Yani parçalar zaten değişecekse elindeki parçaları satıp elindeki parayı da koysan güzel bir anakartla sağlam bir işlemci alırsın yine.

Ürünler satışta, 15k aşağı işlemci yok. Pazarlıkla 13-14 belki alınır. Benim 3 set ancak 13-14 gider. Anakart ASUS Prime Z790, 2.el 8 fiyat vermiş, 6.500-7 arası verir bu da urfada burada tanıdıklarım var. Test edip almak ilk tercihim. Sıfır işlemci 18 küsur, anakart 9.500 civarı evet fiyat farkı olarak çok yok. Satış yaparsam zaten sıfır alırım. Galiba fevri davranıyorum.

Soğutma ve anakart sisteme yetersiz. Bunları biliyorum ve AM4 sistemi kullanmıyorum. Hem elimden çıkarmak, hem de deneyimlemek istiyorum.

Biraz "bile bile lades"ama 5-6 civarına anlaşırsanız nispeten daha iyi.
Eğer 14700K'yı full yük (render vs.) kullanmayacaksanız PA dümenden tutar.

@ggbye, son zamanda 2. el tarafında satıcılar biraz abarttı...

Biraz "bile bile lades"ama 5-6 civarına anlaşırsanız nispeten daha iyi.
Eğer 14700K'yı Full yük (render vs.) Kullanmayacaksanız pa dümenden tutar.

@ggbye, son zamanda 2. el tarafında satıcılar biraz abarttı...

Ülkemizin güzel insanları, ayak uydurmaya çalışıyorum. Daha iyi çıkarabilirim. Şartlarım şu an böyle, çok kararsız kaldım.

Ülkemizin güzel insanları, ayak uydurmaya çalışıyorum. Daha iyi çıkarabilirim. Şartlarım şu an böyle, çok kararsız kaldım.

AM5 sistemide yeni düzeltiğim için, biraz kartalara yüklendim. Çok sıkıntı cıkmamak için 2.el bakıyorum.

AM5 sistemide yeni düzeltiğim için, biraz kartalara yüklendim. Çok sıkıntı cıkmamak için 2.el bakıyorum.

Sistemi satsam uğraşmam direk taksitle sıfır ürünler alırım.

@ggbye, elinde işine yaramayan iki sistem varken birini gözden çıkarıp Intel'e dönmek bence mantıklı bir hareket. Kar zarar durumunu kendin bileceksin zira yol masrafın falan da olacak. Güvendiğin tanıdığın bildiğin birisi ile alışveriş yapma şansın olursa daha iyi olur. Uzaktan bile olsa istediğin test sonuçlarını iletir zaten.

@ggbye, elinde işine yaramayan iki sistem varken birini gözden çıkarıp Intel'e dönmek bence mantıklı bir hareket. Kar zarar durumunu kendin bileceksin zira yol masrafın falan da olacak. Güvendiğin tanıdığın bildiğin birisi ile alışveriş yapma şansın olursa daha iyi olur. Uzaktan bile olsa istediğin test sonuçlarını iletir zaten.

Çok ince detaylar var. Göz göre göre bazı sebeplerden dolayı, hem kendi ürünlerimi ucuza verip. Hem de yetersiz ürün alacağım.

Takas mantıklı, İ7 14700K dediğimiz işlemci seni en az 5 sene yükseltme yapmadan rahatça götürür. Ama anakart tırt. Onun haricinde soğutucu tutamayabilir. Bunlar halledilecek şeyler. Satıcıya, uzun yoldan geleceğimi ve yol parası olacağı için biraz daha pazarlık yapmanızı rica edebilirsiniz. Ama takas yerine AM4 platformun en güçlü işlemciyi takip geçebilirsiniz.

Takas mantıklı, i7 14700K dediğimiz işlemci seni en az 5 sene yükseltme yapmadan rahatça götürür. Ama anakart tırt. Onun haricinde soğutucu tutamayabilir. Bunlar halledilecek şeyler. Satıcıya, uzun yoldan geleceğimi ve yol parası olacağı için biraz daha pazarlık yapmanızı rica edebilirsiniz. Ama takas yerine AM4 platformun en güçlü işlemciyi takip geçebilirsiniz.

AM4 işlemci olarak öneriniz R7 5800X3D olacak. 2 el fiyatı 15k aşağı yok. Zaten R7 9800X3D işlemcim var. Intel deneyimlemek istiyorum.

Takas mantıklı, i7 14700K dediğimiz işlemci seni en az 5 sene yükseltme yapmadan rahatça götürür. Ama anakart tırt. Onun haricinde soğutucu tutamayabilir. Bunlar halledilecek şeyler. Satıcıya, uzun yoldan geleceğimi ve yol parası olacağı için biraz daha pazarlık yapmanızı rica edebilirsiniz. Ama takas yerine AM4 platformun en güçlü işlemciyi takip geçebilirsiniz.

Benim sorunlarım var, DDR5 kaynaklı veya AMD kaynaklı. Bu işlemci DDR4 destekliyor. Sorunu çözmez ise, DDR4 anakart alıp deneyeceğim. Elimde DDR4 RAM var.