Detaylar
Kim cevapladı?YusufEymen
Becerikli
Driver sorunları umarım yaşamazsın ama yaşama ihtimalin her zaman var maalesef hazırlıklı ol yani.
@Caner Uncu SSD önerisi için uzman isim ama ben de bunu önerebilirim. https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html
9060 diye bir kart satışta yok şu an. Farklı bir modelden mi bahsediyorsun acaba?
Sorunlu ekran kartını neden kullanıyorsunuz gönderin servise onlar uğraşsın.
Not: Sorununu bilmiyorum.
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B650-TOMAHAWK-WIFI/support#mem gördüğüm kadarıyla 2 sindede Hynix çip var aralarında bir fark varsa bilgim yok 2 side alınır gibi. Konuda uzman değilim bu arada
Detaylı bilgi için bunu izleyebilirsin ama. Bu işin uzmanı değilim unutmadan tekrarlıyım.
@Caner Uncu hocam yardım edebilir misiniz? Sistemim için 2TB SSD arıyorum ne alacağımdan pek emin değilim. 300TL farka MSI Spatium ya da Renegade almak daha mantıklı değil mi Exceria Pro yerine? 7000 TL bütçem var. Anakartım ise B650 Tomahawk Wi-Fi.
@YusufEymen, merhaba tabii ki yardımcı olayım. İstersen yeni konu aç, o şekilde ilerleyelim. Konunun dışına çıkmayalım.
RX 6600 ve R5 5500 lü sistem almıştım. AMD-AMD sistem uyumlu olur diye, ancak baya bir sorun çıkardı zamanında. :/
www.technopat.net
www.technopat.net
Çözüm: "The version of AMD Radeon Software you have launched is not compatible" hatası
Bir gün ekranınız bir anda karardı ve monitörünüz "No Signal" dedi. PC'nizi yeniden başlattıktan sonra ekranın masaüstünde çok donduğunu gördünüz. AMD Adrenalin'i açmaya çalıştınız ve karşınıza bu hata çıktı: "The version of AMD Radeon Software you have launched is not compatible with your...
Çözüldü: AMD sistemlerde oyunlarda FPS düşüşü
Truckers MP ve Grand RP gibi oyun modlarında da, FIFA 23 ve Star Wars: Fallen Order gibi çıkalı epey vakit olmuş oyunlarda da tuhaf droplar yiyorum. Bu birçok oyunda olabiliyor o yüzden bu sorunu genel bir sorun olarak düşünün, bu donmalar bazen art arda rahatsız edecek kadar oluyor. MSI...
Borek
Uzman
Yaklaşık 3 yıldır genel olarak AMD kullanıyorum, RX 6600, 6600XT, 6700XT, 6800, 9070 XT, 6000 serisi, NVIDIA'da 3060, 3070, 4060, 4070 kartlarını kullandım, genel olarak NVIDIA kartları %1,%0.1, DLSS, stutter olsun daha sorunsuz kartlar, AMD serisinde ise 3 yıl önce aldığım zamanlarda günde 1 oyun çökerdi günümüzde bu durum 1-2 haftada tek sefere düştü. ReLive sorunu hala devam ediyor mesela yıllardır çözülmedi (kayıt başlamıyor, bildirim gözükmüyor, tuşlara tepki vermiyor). AMD sorunlu mu evet, çöp mü hayır, sorunları çözüldü mü kısmen, alınır mı? Bütçene ve ihtiyacına bağlı, öte yandan NVIDIA kusursuz mu hayır, param var ikisi arasında hangisi kesinlikle NVIDIA. İki üretici arasında bence net bir cevap bulmak zor bence eğer bütçe kaygın varsa.
YusufEymen
Becerikli
Tamam ho@YusufEymen, merhaba tabii ki yardımcı olayım. İstersen yeni konu aç, o şekilde ilerleyelim. Konunun dışına çıkmayalım.
kayıt yapmıyorum,tek monitör kullanıyorum.Sanırım sorunlar bende çok etkili olmayacak.Yaklaşık 3 yıldır genel olarak AMD kullanıyorum, RX 6600, 6600XT, 6700XT, 6800, 9070 XT, 6000 serisi, NVIDIA'da 3060, 3070, 4060, 4070 kartlarını kullandım, genel olarak NVIDIA kartları %1,%0.1, DLSS, stutter olsun daha sorunsuz kartlar, AMD serisinde ise 3 yıl önce aldığım zamanlarda günde 1 oyun çökerdi günümüzde bu durum 1-2 haftada tek sefere düştü. ReLive sorunu hala devam ediyor mesela yıllardır çözülmedi (kayıt başlamıyor, bildirim gözükmüyor, tuşlara tepki vermiyor). AMD sorunlu mu evet, çöp mü hayır, sorunları çözüldü mü kısmen, alınır mı? Bütçene ve ihtiyacına bağlı, öte yandan NVIDIA kusursuz mu hayır, param var ikisi arasında hangisi kesinlikle NVIDIA. İki üretici arasında bence net bir cevap bulmak zor bence eğer bütçe kaygın varsa.
cakiiiiiii3
Uzman
Eğer 2 4k oyun oynuyorsan sorun yok. Oyunlar AAA Oyunlarsada sorun yok. Arkada kayıt discord unut onları zaten.Tamam ho
kayıt yapmıyorum,tek monitör kullanıyorum.Sanırım sorunlar bende çok etkili olmayacak.
RG07
Becerikli
Yıllarca AMD ekran kartı kullandım 3060'dan önce. Yakın zamanda ekran kartı değiştirince gene NVIDIA alacağım.
RX580, R7 370 ve daha öncesi hep bir problem yaşadım. Umarım düzeltirler tabi rekabet iyidir, kullanıcıya yansır.
RX580, R7 370 ve daha öncesi hep bir problem yaşadım. Umarım düzeltirler tabi rekabet iyidir, kullanıcıya yansır.
- Makaleler
- 2
AMD RX 570 4 GB’ı uzun süre kullandım, öyle ciddi şekilde engelleyecek veya rahatsız edecek bir sorun görmedim, memnun kaldım. Sonra yeni sisteme geçince AMD RX 6800 16 GB kullanmaya başladım, sanırım 3 yıl olacak. Onda da sorun görmedim, ondan da memnunum. Yani bilmiyorum, AMD sorunlu mu değil mi.
Zamanında RX 560 ve Everest Rampage PSU'lu bir sistemim vardı. Her sistemi açtığımda siyah ekran oluyordu. Yeniden başlatmak durumunda kalıyordum ve açıldığında ekran kartı sürücüleri üzerine Windows kendi sürücülerini indirip çakıştırıyor ve bozuyordu. Windows güncellemelerini tamamen kapatmaya kadar her şeyi denedim ama tam düzelmedi hiçbir zaman.
Yabancı bir Reddit postunda sorunun "hatalı PSU kablolaması" gibi bir şeyden kaynaklandığını ve PSU değiştirince düzeleceğini gördüm ama "yok canım ne alaka güç kaynağı" diye geçiştirmiştim. Yıllarca sorunla boğuştuktan sonra PSU değiştirdim ve sorundan eser kalmadı. (başka hiçbir parça değiştirmedim.)
Yani tek sorun AMD de değil kullandığınız parçalar da önemli bunu anlamış oldum.
Bahsettiğim reddit postu ve yorumu da buydu sanırım.
Yabancı bir Reddit postunda sorunun "hatalı PSU kablolaması" gibi bir şeyden kaynaklandığını ve PSU değiştirince düzeleceğini gördüm ama "yok canım ne alaka güç kaynağı" diye geçiştirmiştim. Yıllarca sorunla boğuştuktan sonra PSU değiştirdim ve sorundan eser kalmadı. (başka hiçbir parça değiştirmedim.)
Yani tek sorun AMD de değil kullandığınız parçalar da önemli bunu anlamış oldum.
Bahsettiğim reddit postu ve yorumu da buydu sanırım.
Yeni konular
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide