AMD Ryzen 9000 İşlemcilerini Erteledi, Intel Tarafı Kan Kaybediyor

@Alper54 Sadece silikon testleri ile kaynaklı bir durum değil bu durum başka sorunlarda baş gösterir vaziyette. Sorun genel voltaj çekiminden daha çok kaynaklı ama hemen hemen hepsi değil tabii ki. Özellikle PL1 değerindeki sınırsız kullanım yüzünden out of Memory sorunu yaşayan kullanıcılar vardı. Bu sorunların çoğu şu anlık giderilmiş gözükse de Intel pek tatmin olmadığı için ağustos ayında gelecek Micro kod yaması ile sorunu tamamen gidermeyi hedefliyor ki benim de en büyük meraklarımdan birisi bu.

Intel kendi üretim tesisine bu yüzden önem vermişti diye biliyorum ancak bazı nedenlerden dolayı o süreçte de bir erteleme olmuştu sanırım.

Intel daha geçen kasım ayında belki inanmayacaksınız ama 14 milyar dolarlık hacimde çipler ürettirecek. Bu demek oluyor ki Apple'dan sonra en büyük müşterilerinden biri olabilir demek TMSC'ye. Intel yeni Arc Alchemist kartlarınıda TMSC'ye ürettiyor. Gelecekteki işlemcilerine muhtemelen belli bir kısmını TMSC'ye ürettirebilir anlamına da geliyor bu. O halde şunu sormak lazım Intel kendi kendine artık pek yetemiyor gibi sanırım?

Yılların Intel'i. Ne hallelere düştün oğlum? Ama AMD'de güzel. Yanlış anlaşılmasın.

@AMG GOAT Ben hatalarından ders çıkaracaklarını düşünüyorum. Intel bunu acı yoldan öğrendi ne yazık ki ama gerçek bu. Sadece voltaj basıp saat hızı yükseltmekten ibaret olmadığını öğrendikleri zamanlardayız.

Intel kendini düzeltsin de ne olursa olsun. Şirket batıracak cinsten sorunlar bunlar. Intel'e güveniyorum tamam ama şimdiden akıllarını başlarına toplasalar iyi olur. Artık işlemcilerin üretiminden sorumlu mühendisleri mi değiştiriyorlar, yoksa yeni işlemcilerden önce bu stabilite sorunlarının üzerine mi gidiyorlar bilemem. Bu haliyle AMD daha da fırsat kolluyor. Buna benzer bir konuyu da alta bırakayım:

Bu son gelen hata problemi AMD'ye altın tepside yemek sunmak gibi oldu resmen hocam. AMD bundan sağlam reklam ve imaj toplayacak o artık kesin gibi. Intel'ın yapacağı tek şey şu anda yaşanan sorunları hızlıca çözüp bir an evvel 15. Nesil işlemcileri rekabete uygun ve hazır hale getirmeleri. Yoksa bu gidişat pek iyi durmuyor sizlerin de dediği gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…