Eğer DLSS hiçbir şeyi kaybettirmeden FPS arttıran bir olay ise niye bütün oyunlarda otomatik olarak aktive olmuyor ? Demek ki bir şeyler kaybettiriyor ki bunu tercihe odaklı bırakılmış. Zaten o yüzden kalite, performans, dengeli gibi modları var değil mi ? Bende ekran çözünürlüğümü 720P yapayım sonra 7800XT 40 milyon FPS veriyor diye propaganda yapayım o zaman "ama kardeşim 720P'de oynuyorsun görüntü kötü oluyor" dendiğinde de "gözle görülür bir fark yok ben fark edemiyorum" derim. Nasıl fikir ?
Zaten o segmentte yoklardı, son nesildeki kartların fiyatlarına bakarsak üst seviyede Nvidia'nın kendini tekel olarak gördüğü de ortada. Eski oyun sistemlerimde Titan X, 2080 Ti ve şimdikinde 4090 alırken hiç AMD'ye bakayım diye düşünmedim çünkü zaten yok.
Eğer DLSS hiçbir şeyi kaybettirmeden FPS arttıran bir olay ise niye bütün oyunlarda otomatik olarak aktive olmuyor ? Demek ki bir şeyler kaybettiriyor ki bunu tercihe odaklı bırakılmış. Zaten o yüzden kalite, performans, dengeli gibi modları var değil mi ? Bende ekran çözünürlüğümü 720P yapayım sonra 7800XT 40 milyon FPS veriyor diye propaganda yapayım o zaman "ama kardeşim 720P'de oynuyorsun görüntü kötü oluyor" dendiğinde de "gözle görülür bir fark yok ben fark edemiyorum" derim. Nasıl fikir ?
DLSS açtığında ekran 3.7.10 sürümünde kötüleşmiyor. Hatta bazı oyunlarda tam aksine güzelleşiyor. Ayrıca DLSS, FSR'ın aksine yapay pikseller ile çalıştığı için daha iyi bir görüntü veriyor.
DLSS açtığında ekran 3.7.10 sürümünde kötüleşmiyor. Hatta bazı oyunlarda tam aksine güzelleşiyor. Ayrıca DLSS, FSR'ın aksine yapay pikseller ile çalıştığı için daha iyi bir görüntü veriyor.
O zaman neden "kalite" "dengeli" ve "performans" modları var. O zaman neden her oyunda otomatik aktive olmuyor ? Hiçbir şeyi değiştirmeden FPS arttıran bir olay niye ekran kartında otomatik aktive olmuyor ? Hiçbir şey kötüleşmiyor ,hiçbir kayıp yok diye kendinizi kandırıyorsunuz. FSR falan da kullanıyorum kartımın gücü ne kadarsa o kadar kullanıyorum her oyunda da 2K çözünürlükte yeterli FPS değerleri alıyorum. Yazılımsal katakülliye anca gücü yetmeyen, zayıf kartlar ihtiyaç duyar.
O zaman neden "kalite" "dengeli" ve "performans" modları var. O zaman neden her oyunda otomatik aktive olmuyor? Hiçbir şeyi değiştirmeden FPS arttıran bir olay niye ekran kartında otomatik aktive olmuyor? Hiçbir şey kötüleşmiyor, hiçbir kayıp yok diye kendinizi kandırıyorsunuz.
Kalite modu çoğu oyunda bi' tık görüntüyü düşürürken FPS'i arttıran bir mod. Ancak DLAA'yı kullanmayı daha çok seviyorum. Çünkü görüntü kalitesine ciddi fayda sağlıyor. Ayrıca direkt ekran kartına bağlı olarak sana FSR açan bir oyun var mı? Sana özel optimizasyon yapan bir oyun var mı? Yok.
Kalite modu çoğu oyunda bi' tık görüntüyü düşürürken FPS'i arttıran bir mod. Ancak DLAA'yı kullanmayı daha çok seviyorum. Çünkü görüntü kalitesine ciddi fayda sağlıyor. Ayrıca direkt ekran kartına bağlı olarak sana FSR açan bir oyun var mı? Sana özel optimizasyon yapan bir oyun var mı? Yok.
Olmasına gerek yok çünkü kullanmıyorum, ihtiyaç duymuyorum ve talep etmiyorum çünkü ekran kartımın rasterization gücü oyunlar için yeterli. Çünkü realist bir insanım ve bu tür yazılımsal FPS yükseltme olaylarının oyun grafiğine, gecikmesine ya da başka türlü kayıplara sebep olacağını biliyorum. Ama siz DLSS'in ilk başta kalite düşürmediğini, hiçbir kayıp yaşatmadığını ve sadece FPS arttırdığını iddia ettiniz bende o zaman niye otomatik aktive olmuyor diye ısrarla sorduğum zaman şimdi görüntüyü "bir tık" düşürdüğünü söylediniz. Şimdi ya demin yalan söylediniz ya da ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz.
Olmasına gerek yok çünkü kullanmıyorum, ihtiyaç duymuyorum ve talep etmiyorum çünkü ekran kartımın rasterization gücü oyunlar için yeterli. Çünkü realist bir insanım ve bu tür yazılımsal FPS yükseltme olaylarının oyun grafiğine, gecikmesine ya da başka türlü kayıplara sebep olacağını biliyorum. Ama siz DLSS'in ilk başta kalite düşürmediğini, hiçbir kayıp yaşatmadığını ve sadece FPS arttırdığını iddia ettiniz bende o zaman niye otomatik aktive olmuyor diye ısrarla sorduğum zaman şimdi görüntüyü "bir tık" düşürdüğünü söylediniz. Şimdi ya demin yalan söylediniz ya da ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz.
Ek: Hocam DLSS 2.2 falan kullanıyorsanız zaten o sürümler çok kötü. Oyunda direkt olarak DLSS 3.7.10 sürümünü kurabiliyorsunuz. Bu sayede oyunda bulunan sorunları çözebiliyorsunuz. AMD'de ise böyle bir seçeceniğiniz yok.
Zaten o segmentte yoklardı, son nesildeki kartların fiyatlarına bakarsak üst seviyede NVIDIA'nın kendini tekel olarak gördüğü de ortada. Eski oyun sistemlerimde titan X, 2080 Ti ve şimdikinde 4090 alırken hiç AMD'ye bakayım diye düşünmedim çünkü zaten yok.
Sanki AMD olmasın daha iyi demişim de ona cevap veriyorsun. Diyorum ki zaten Nvidia üst segmentte kendini tekel olarak görüyor, son nesildeki kartların fiyatları ortada. AMD bu kadar beceriksiz olup üst segmentte rakibini yalnız bırakırsa son nesillerde olduğu gibi Nvidia'da benim gibi en üst segment ürünleri alan kişilere fiyatı yapıştırıyor. Bunun için de kızdığım şirket Nvidia değil, her zaman rakipsiz olan şirket tepe fiyatı belirler. AMD'ye kızıyorum, Titan X alırken de rakibi kartları yoktu, RTX 2080 Ti alırken yoktu, geçen yıl RTX 4090 alırken yine rakibi olan kartları yok.
Sanki AMD olmasın daha iyi demişim de ona cevap veriyorsun. Diyorum ki zaten NVIDIA üst segmentte kendini tekel olarak görüyor, son nesildeki kartların fiyatları ortada. AMD bu kadar beceriksiz olup üst segmentte rakibini yalnız bırakırsa son nesillerde olduğu gibi NVIDIA'da benim gibi en üst segment ürünleri alan kişilere fiyatı yapıştırıyor. Bunun için de kızdığım şirket NVIDIA değil, her zaman rakipsiz olan şirket tepe fiyatı belirler. AMD'ye kızıyorum, titan X alırken de rakibi kartları yoktu, RTX 2080 Ti alırken yoktu, geçen yıl RTX 4090 alırken yine rakibi olan kartları yok.