NeonDragon

Uzman
Arkadaşlar, AMD Ryzen 9 9955HX3D işlemci var. Oyun oynarken sıcaklığı 95 dereceleri görüyor ve klavyenin ortası resmen yanıyor. Belki 95 derecenin de üstünde, program en fazla 95 gösteriyor gibi. Ekran kartı da RTX 5070 Ti, o da 85-87 civarında. Üreticiyle görüştüm, bu işlemcinin zaten ısınan bir işlemci olduğunu, bir sorun olmayacağını söylediler. Mavi ekran yemedim hiç. 1-1.5 saat oyun oynadım, performans falan da düşmedi oyun sırasında. İşlemci zarar görür mü? Bir sorun olmaz mı gerçekten?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet onun varyantı. Isınması problem değil benim eski cihazımda aşırı ısınıyordu. Zarar görür mü derdim o. Isınmaya alışığım.

95°c işlemci sıcaklığı yüksek ama normal.
Donanıma zarar vermez.
Mavi ekran, performans düşüşü, ani kapanma yoksa sorun da yok.

Çok güçlü bir mobil işlemci, ısınması size bir zarar değil. AMD'nin sitesinde 100 dereceye kadar sorunsuz gidebileceği söylenmiş.

1759751474586.webp

Fanlı stant ve vakum kullanıyorum bu vakumu tavsiye edebilirim bende sıcaklıkları daha stabil yaptı Clevo kasa Monster olduğu için uzun vade de 92 derece oluyor hala.

Aynı vakum bende de var öneririm.

Stand ile kullanın mutlaka o modellerde laptopun yanlarında hava çıkışı bulunmadığından altlarıda kapatınca laptopta hava akımı sıfır oluyor.

Zorunlu olmadıkça dizüstü bilgisayardan kesinlikle oyun oynanmamalı. Yıllardır çözemediler ve çözemeyecekler bu işi. Dizüstü sadece iş, web surfing için. Yani taşıma zorunluluğu olup oyun da oynamak isteyen alsın ama bunun dışında sıkıntı.

95 derecede çalışmaya göre tasarlandı diye bir şey yok, her türlü işlemci ömrünü kısaltır. Ciddi kısaltır.