Teknik destek kısmında 10 konu varsa 5 tanesini NVIDIA şu an, arkadaş 500 serisinden geliyor olabilir.

Forum son aylarda "NVIDIA ekran kartımla bilgisayarım donuyor ve fanlarım son hız dönmeye başlıyor" başlıklarından geçilmiyor ama sıkıntı yine AMD kartlarda oluyor. Bu arada AMD kartlarla ilgili şikayet başlığı açan arkadaşların tekrar ve tekrar başlık açtığını da unutmamak gerekiyor. 7700XT'si ile sorun yaşayan arkadaş ürününü her servise yolladığı zaman yeni başlık açıyor(ismini unuttum). Her seferinde ürünü başka bir sisteme takıp dene servis sıkıntı bulamıyorsa demek ki senin sisteminle uyumsuzluk var belki senin PC'nde başka bir parça sıkıntı yaratıyordur diyorum. Yok sayıyor. 1 ay sonra hop yeni başlık. Sonra bu tür başlıklara gelip AMD kötülüyor.

Edit: Hani sanki biz bilmiyoruz millete %30 pahalı NVIDIA kartları önermeyi adamlar bütçeyi kısmaktan koşu bandını PSU ile kullanıyor, dedesinin tansiyon aletini monitör diye kullanıyor 32K'ya aynı performansı veren ürünü dene direkt 43K verme dedik diye kötü oluyoruz. Şaka gibi.

Sayısal veriler ile olayı somutlaştırmaya gerek yok, bu forumda bile sorun yaşayan insanların çoğunun ekran kartının AMD olmasından bile anlayabilirsiniz.

Yine kanıtlayamayacağınız bir görüş. Bence de NVIDIA kartlar çok daha sorunlu ve bu forumda daha çok kullanıcı NVIDIA kartlarla sorun yaşıyor.

Forum son aylarda "NVIDIA ekran kartımla bilgisayarım donuyor ve fanlarım son hız dönmeye başlıyor" başlıklarından geçilmiyor ama sıkıntı yine AMD kartlarda oluyor. Bu arada AMD kartlarla ilgili şikayet başlığı açan arkadaşların tekrar ve tekrar başlık açtığını da unutmamak gerekiyor. 7700XT'si ile sorun yaşayan arkadaş ürününü her servise yolladığı zaman yeni başlık açıyor(ismini unuttum). Her seferinde ürünü başka bir sisteme takıp dene servis sıkıntı bulamıyorsa demek ki senin sisteminle uyumsuzluk var belki senin PC'nde başka bir parça sıkıntı yaratıyordur diyorum. Yok sayıyor. 1 ay sonra hop yeni başlık. Sonra bu tür başlıklara gelip AMD kötülüyor.

Mağdurlardan biride benim, özellikle Valorant açtıktan sonra Windows tuşuna basınca kilitlenme yaşıyorum, ekran kartına reset atınca siyah ekrana giriyor.

@cakiiiiiii3 her foruma girişimde görüyorum zaten bu arkadaşı, kartı bariz sorunluydu ama yine de suçu AMD'ye atmaktan çekinmiyordu.

Anladım. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü bu çok az bir şansla gerçekleşen bir durum. En çok satan ekran kartlarından biri olduğunu düşünürsek şikayet sayısı gayet normal bence. Fazlasıyla yabancı kaynakları takip ediyorum ama kim güvenilir kim güvenilmez bilemiyorum. Sizin güvendiğiniz kaynakların fikirleri neler?

Ben alırken FSR 3 ve DLSS 3.5 arasında çok fazla fark olduğunu ve 7000 serisinin RT performansının zayıf olduğunu söylüyorlardı. 7000 serisinde alınmayacak düzeyde bir şikayet görmemiştim; fakat dediğim gibi kare oluşturma, DLSS, RT vs işin içine girince genel kanı 4070 Ti Super'in yakın fiyatta daha mantıklı olduğu yönündeydi. Seri açısından değil de model bazlı bakmıştım. Zaten FSR 3'ten sonra DLSS'i görünce kendimde doğru tercih yaptığımı anladım. RT performansından da memnun kaldım.

9000 serisinde gördüğüm kadarıyla 9070XT çok beğenildi fakat 9070 fiyat anlamında eleştirilmişti. Genel olarak 9070XT'nin önerildiğini gördüm. Sürücü anlamında da 9070XT'nin Unreal Engine 4 oyunlarında sorun yaşadığını gördüm.

Bununda konusunu forumda açtım zaten. Bunun dışında eski seride pembeleşme sorunu vardı. Başka gözüme çarpan bir şey olmadı. Genel olarak hala olumlu yönde diyebilirim. Nvidia da son sürücülerde sorun yaşıyor. İkisinde de şu an eski sürücüleri kullanmak daha mantıklı. Ben şu an 577.00 kullanıyorum, 580 ve 590 (smooth motion) destekli sürücüyü kullanmıyorum. Çünkü 590 da sorun yaşadım. 580’in sorunlu olduğu zaten biliniyor.

Mağdurlardan biride benim, özellikle Valorant açtıktan sonra Windows tuşuna basınca kilitlenme yaşıyorum, ekran kartına reset atınca siyah ekrana giriyor.

@cakiiiiiii3 her foruma girişimde görüyorum zaten bu arkadaşı, kartı bariz sorunluydu ama yine de suçu AMD'ye atmaktan çekinmiyordu.

Evet o yüzden Gigabyte servisi sorunu bulamiyor oyle mi? Ama sorunum hala devam ediyor. Bir daha hiç AMD ekran kartı almam bile @Recep Baltaş hocamın konularinida bir goz gezdirin bakalım neler yaşamış 9060 ile. Kafayı yersin ya 😀😀😀

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet o yüzden Gigabyte servisi sorunu bulamiyor oyle mi? Ama sorunum hala devam ediyor. Bir daha hiç AMD ekran kartı almam bile @Recep Baltaş hocamın konularinida bir goz gezdirin bakalım neler yaşamış 9060 ile. Kafayı yersin ya 😀😀😀

@Zeitnot Evet bu arkadaştı. Gördüğünüz üzere hala başka bir sistemde denendiğinde bir sıkıntı olmadığını kendi sistemine takılınca bir sıkıntı olduğunu kabul edemiyor. Çünkü bildiğiniz gibi bizim insanımız ve insanımızın malında asla kusur olmaz eğer bir sıkıntı varsa tamamen başkalarından kaynaklıdır.

Ben alırken FSR 3 ve DLSS 3.5 arasında çok fazla fark olduğunu ve 7000 serisinin RT performansının zayıf olduğunu söylüyorlardı. 7000 serisinde alınmayacak düzeyde bir şikayet görmemiştim; fakat dediğim gibi kare oluşturma, DLSS, RT vs işin içine girince genel kanı 4070 Ti Super'in yakın fiyatta daha mantıklı olduğu yönündeydi. Seri açısından değil de model bazlı bakmıştım. Zaten FSR 3'ten sonra DLSS'i görünce kendimde doğru tercih yaptığımı anladım. RT performansından da memnun kaldım.

9000 serisinde gördüğüm kadarıyla 9070XT çok beğenildi fakat 9070 fiyat anlamında eleştirilmişti. Genel olarak 9070XT'nin önerildiğini gördüm. Sürücü anlamında da 9070XT'nin Unreal Engine 4 oyunlarında sorun yaşadığını gördüm.

Bununda konusunu forumda açtım zaten. Bunun dışında eski seride pembeleşme sorunu vardı. Başka gözüme çarpan bir şey olmadı. Genel olarak hala olumlu yönde diyebilirim. NVIDIA da son sürücülerde sorun yaşıyor. İkisinde de şu an eski sürücüleri kullanmak daha mantıklı. Ben şu an 577.00 kullanıyorum, 580 ve 590 (smooth Motion) destekli sürücüyü kullanmıyorum. Çünkü 590 da sorun yaşadım. 580'in sorunlu olduğu zaten biliniyor.

İnşallah UE 4 sorunları da düzeltilir. Sizin aldığınız dönemde ben de dizmeyi planlıyordum ve ben de sizin kartınızı düşünüyordum ama sonra biraz bekleyip yeni kartları görmek istedim. Siz zaten en doğru seçimi yapmışsınız. 4070 Ti s varken bence zaten diğerlerine bakılmamalı bile.

AMD kumar işi, ya sorundan kaçamıyorsun ya da bal gibi sorunsuz kullanıyorsun, ben hep 2. tarafa denk geldim.
Galiba öyle. Ve bendede genelde yok böyle şanslar. Ben hala sorun yaşıyorum mesela. Yapacak bir şeyde yok. Ama sorun cidden ekran kartında yani arkadaşın ekran kartını taktım 4060 i vardı sorun olmadı takılma fln.

Arkadaşın ekran kartını aldım KENDI SISTEMIME TAKTIM SORUN YOKTU. SORUN NEYDE SIZCE ?

Arkadaşın ekran kartını aldım KENDI SISTEMIME TAKTIM SORUN YOKTU. SORUN NEYDE SIZCE?

Farklı bir 7700XT takıp bulabilirsin kartın sorunlu mu diye, sen farklı model bir kartı takıp sorun kartta diyorsun.
Eğer farklı bir 7700XT takıp test edersen ve sorun hala devam ediyorsa sorun kartta değildir.

Arkadaşın ekran kartını aldım KENDI SISTEMIME TAKTIM SORUN YOKTU. SORUN NEYDE SIZCE ?

Dediğim şey ile alakasız. Ben AMD kartın sistem parçalarınız ile uyumsuzluk yaratabileceğini söylüyorum. O kartı başka bir sisteme takmadan sorunun kartta olup olmadığı hakkında net bir yorum ya-pı-la-maz. AMD kartların zaten belirli "kalitenin" ya da uyum diyeceğimiz parçalar dışında sıkıntı yaşattığı bilinen bir gerçek.