Herkesin mesajını okudum. Dediğim gibi ısınma sorun değil. MSIda kullandım Asusds kullandım çok iyi soğutmaları vardı alırken yorumları okudum onlarda bu derecelere çıkıyor. Çoğu markayı kullandım oyunda ısınmayan laptop görmedim. Bazılarının kasa tasarımı iyi oluyor elinize sıcaklık gelmiyor fazla farkı bu. İçi yine alev alev birşsy değişmiyor. Yorumlarda yazmışsınız 300Klık MSI bile yüksek sıcaklıkta çalışıyor (onuda deneme şansım olmuştu evet oda baya sıcaktı). Benim derdim PC zarar görmesin. Klavyenin kullandığım sol tarafı soğuk. Ortası çok sıcak. Anladığım kadarıyla işlemci bu sıcaklıklarda zarar görmez eğer zararlı bir noktaya gelirse önce frekans kısacak yine olmazsa reser atacak. Doğru mu anladım?

Fanlı stant ve vakum kullanıyorum bu vakumu tavsiye edebilirim bende sıcaklıkları daha stabil yaptı Clevo kasa Monster olduğu için uzun vade de 92 derece oluyor hala.

Laptoptan memnun musun X3D olmayan versiyonunu almayı düşünüyorum.
Bana soruyorsan evet memnunum ısınma dışında. Performansı aşırı iyi ısınmaya rağmende FPS drop falan yemedim. Sıcakta bile sabit kaldı FPS kendini kısmadı işlemci.

Herkesin mesajını okudum. Dediğim gibi ısınma sorun değil. MSI'da kullandım asusds kullandım çok iyi soğutmaları vardı alırken yorumları okudum onlarda bu derecelere çıkıyor. Çoğu markayı kullandım oyunda ısınmayan laptop görmedim. Bazılarının kasa tasarımı iyi oluyor elinize sıcaklık gelmiyor fazla farkı bu. İçi yine alev alev birşsy değişmiyor. Yorumlarda yazmışsınız 300klık MSI bile yüksek sıcaklıkta çalışıyor (onu da deneme şansım olmuştu evet oda bayağı sıcaktı). Benim derdim PC zarar görmesin. Klavyenin kullandığım sol tarafı soğuk. Ortası çok sıcak. Anladığım kadarıyla işlemci bu sıcaklıklarda zarar görmez eğer zararlı bir noktaya gelirse önce frekans kısıcak yine olmazsa reser atacak. Doğru mu anladım?

Bana soruyorsan evet memnunum ısınma dışında. Performansı aşırı iyi ısınmaya rağmende FPS düşmesi falan yemedim. Sıcakta bile sabit kaldı FPS kendini kısmadı işlemci.

Isındığında hızını düşürür kapanma yağacağını sanmıyorum eğer termal macunsuz kullanırsan hızını düşürmesine rağmen soğumazsa o zaman kendisini kapatıyorum bu laptopta PTM olduğu için bu durum çok zor.

İşlemci limitleme + stant şu ikiliyi yap başka bir şey düşünme hocam.

Isındığında hızını düşürür kapanma yağacağını sanmıyorum eğer termal macunsuz kullanırsan hızını düşürmesine rağmen soğumazsa o zaman kendisini kapatıyorum bu laptopta PTM olduğu için bu durum çok zor.

Stant yerine soğutucu baktım ama fanlar çok ters yerde ortada kalıyor o yüzden işe yaramaz galiba bu cihazda.
Limiti kaç yapayım. Kaç W iyi olur. Hiç anlamıyorum o işlerden. Bir de bunda galiba termal macun yerine termal pad var. Acaba onu kaldırıp sıvı metal koysak faydası olur mu?

Stant yerine soğutucu baktım ama fanlar çok ters yerde ortada kalıyor o yüzden işe yaramaz galiba bu cihazda.
Limiti kaç yapayım. Kaç W iyi olur. Hiç anlamıyorum o işlerden. Bir de bunda galiba termal macun yerine termal pad var. Acaba onu kaldırıp sıvı metal koysak faydası olur mu?

Gerek yok termal ped aslında bildiğimiz termal ped değil faz değişenli termal ped ısındında jöle tarzı bir kıvam alıyor sıvı metalden daha güvenli ve akma kısa devre tarzı riski yok senin yerinde olsam garanti süresi boyunca yetkili teknik servisinde bakımını yaptırırdım garanti bittince bunu uygulardım.

İşlemciniz sıvı metal destekleyecek yapıda değilse uğraşmanın hiç anlamı yok. Watt değerini de 65-70 arasında tutmanız iyidir. Deneme yanılma yöntemiyle en iyi sonucu bulursunuz.

Gerek yok termal ped aslında bildiğimiz termal ped değil faz değişenli termal ped ısındında jöle tarzı bir kıvam alıyor sıvı metalden daha güvenli ve akma kısa devre tarzı riski yok senin yerinde olsam garanti süresi boyunca yetkili teknik servisinde bakımını yaptırırdım garanti bittince bunu uygulardım.
Servis bakım hizmeti vermiyoruz dedi ama 6-7 ay sonra ısınma diye gönderirsem bakarlar belki
İşlemciniz sıvı metal destekleyecek yapıda değilse uğraşmanın hiç anlamı yok. Watt değerini de 65-70 arasında tutmanız iyidir. Deneme yanılma yöntemiyle en iyi sonucu bulursunuz.
Bilmiyorum destekliyor mu sıvı metal. Galiba her ürünede sıvı metal olmuyor o soğutma bloğunun uygun olması gerekiyormuş. Servise sordum cevap vermediler uygun mu değil mi söylemediler. Watt ayarlama ekranınj ek olarak ekledim. Hepsini söyleyebilirmisiniz kaç olmalı? Hiç anlamıyorum bunlardan. Farklı ayarlarda var orada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251006_171156_TeamViewer.webp
    Screenshot_20251006_171156_TeamViewer.webp
    52,4 KB · Görüntüleme: 43
Servis bakım hizmeti vermiyoruz dedi ama 6-7 ay sonra ısınma diye gönderirsem bakarlar belki.

Bilmiyorum destekliyor mu sıvı metal. Galiba her ürünede sıvı metal olmuyor o soğutma bloğunun uygun olması gerekiyormuş. Servise sordum cevap vermediler uygun mu değil mi söylemediler. Watt ayarlama ekranınj ek olarak ekledim. Hepsini söyleyebilir misiniz kaç olmalı? Hiç anlamıyorum bunlardan. Farklı ayarlarda var orada.

Ekran kartını elleme işimiz işlemci ile şu anki değerler güzel gibi duruyor oyunda test et çok ısınırsa 3-5W kıs. Öyle dene.

En stabil 55W olacak üretici böyle söylemiş.