dombikpanda 45

Uzman
Daha öncesinde yaptığımız PBO ve CO ayarları sayesinde OCCT multicore (Avx) testinde aldığımız 2958 ile dünya rekoru kırmıştık ve şu anda bu puanı 2971 yaparak dünyadaki 1.'liğimizi daha sağlama almış olduk. Ve bu yaptığım başarıyı sizinle paylaşmak istedim.

1790154029292.webp

1790154055452.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Detay verirseniz bunu ana sayfada haber yapalım. Ya da sosyal medya hesaplarımızda da paylaşabiliriz.
Teşekkürler desteğiniz için siz nasıl uygun görürseniz kendimce yaptığım test sonuçları olarak bakmıştım aslında❤️ . Olayı daha detaya indirmem gerekirse sistemimi aldığım andan itibaren gerek ram gerek işlemci ve ekran kartında undervolt işlemi yapan biriyim bundan dolayı ilk olarak işlemci için undervolt işlemi yapmak istedim. Hatta yaptığım ayarlar içinde video çektim. Yaptığım ayarlar -30CO(Allcore), +200Mhz , PBO Limits: Motherboard ama sıcaklık limitine dokunmadan ve imzamda gözüken soğutma ile test etmeye başladım. İlk olarak Cinebench 2026 Mutlicore testi yaptığımda stok halde 7200 puan aldığım işlemci ile 8250 puana çıkarabildiğimi gördüm. Ayarları daha farklı değiştirmeye çalıştığımda sonuca etki etmediğini ve daha da kötüye gittiğini gördüm bunun ardından Stabilite testi yapmak için OCCT testi yaptım ve 245W sistemimde güç çekebildiğini görünce de OCCT üzerinde benchmark testi yapmak istedim(ilk rekor yazın ortası olduğu için şuanda güncel olandan daha zayıftı) ve 1. sıraya oturdum. Tabiki de bu teste sonucunuzun gözükebilmesi için sisteme kayıt olmanız gerekiyor(Hatta bundan dolayı asklında gerçek rekorum bile gözükmüyor OCCT(Multiple-AVX)2990) yani bu test sonucu kayıtlı olan kullanıcılar arasından geçerli olmuş oluyor. Şunu da fark ettimaaa diğer forumlarda olsun aynı işlemciye sahip olan arkadaşlarda olsun ya undervolt işleminde stabiliteyi yakalayamadıklarını ya da benden çok daha düşük performansa sahip olduklarını görünce küçükte olsa bir başarı yakaladığımı düşündüm.

1790157181017.webp

Telafuz ve diksiyondan dolayı kusura bakmayın :D

Hocam, 9900X için dünya rekoru 7.4 GHz ile Cinebench R23'te 46 bin puanla kırılmış. Benim işlemcim 13900K, dünya rekoru kırmam için 9 GHz üstüne çıkmam gerekiyor. :D

IMG_20260923_131531.webp

Hocam, 9900X için dünya rekoru 7.4 GHz ile Cinebench R23'te 46 bin puanla kırılmış. Benim işlemcim 13900K, dünya rekoru kırmam için 9 GHz üstüne çıkmam gerekiyor. :D

Eki Görüntüle 281748
46k puanla nasıl bir sitemde kırıldı soğutma olarak.
Test sonucum 255W 1.28v ( 5.4 Allcore ) ile start sonrasında 245w (5.3 ghz) ile testi kapattım ve puan olarak ta 36k lık Multicore sonucu aldım.

Son düzenleme: