaten DLSS'in üstün olduğunu kabul ediyorum. Ama sırf onun için 12K verilir mü? Tartışılır.

O bahsettiğiniz gürültü azaltmaya gelecek olursa Discord mikrofon ayarlarından krisp gürültü azaltmayı açıyorum ve gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Şu ana kadar hiç NVIDIA brocastin yokluğunu hissetmedim o konuda.
1768832631509.webp

1768832688965.webp

1768832729154.webp

1768832746377.webp

Ben zaten DLSS'in üstün olduğunu kabul ediyorum. Ama sırf onun için 12K verilir mü? Tartışılır.
Evet fiyat konusuna yorum yapmıyorum artık çünkü beyaz sistem toplayan adam 20K farkı bile ödüyor fiyata yorum yok teknoloji konuşup geçiyorum.

Eki Görüntüle 219290
Eki Görüntüle 219291

Eki Görüntüle 219292

Eki Görüntüle 219293

Evet fiyat konusuna yorum yapmıyorum artık çünkü beyaz sistem toplayan adam 20K farkı bile ödüyor fiyata yorum yok teknoloji konuşup geçiyorum.

Teknoloji konusunda NVIDIA önde zaten hepimiz biliyoruz. Ama gördüğüm her benchmarkta 9070XT'nin 1% ve 0.1% lowları çok daha iyi oluyor. Saf güçte de baş başalar bazen biri bazen diğeri öne geçiyor. 3-6bin TL fark olan yurt dışında bile 9070 XT alıyor. Bazılarınız sadece oyun oynayacak adama, bakın iş yapacak yayın açacak adam demiyorum, 13K farkla 5070 Ti öneriyorsunuz. Bu fanboyluk değil de ne? 13K farkı benim çitlerim az daha net olsun diye verecekseniz diyecek bir şey yok. Benim gözümde 5070 Ti saçma bir kart. Az daha verip 5080 daha mantıklı bence. Lütfen AMD düşmanlığını bırakalım, her sorunu kronik görmeyelim ve eleştirmeden önce deneyimleyelim.

Son düzenleme:
Teknoloji konusunda AMD önde zaten hepimiz biliyoruz. Ama gördüğüm her benchmarkta 9070XT'nin 1% ve 0.1% lowları çok daha iyi oluyor. Saf güçte de baş başalar bazen biri bazen diğeri öne geçiyor. 3-6bin TL fark olan yurt dışında bile 9070 XT alıyor. Bazılarınız sadece oyun oynayacak adama, bakın iş yapacak yayın açacak adam demiyorum, 13K farkla 5070 Ti öneriyorsunuz. Bu fanboyluk değil de ne? 13K farkı benim çitlerim az daha net olsun diye verecekseniz diyecek bir şey yok. Benim gözümde 5070 Ti saçma bir kart. Az daha verip 5080 daha mantıklı bence. Lütfen AMD düşmanlığını bırakalım, her sorunu kronik görmeyelim ve eleştirmeden önce deneyimleyelim.

Teknoloji konusunda AMD önde” cümlenizi okuyunca monitöre birkaç saniye boş boş baktım. Ciddi soruyorum: Hangi evrende? AMD tarafında özellikle DX11 / DX12 oyunlarında shader cache oluşturulurken yaşanan anlık takılmalar (stutter) benchmark ortalamalarında görünmez.

Ayrıca Recep Bey'in 9070XT deneyimi:

Teknoloji konusunda AMD önde” cümlenizi okuyunca monitöre birkaç saniye boş boş baktım. Ciddi soruyorum: Hangi evrende? AMD tarafında özellikle DX11 / DX12 oyunlarında shader cache oluşturulurken yaşanan anlık takılmalar (stutter) benchmark ortalamalarında görünmez.

Yanlış yazmışım kusura bakmayın. NVIDIA kasdetmiştim.

Recep hocamız kullandığında sürücüler hala pek stabil değildi. Kendisi sürücülerin artık daha iyi durumda olduğunu paylaşmıştı. Ayrıca Sapphire kaynaklı sorunlar yaşadığını da söylemişti. Ben stutter yaşamadım çoğu kişi de yaşamamış. Milyonlarca satan kartın 1000 yorumu kötü diye hemen kötü sanmayın. @Recep Baltaş

DLSS 4.5 bizzat deneyimledim harika sonuçlar ve keskinlik katıyor oyuna. Cam gibi oluyor oyun :)
Bütün destekleyen oyunlar da açıyorum. Ben M seçtim.

Adamlar cayır cayır 4080/4090 yaktılar, 5080/90 yakmaya devam ediyorlar. Çıkıp "biz bu soket tasarımında hata yaptık" diyemediler, "siz kabloyu düzgün takamıyorsunuz" diyerek kullanıcıyı suçladılar ama çöken driver kadar konuşulmadılar. NVIDIA'nın tanrısallaştırıldığı fikir akımından kurtulmamız gerek.
O kadar haklı bir yorum ki. Adamlar kart yaktıkları halde kimse doğru dürüst eleştirmedi bile. Bir nevi "evin şımarık çocuğu" muamelesi yapılıyor ve ne yaparsa yapsın kullanıcı nezdinde Nvidia hiçbir şekilde eleştirilmiyor. Fanboyluğun ne seviyelerde olduğunun nişanesidir bu. İllaki eleştiren objektif kullanıcılar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genel manada durum bu. Apple bile kullanıcıları tarafından bu kadar korunmuyor. Sürücü sorunu yazılımsaldır ve bir şekilde hallolur. Fakat donanımsal sorun başka bir seviyedir. Yazılımla kıyaslanamaz ve düzeltilemez. Tek çareniz ürünü yenisiyle değiştirmektir. Kart yaktıkları yetmezmiş gibi bir de RTX 50 serisinde eksik ROP sorunu çıktı. Yani bu sorunlar AMD'de yaşansaydı koparılacak yaygarayı tahayyül bile edemiyorum. Ortalık yangın yeri olurdu. Bütün internet platformalarında yerden yere vurulurdu. Neden? Çünkü bütün internet platformu Nvidia fanboyu olmuş durumda. Şu iki büyük donanımsal faciayı yaşatmasına rağmen kimse ses çıkarmadı. Önceleri AMD'ye karşı aşırı önyargılıydım ama fiyat avantajından dolayı tercihimi AMD'den yana kullandım ve RX 9070 XT aldım. Canavar gibi kart hiçbir sorun yaşamadım. UV de yaptım 330W'tan 230W'a düşürdüm sıfır sıkıntı. 100W düşük güçle performans kaybı yok gibi bir şey. Ne Windows'ta ne de Linux'ta sorun falan yaşamadım. AMD'ye karşı önyargım da tamamen kırıldı. Tabi bir de Linux ile daha optimize çalışması da cabası.

Son düzenleme:
O kadar haklı bir yorum ki. Adamlar kart yaktıkları halde kimse doğru dürüst eleştirmedi bile. Bir nevi "evin şımarık çocuğu" muamelesi yapılıyor ve ne yaparsa yapsın kullanıcı nezdinde Nvidia hiçbir şekilde eleştirilmiyor. Fanboyluğun ne seviyelerde olduğunun nişanesidir bu. İllaki eleştiren objektif kullanıcılar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genel manada durum bu. Apple bile kullanıcıları tarafından bu kadar korunmuyor. Sürücü sorunu yazılımsaldır ve bir şekilde hallolur. Fakat donanımsal sorun başka bir seviyedir. Yazılımla kıyaslanamaz ve düzeltilemez. Tek çareniz ürünü yenisiyle değiştirmektir. Kart yaktıkları yetmezmiş gibi bir de RTX 50 serisinde eksik ROP sorunu çıktı. Yani bu sorunlar AMD'de yaşansaydı koparılacak yaygarayı tahayyül bile edemiyorum. Ortalık yangın yeri olurdu. Bütün internet platformalarında yerden yere vurulurdu. Neden? Çünkü bütün internet platformu Nvidia fanboyu olmuş durumda. Şu iki büyük donanımsal faciayı yaşatmasına rağmen kimse ses çıkarmadı. Önceleri AMD'ye karşı aşırı önyargılıydım ama fiyat avantajından dolayı tercihimi AMD'den yana kullandım ve RX 9070 XT aldım. Canavar gibi kart hiçbir sorun yaşamadım. UV de yaptım 330W'tan 230W'a düşürdüm sıfır sıkıntı. 100W düşük güçle performans kaybı yok gibi bir şey. Ne Windows'ta ne de Linux'ta sorun falan yaşamadım. AMD'ye karşı önyargım da tamamen kırıldı. Tabi bir de Linux ile daha optimize çalışması da cabası.
Yıllardır insanları 8 GB VRAM’li kartlara mahkum ediyorlar. 12–16 GB VRAM potansiyeli olan kartların ömrünü törpülemek için bu kartları bilinçli şekilde VRAM darboğazına sokuyorlar. Sonra da çıkıp "vizyoner" oluyorlar. "Nvidia öyle bir Nvidia ki, bir güncelleme çıkarır, VRAM falan kalmaz ortada" gibi ütopik övgüler bile alıyorlar. Onlar da doğal olarak "madem hakkımızda böyle düşünüyorlar, bu kadar memnunlar, o zaman devam" diyorlar.

Öte yandan diğer taraf yazılım sorunlarını daha yeni yeni çözüyor. "Bu seride şu yazılım sorunu var" dediğinizde kullanıcıları ölümüne karşı geliyor. Bariz hatalara "öyle bir şey yok" diyorlar. Neden? Çünkü parasını vererek aldıkları ürünün hatalı olduğunu kabullenemiyorlar. Ortada al birini vur ötekine durumu var.

Bizim forumlarımızda tarafsız bir fikir belirtmek neredeyse imkansız. İlla ki birilerinin düşüncesiyle ters düşüyorsunuz ve sizi hemen “karşı taraf” ilan edip argüman üretmeye başlıyorlar. Evet, Reddit’te de tartışmalar var ve çoğu bu kadar uzamıyor, çünkü orada donanım bazlı böyle bir ötekileştirme kültürü yok. Bizde ise Nvidia ya da AMD kullanmıyorsanız, karşı taraf nezdinde doğrudan ‘tüü kaka’ muamelesi görüyorsunuz.

Geliştirme aşamasına katkıda bulunmadığınız bir teknoloji için oturduğunuz yerden "gurur duymak" bir hayli anlamsız. Kullanıcının artık gerçekten “kullanıcı” olduğunun farkına varması gerekiyor. Kendi aramızda yaptığımız tartışmalar, uğruna tartıştığımız, milyar dolarlarına milyar dolarlar katan şirketlerin kulaklarında ki sinek vızıltısından daha öte bir şey değil. Bu sebeple insanların anlamsız marka takıntılarından kurtulması gerekiyor.

Son düzenleme:
Sapphire 9070 aldım. Ürün sorunluydu, iade edip ve RTX 5070 aldım. Mouse bile takılıyordu.

Yıllardır insanları 8 GB VRAM'li kartlara mahkum ediyorlar. 12–16 GB VRAM potansiyeli olan kartların ömrünü törpülemek için bu kartları bilinçli şekilde VRAM darboğazına sokuyorlar. Sonra da çıkıp "vizyoner" oluyorlar. "NVIDIA öyle bir NVIDIA ki, bir güncelleme çıkarır, VRAM falan kalmaz ortada" gibi ütopik övgüler bile alıyorlar. Onlar da doğal olarak "madem hakkımızda böyle düşünüyorlar, bu kadar memnunlar, o zaman devam" diyorlar.

Öte yandan diğer taraf yazılım sorunlarını daha yeni yeni çözüyor. "Bu seride şu yazılım sorunu var" dediğinizde kullanıcıları ölümüne karşı geliyor. Bariz hatalara "öyle bir şey yok" diyorlar. Neden? Çünkü parasını vererek aldıkları ürünün hatalı olduğunu kabullenemiyorlar. Ortada al birini vur ötekine durumu var.

Bizim forumlarımızda tarafsız bir fikir belirtmek neredeyse imkansız. İllaki birilerinin düşüncesiyle ters düşüyorsunuz ve sizi hemen “karşı taraf” ilan edip argüman üretmeye başlıyorlar. Evet, Reddit'te de tartışmalar var ve çoğu bu kadar uzamıyor, çünkü orada donanım bazlı böyle bir ötekileştirme kültürü yok. Bizde ise NVIDIA'ya da AMD kullanmıyorsanız, karşı taraf nezdinde doğrudan ‘tüü kaka' muamelesi görüyorsunuz.

Geliştirme aşamasına katkıda bulunmadığınız bir teknoloji için oturduğunuz yerden "gurur duymak" bir hayli anlamsız. Kullanıcının artık gerçekten “kullanıcı” olduğunun farkına varması gerekiyor. Kendi aramızda yaptığımız tartışmalar, uğruna tartıştığımız, milyar dolarlarına milyar dolarlar katan şirketlerin kulaklarında ki sinek vızıltısından daha öte bir şey değil. Bu sebeple insanların anlamsız marka takıntılarından kurtulması gerekiyor.

Hocam burada çok kritik bir detayı kaçırıyorsunuz. VRAM miktarı NVIDIA'nın keyfine göre koyduğu bir şey değil.

O kadar haklı bir yorum ki. Adamlar kart yaktıkları halde kimse doğru dürüst eleştirmedi bile. Bir nevi "evin şımarık çocuğu" muamelesi yapılıyor ve ne yaparsa yapsın kullanıcı nezdinde NVIDIA hiçbir şekilde eleştirilmiyor. Fanboyluğun ne seviyelerde olduğunun nişanesidir bu. İllaki eleştiren objektif kullanıcılar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genel manada durum bu. Apple bile kullanıcıları tarafından bu kadar korunmuyor. Sürücü sorunu yazılımsaldır ve bir şekilde hallolur. Fakat donanımsal sorun başka bir seviyedir. Yazılımla kıyaslanamaz ve düzeltilemez. Tek çareniz ürünü yenisiyle değiştirmektir. Kart yaktıkları yetmezmiş gibi bir de RTX 50 serisinde eksik rop sorunu çıktı. Yani bu sorunlar AMD'de yaşansaydı koparılacak yaygarayı tahayyül bile edemiyorum. Ortalık yangın yeri olurdu. Bütün internet platformalarında yerden yere vurulurdu. Neden? Çünkü bütün internet platformu NVIDIA fanboyu olmuş durumda. Şu iki büyük donanımsal faciayı yaşatmasına rağmen kimse ses çıkarmadı. Önceleri AMD'ye karşı aşırı önyargılıydım ama fiyat avantajından dolayı tercihimi AMD'den yana kullandım ve RX 9070 XT aldım. Canavar gibi kart hiçbir sorun yaşamadım. UV de yaptım 330W'tan 230W'a düşürdüm sıfır sıkıntı. 100W düşük güçle performans kaybı yok gibi bir şey. Ne Windows'ta ne de Linux'ta sorun falan yaşamadım. AMD'ye karşı ön yargım da tamamen kırıldı. Tabii bir de Linux ile daha optimize çalışması da cabası.

Bu mesajda komple yanlış bilgi dolu. Kablo elektronik konusu ezber yazısı olmuş, bahsettiği standartı onaylayan biri de AMD zaten.

Son düzenleyen: Moderatör: