Galiba öyle. Ve bendede genelde yok böyle şanslar. Ben hala sorun yaşıyorum mesela. Yapacak bir şeyde yok. Ama sorun cidden ekran kartında yani arkadaşın ekran kartını taktım 4060 i vardı sorun olmadı takılma fln.

Arkadaşın ekran kartını aldım KENDI SISTEMIME TAKTIM SORUN YOKTU. SORUN NEYDE SIZCE ?
Arti olarak demedikleri oyunları hiç oynamadım. Benim yaşadığım sorunlar haricinde şeylere bakıyorlar bilip bilmedende konusma. Düzgün konuş.

Selam, Bir süre önce gaming gecesinden 32K fiyata Red Devil 7900 XT aldım. Ne zaman bir posta girsem “Ya AMD alınmaz, NVIDIA çok daha iyi, onu al.” diyenlerle karşılaşıyorum. Bunlar ne kadar doğru sizce? Kendi kartı NVIDIA diye (en çok NVIDIA satılıyor sonuçta) övenler ya da RX 580 kartında sorun yaşayıp kötülemeye başlamış insanlar çoğunlukta gibi. Evet, NVIDIA optimizasyon vs. gibi işlerde önde. Ama AMD de berbat değil artık (kendi kullanma şansım olmadı, bildiğim kadarıyla konuşuyorum.) Bence. Yani ne diyorsunuz bu duruma? Sizce AMD çöp ve hep öyle mi kalacak ya da artık gayet iyi mi? Ben birçok NVIDIA ile ilgili sorunlar da duydum açıkçası. Benim amacım ben AMD aldım diye savunmak değil, sadece fikirlerinizi almak istiyorum.

Dostlar konuyla alaka seviyesi sıfır ama XPG caster mı Lancer mı? @stormhawks47 hocam bu konuyu en iyi siz bilirsiniz diye düşünüyorum hangisini alayım ve neden?

Dediğim şey ile alakasız. Ben AMD kartın sistem parçalarınız ile uyumsuzluk yaratabileceğini söylüyorum. O kartı başka bir sisteme takmadan sorunun kartta olup olmadığı hakkında net bir yorum ya-pı-la-maz. AMD kartların zaten belirli "kalitenin" ya da uyum diyeceğimiz parçalar dışında sıkıntı yaşattığı bilinen bir gerçek.
Itopyadan hazır sistem aldım. Itopya iyi bir marka uyumsuzluk yapmaz herhalde.

Aynen sorun AMD değil İtopya haklısınız 👍
AMD alan uğraşır sürücüleri hala kötü Reddit'de benim sorunumu yaşayan zibilyon insan var hepsi NVIDIA geçin diyor ki öyle duzeltiyorlar ama sorun AMD kesinlikle değil.

Peki neden sorun İtopya değil AMD'de? Bir açıklamanız yoktur muhtemelen.
Elinizde sorunun kimde olduğunu bulma ihtimali varken suçu AMD'ye atıp diğer yerlerde suç yok diyorsunuz.

Peki neden sorun İtopya değil AMD'de? Bir açıklamanız yoktur muhtemelen.
Elinizde sorunun kimde olduğunu bulma ihtimali varken suçu AMD'ye atıp diğer yerlerde suç yok diyorsunuz.
Neden amd atiyorum yani drop sorunu oldugu gibi AMDnin suçu demedim ben.

Gittim baktım araştırdım. Sorun amd. Yani benim kotuleme sebebim benim sorun yaşamam sizin savunma amacınız nedir ? Siz ne kullanıyorsunuz? Benim yaşadığım sorunu biliyor da mi konuşuyorsunuz?

Neden amd atiyorum yani drop sorunu oldugu gibi AMDnin suçu demedim ben.

Gittim baktım araştırdım. Sorun amd. Yani benim kotuleme sebebim benim sorun yaşamam sizin savunma amacınız nedir ? Siz ne kullanıyorsunuz? Benim yaşadığım sorunu biliyor da mi konuşuyorsunuz?
NVIDIA kullanıp kitlenme ve siyah ekran sorunuyla boğuşuyorum, araştırmak yetmiyor fiziksel olarak test etmiyorsun ve suçu AMD'ye atıp duruyorsun, test etmediğin sürece kesin bir şekilde bu suçludur diyemezsin.

NVIDIA kullanıp kitlenme ve siyah ekran sorunuyla boğuşuyorum, araştırmak yetmiyor fiziksel olarak test etmiyorsun ve suçu AMD'ye atıp duruyorsun, test etmediğin sürece kesin bir şekilde bu suçludur diyemezsin.
5000 serisinin sorunu mu ? Onun sorunuda o benim sorunumda bu. Ama ben araştırdım DX11 Dx10 dx9 oyunlarda ve Ue moturyla yapılan çoğu oyunda var bu sorun. Sadece ben yaşamıyorum bunu.

Anladım hocam. SSD olarak ne önerirsiniz? Bir de bu driver sorunları konusunda benim sorun yaşayacağımı düşünüyor musunuz bu parçalarla?

Driver sorunları umarım yaşamazsın ama yaşama ihtimalin her zaman var maalesef hazırlıklı ol yani.
@Caner Uncu SSD önerisi için uzman isim ama ben de bunu önerebilirim. https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html

Evet o yüzden Gigabyte servisi sorunu bulamiyor oyle mi? Ama sorunum hala devam ediyor. Bir daha hiç AMD ekran kartı almam bile @Recep Baltaş hocamın konularinida bir goz gezdirin bakalım neler yaşamış 9060 ile. Kafayı yersin ya 😀😀😀

9060 diye bir kart satışta yok şu an. Farklı bir modelden mi bahsediyorsun acaba?

Galiba öyle. Ve bende de genelde yok böyle şanslar. Ben hala sorun yaşıyorum mesela. Yapacak bir şeyde yok. Ama sorun cidden ekran kartında yani arkadaşın ekran kartını taktım 4060'i vardı sorun olmadı takılma falan.

Arkadaşın ekran kartını aldım kendı sıstemıme taktım sorun yoktu. Sorun neyde sızce?

Sorunlu ekran kartını neden kullanıyorsunuz gönderin servise onlar uğraşsın.
Not: Sorununu bilmiyorum.

Dostlar konuyla alaka seviyesi sıfır ama XPG caster mı Lancer mı? @stormhawks47 hocam bu konuyu en iyi siz bilirsiniz diye düşünüyorum hangisini alayım ve neden?

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B650-TOMAHAWK-WIFI/support#mem gördüğüm kadarıyla 2 sindede Hynix çip var aralarında bir fark varsa bilgim yok 2 side alınır gibi. Konuda uzman değilim bu arada :D

Detaylı bilgi için bunu izleyebilirsin ama. Bu işin uzmanı değilim unutmadan tekrarlıyım.