Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mi önerdim hocam 3 yıllık sürücüyü? Ben diyorum ki kartında donanımsal bir sorun var, her haltı deneyip servise göndermediyseniz sizin hatanız diyorum. Siz gelmiş sorunumu çöz diye emir kipiyle konuşuyorsunuz. AMD bozuk kart üretiyor diyorsunuz, NVIDIA üretmiyor mu deyince agresifleşiyorsunuz. @Ehwenisher'e tamamen hak veriyorum. Kendisi de aynı sorunu yaşayıp bu şekilde çözmüş ve şu anda sorunsuz çalışıyor. Çözüm yolu istiyorsunuz, önünüze sunuyoruz ama göz ardı ediyorsunuz. Bu durumda yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

Eki Görüntüle 170229

Bu kadar şeyi deneyip de garantiye göndermeyi denememeniz gerçekten sebep göremiyorum. Sizin aldığınız kartta sorun var diye AMD'yi suçlamanızı anlıyorum ancak aynı şekilde düşünürsek NVIDIA da suçlu olmuyor mu? Sadece AMD kartlarda mı stuttering yaşanıyor?

Bu arada bende kart için servise gittikten 2 saat sonra değişim kararı alındı. Yenisi ise 2 gün sonra elime geçmişti. Sinerji o gün bende iyi bir satıcı imajı bırakmıştı.

AMD bozuk kart ürettiği için benim hatam, özür dilerim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşım servise gönderdi, adamlar sorun yok deyip geri postaladılar. Ben sistemi alalı 2 seneyi geçti, garantisi doldu zaten. Şu zamana kadar da üniversite olduğum için yanımda laptop götürdüm, kasayı taşıyıp garantiye gönderme fırsatım olmadı.

Hayır, alakası yok. NVIDIA da üretiyor ki bence 5000 serisi çıkışından itibaren fiyasko. Konu o değil, ben sorunum çözülmeyip üstüne AMD övülünce agresifleşiyorum. Çünkü gelip gidip ''ben kullanıyorum sorun yok'' yazılıyor. Yahu bana ne bundan? Ben çözüm arıyorum, sizin sorunsuz kullanmanız benim sorunumu çözmüyor.

Gel seninle istatistik tutalım. Sadece bu forum özelinde olsun mesela. Günlük açılan konuları takip edelim, AMD sorun konusu mu daha çok yoksa NVIDIA mı? Sadece bu forum olmasın, nerede istersen orada yapalım. Hadi onu da geçelim, Reddit'te ''AMD ile bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçtim, çözüldü'' diyen birçok kullanıcı var. Yani bunların hepsi mi tesadüf mesela bunu merak ediyorum. Diyorsanız ki evet hepsi tesadüf, AMD mükemmel, o zaman tamam.
Bu forumu sorun yaşayan herkes bilecek diye bişey yok, Tamamen tesadüf olur mesela 5 kişi gelir amd kartımda sorun yaşıyorum der, ee böyle olunca AMD sorunlu mu oluyor ? sadece bu forum yok onu diyorum, gelen kişiler tamamen tesadüf olacak.

"NVIDIA'nın %90 pazar payıyla bu sorunu yaşayan kullanıcı sayısı 1 ise, AMD'nin %10 pazar payı ile bu sorunu yaşattığını kullanıcı 10." bunu nereden aldın? var mı istatiksel bi çalışma falan?

Çözüm nedir? Garantiye gönder diyeceksen garantisi bitti. Garantiden %100 çözüm olanağı da yok. Arkadaşım RX 6700'ü gönderdi, sorun yok deyip itelediler geri. Sonuç?
O zaman yapabileceğim hiçbir şey yok. 2 seneden uzun zaman geçmiş sonuçta. Gidin hazır piyasası da şişmişken 5-6K'ya satıp RTX 2070 falan alın o zaman ne diyeyim. Ayrıca AMD'den NVIDIA'ya geçince sorun çözüldü diyenler var diyorsunuz, aynı şekilde RX 6600'den farklı bir RX 6600'e geçince de sorunu çözülene ne demeli? İlla bir sorun yaşaması için açığını mı arayalım adamın?

Eğer 2 sene boyunca bu sorunları yaşayıp garantiye yollamadıysanız bu sizin sorununuz.
Bu benim sorunum değil, ''sıfır'' bozuk kart üreten ben değilim. Bilgisayarı aldığımda üniversitedeydim ve yanımda kasa taşımıyordum, kusura bakma. Üniversiteden arkadaşım da RX 6700'ü garantiye gönderdi ve aynı şekilde geri gönderdiler.

Ayrıca AMD'den NVIDIA'ya geçince sorun çözüldü diyenler var diyorsunuz, aynı şekilde RX 6600'den farklı bir RX 6600'e geçince de sorunu çözülene ne demeli?
RX 6600'den RX 6600'e geçince sorun çözülüyorsa AMD bozuk kart üretmiştir, neyini anlamadın? Herkese AMD önermeyi biliyorsunuz, yardımcı olmayı da bilin. Senin kart bozuk deyip geçiyorsunuz. Recep Baltaş da 3070 ile yaşamadığı sorunu 9070 XT ile yaşıyor, neden git garantiye gönder kart bozuk demiyorsun?

@mustafa0363, AMD kullanan ve sorun yaşayan adamlar NVIDIA'ya geçince düzeldi diyorsa ve bu şekilde birçok örnek varsa hepsine tesadüf mü diyeceksin? En basitinden Recep Baltaş 3070 kullanırken yaşamadığı sorunu 9070 XT ile yaşıyor. Tesadüf mü?
Recep baltaş dediğin kişi 5000 insan değil, 1 insan senin gibi bi insan, o sorun yaşayınca da evet kartı sorunlu diyorum, yani Recep baltaş yaşayınca senden farkı ne oluyor ?

2 nesil öncesinin kartında sorun yaşayıp firmayı tamamen kötü göstermek doğru bir yaklaşım değil. Forumda sizin RX 6600 ile yaşadığınız sorun ile alakalı çok fazla yorum yaptığınızı gördüm. Bir kartta sorun yaşadınız diye firmayı tamamen kötülemeyi bırakın. RX 6600XT kullanırken bende stuttering ile alakalı sorun yaşamıştım, sorunu çözdüm ve sorunun kaynağını da bulmuştum. DXNavi ve Shader Cache ayarları ile alakalı bir problem vardı. Ayrıca sürekli sürücü yenilemeyin, her sürücü yenilediğinizde tekrar ve tekrar gölgelendirmeye giriyor. Bu da sinir bozucu bir şey. Ki bu tür sorunları RDNA2'de yaşayan çok insan vardı. Çözen veya hiç yaşamayan da bir o kadar kullanıcı vardı.

Mesela şu anda RX 9070XT kullanıyorum ve stuttering ile alakalı gram sorun yaşamıyorum. İlk aldığım zamanlarda oyundayken tüm sistemi dondurup yeniden başlattırıyordu. Sorun her neyse TDR'ı tetikliyordu, TDR Delay'ı 10 ve TDR Level'i 2'ye ayarladığım zaman sistemi resetlemek yerine GPU kendini resetliyordu. İlk PSU'dan şüpheleniyordum 650W kullandığım için. Kullandığım PSU üst seviye bir PSU(RM 650x) olduğu için 9070XT'yi besleyemeyeceğinden şüphem yoktu aslında. Stress testinde de bir şey olmuyordu. Kullandığım Windows'ta birden fazla GPU kullanmıştım ve ince ayarlamalar yapmıştım. Belki sorun bunlardan kaynaklıdır diye temiz kurulum yapıp, 9070XT'ye göre ayar yapınca o sorun da ortadan kalktı. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum kartı.

@mustafa0363, AMD kullanan ve sorun yaşayan adamlar NVIDIA'ya geçince düzeldi diyorsa ve bu şekilde birçok örnek varsa hepsine tesadüf mü diyeceksin? En basitinden Recep Baltaş 3070 kullanırken yaşamadığı sorunu 9070 XT ile yaşıyor. Tesadüf mü?
Recep Baltaş birden fazla GPU deneyimlediği için ve çoğunda sorun yaşadığı için firmayı kötülemekte hakkı var. Sizin için de sadece RDNA2'yi kötülerseniz anlayış gösterilir fakat siz sadece bir ürününde sorun yaşayıp tamamen kötülüyorsunuz firmayı. Bende GT710 kullandığım zamanlarda sorun yaşıyordum ama Nvidia'yı sorun yaşadım diye kötülemiyorum. Biraz daha objektif yaklaşmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.