YusufEymen

Becerikli
Selam, Bir süre önce gaming gecesinden 32K fiyata Red Devil 7900 XT aldım. Ne zaman bir posta girsem “Ya AMD alınmaz, NVIDIA çok daha iyi, onu al.” diyenlerle karşılaşıyorum. Bunlar ne kadar doğru sizce? Kendi kartı NVIDIA diye (en çok NVIDIA satılıyor sonuçta) övenler ya da RX 580 kartında sorun yaşayıp kötülemeye başlamış insanlar çoğunlukta gibi. Evet, NVIDIA optimizasyon vs. gibi işlerde önde. Ama AMD de berbat değil artık (kendi kullanma şansım olmadı, bildiğim kadarıyla konuşuyorum.) Bence. Yani ne diyorsunuz bu duruma? Sizce AMD çöp ve hep öyle mi kalacak ya da artık gayet iyi mi? Ben birçok NVIDIA ile ilgili sorunlar da duydum açıkçası. Benim amacım ben AMD aldım diye savunmak değil, sadece fikirlerinizi almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın diğer sistem bileşenlerinde önemli bu sorunları en aza indirmek için. Donanım olarak ( 9000 serisi) artık AMD NVIDIA ile kafa kafaya yakın sayılır, yazılımda şu an NVIDIA'nında kusurları var AMD'ninde var. Kullanacağın sistemdeki diğer parçalar ne?

Tamamen sorunlu demek de zor, sorunsuz demek de zor. 500 serisi sorunluydu, 5000 çıktı o da sorunlu, 6000 serisinde de epey sorun bildirildi, 7000 serisinde de millet bircok konu açtı. Hani, bu sefer efsane geldi efsane geliyor diye başlık açılıyor ama Recep Baltaş bile AMD'ye geçtiğinden beri sorunlarla cebelleşiyor.

Nvidia'da yok mu? Evet, Nvidia'da da mikro takılmalar vs. var fakat bu kader sık değil. 9000 serisi çıktığında sahsen Nvidia'nın VRAM politikasına karsi cok defa AMD savundum ve 9070 XT önerdim, fakat burada gördük ki alanlardan pişman olan cok oldu. Şahsen o kadar para veriyorum, Rus ruleti oynayacağıma Nvidia alırım. Artık bu kıvama geldim. Kaldi ki, Nvidia'da "sorunlar var" derken GT 420, GT 730, GT 740, GT 1030, GTX 960, GTX 1060 6GB, RTX 2070, RTX 3060 ve RTX 3070 kullanmış birisi olarak "bir tanesinde bile" sorun yaşamamışken sahsi olarak "Nvidia da cok sorunlu ya, ikisi de eşdeğer" diyemiyorum.

2 kere AMD kart kullandım. RX 570 VE RX 7700 XT, ikisinin de ortak özelliği çift monitörde aynı anda video oynatınca donmaları. En düşük segment NVIDIA kartta bile bu sorun yok. AMD ekran kartları optimizasyon, driver ve uyumluluk sorununa sahip fanlı çöp kutularıdır. Ne uygulama ne oyun teknolojilerini destekler. Yazılım olmadıktan sonra ne yapayım saf kas gücünü. Beyin yok kartta.

AMD Fanboylar disslike yağmuruna tutar birazdan. İstediğiniz kadar atın, AMD EKRAN KARTLARI ÇÖP.

2 kere AMD kart kullandım. RX 570 VE RX 7700 XT, ikisinin de ortak özelliği çift monitörde aynı anda video oynatınca donmaları. En düşük segment NVIDIA kartta bile bu sorun yok. AMD ekran kartları optimizasyon, driver ve uyumluluk sorununa sahip fanlı çöp kutularıdır. Ne uygulama ne oyun teknolojilerini destekler. Yazılım olmadıktan sonra ne yapayım saf kas gücünü. Beyin yok kartta.

AMD Fanboylar disslike yağmuruna tutar birazdan. İstediğiniz kadar atın, AMD EKRAN KARTLARI ÇÖP.

Yavaştan bu kıvama geleceğim gibi ben de. Hele bir AMD kartı alıp sorun yaşarsam.