- Makaleler
- 9
Evet oyun konusunda öyle. Overall performans konusunda 7950X3D.
Ben de R9 5900HS dışında masaüstünde hiç AMD kullanmadım. 5900HS'in de hakkını vermem gerek, 6 saate yakın multimedya kullanımı sunuyordu. 12900H ile 2 saat anca görüyordum.Hayatında hiç AMD kullanamamış birisi olarak bu konuyu onaylıyorum.
Ben de 1999'dan beri masaüstü bilgisayarlar geçmişimde hiç yapmadığım bir şeyi yapıp ilk defa AMD sistem aldım. İşlemcinin daha az güçle oyunlarda benzer performans vermesine lafım yok ama uyum ve stabilite sorunlarından bıktım.7950X3D çıktığı zaman direkt en iyi işlemci seçildi, 13900K'nın rakibiydi o zaman ve %50 daha düşük güç tüketiyordu. Bu AMD daha ne yapsın?
AMD rakı gibidir. BIOS'unu güncelleyeceksin, RAM'ini özenle seçeceksin, PBO'sunu kapatacaksın, Memory training kapatacaksın, yonga seti sürücüsünü güncel tutacaksın vs vs.
Intel, viski gibidir. Buzunu ekleyip soğuttuktan sonra keyfini çıkarırsın.
Çalışmayan değil de karaborsaya düşen teknoloji diyelim, millet hala FSR3 modu diye dileniyor sağda solda. Gerçi çalışsa da düzgün çalışmıyor o var bir deHeee çalışmayan teknolojiyi lansman günü "NVIDIA bizi örnek alacak" diyen de birisidir AMD.
Attığı yalana kendileri inanır anca. Böyle leş bir teknolojiye böyle şaşalı laflar etmek düzenbazların işidir.
Söz meclisten dışarı ama gerçek bu.
Ben de 1999'dan beri masaüstü bilgisayarlar geçmişimde hiç yapmadığım bir şeyi yapıp ilk defa AMD sistem aldım. İşlemcinin daha az güçle oyunlarda benzer performans vermesine lafım yok ama uyum ve stabilite sorunlarından bıktım.
Mis gibi sorunsuz XPG'yi maalesef AMD anakartın USB coil whine sesinden dolayı (nedenini o zaman bulamayıp PSU'dan geliyor sandım) bozuk zannedip iade ettim. 2 katı paraya Thermaltake'in 1200 Watt 80+ Platinum güç kaynağını alıp güzelce kazığı yedim ama güç kaynağıyla ilgili bir sorunum yok şu anda.PSU işini ne yaptın bu arada en son? Doblo'yu sattın mı gibi oldu biraz.