https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t3d-5070ti-amd-ryzen-r9-9955hx/ hocam bu işlemciyi throttle yapmadan çalıştırması bile çok güzel faz değişenli termal ped kullanıyorlar.
Termal pedi salla eğer borular yeterli değilse ve mühendisliği kötüyse yine soğutamaz.

İşlemci HS gibi düşük seviyeli işlemci değil yalnız hatırlatırım.
Bununla kendinizi avutursunuz. Önemli olan laptopa yetecek soğutmayı yapabilmektir. Bu adamlar da yarım yamalak bir soğutma yapmış laptopa. 100K verdiğin laptopa ısınıyor diye uğraşmak da ayrı konu.

Termal pedi salla eğer borular yeterli değilse ve mühendisliği kötüyse yine soğutamaz.

Hocam hem katılıyorum hem katılmıyorum çünkü Clevo kasa Monster laptopumda bile faz değişenli termal ped ile 30W 98 dereceden 45W 92 dereceye düşürdüm VRAM'deki termal Ped'den bahsetmiyorum bu termal macun yerine koyuluyor.

Bununla kendinizi avutursunuz. Önemli olan laptopa yetecek soğutmayı yapabilmektir. Bu adamlar da yarım yamalak bir soğutma yapmış laptopa. 100k verdiğin laptopa ısınıyor diye uğraşmak da ayrı konu.

1759752345653.webp

300K'lık MSI titan bile yanıyor siz hala sıcak çalışıyor derdindesiniz siz kendinizi avutuyorsunuz :)

Bununla kendinizi avutursunuz. Önemli olan laptopa yetecek soğutmayı yapabilmektir. Bu adamlar da yarım yamalak bir soğutma yapmış laptopa. 100k verdiğin laptopa ısınıyor diye uğraşmak da ayrı konu.

Ne yapalım hocam peki, mühendisliğini falan mı değiştirelim? Bu işlemciye sahip diğer cihazların 85 derecelerde falan çalıştığını düşünüyorsanız önce bir tecrübe edin bence.

Eki Görüntüle 190502

300K'lık MSI titan bile yanıyor siz hala sıcak çalışıyor derdindesiniz siz kendinizi avutuyorsunuz :)

Bu tür işlemcilerin masaüstü bilgisayarlarda bile soğutulması zor olduğundan, laptopta bu sıcaklık değerlerinin normal karşılanması gerekir. Üstelik, işlemcinin performans düşüşü yaşamaması (throttle yememesi) da büyük bir avantajdır. Asıl önemli olan, işlemcinin kaç Watt güç tüketirken kaç derece sıcaklıkta kaldığıdır; bu veri, soğutma performansını daha net ortaya koyar.

Normal sıcaklık. Tank gibi bir işlemci o. Vakuma falan bulaşma dahili fana zarar gelebilir. En iyisi alüminyum bir stant alıp gerekli ayarları yapmak olacaktır.

Bir laptopu makul sıcaklara indirebilmek kullanıcının elinde. Mesela bir algı var işte ''Bu laptopta Watt sınırlaması var mış alınmaz.'' gibi. Günün sonunda ben de size Watt sınırlaması yapın diyeceğim. Elbette biraz FPS'den ödün vermeniz gerekebilir fakat laptop nefes alacak ve uzun vadede sorun yaşama ihtimali azalacak. Genelde de 55-80W bir gaming laptopta akıcı oyun oynayabilmek adına fazlası ile yeterli geliyor. Yine deneme yanılma işlemcinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Harici olarak stand kullanımı önemli, bir de 2-3 saat oynadıktan sonra bir 10-15dk laptopu dinlendirmek lazım. Isındıkça performansta düşüş yaşatabilir. Bu tarz detaylara dikkat ettikten sonra sorun yok.

Son düzenleme: