Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RX 7900XTX 4090'dan sadece yüzde 12 geride ama ülkemizde 25 bin lira gibi bir fiyat farkı var arada. Sence burada da AMD'ye mi kızmalıyız?
Cyberpunk 2077, Alan Wake, Hogwarts Legacy, Dying Light 2 gibi RT olan oyunlarda RT açıkken 2 kat gibi farklar var. DLSS/FSR arasında hangisi daha iyi bilemem, ilgilenmiyorum da çünkü DLSS ile işim yok ama RT olan her oyunda RT açıyorum.

Her oyunda RT yok, fiyat farkına değmez dersen fiyat/performans konusunda haklısın derim ama Dünya'da fiyat/performans değil en üst performansı isteyenler de var. AMD daha iyi performans vereni yapsın, sonraki sistemde hiç düşünmem gidip onu alırım. Yıllarca Intel kullanıp son nesilde nasıl işlemcide AMD'ye geçtiysem ekran kartında da geçerim istediğim ürünü onlar yaptığında.

Son düzenleme:
Konudaki arkadaşlar ederinin 3-5 kat yukarısından kart almak istiyorlar galiba. Hiçteyse bir rekabet var. 7900 GRE olmasa 4070 Super olucak size minimum 40.000 TL.

Pazarda ikame mal yoksa tüketicinin vay haline.

Cyberpunk 2077, Alan Wake, Hogwarts Legacy, Dying Light 2 gibi RT olan oyunlarda RT açıkken 2 kat gibi farklar var. DLSS/FSR arasında hangisi daha iyi bilemem, ilgilenmiyorum da çünkü DLSS ile işim yok ama RT olan her oyunda RT açıyorum.

Her oyunda RT yok, fiyat farkına değmez dersen fiyat/performans konusunda haklısın derim ama dünya'da fiyat/performans değil en üst performansı isteyenler de var. AMD daha iyi performans vereni yapsın, sonraki sistemde hiç düşünmem gidip onu alırım. Yıllarca Intel kullanıp son nesilde nasıl işlemcide AMD'ye geçtiysem ekran kartında da geçerim istediğim ürünü onlar yaptığında.

Sonunda mantıklı bir yorum.

En başından mantıklı yorum yapıyorum ama sen önyargılısın, ilk okuduğunda anlayamadığın bir yorum görünce karşındakini direkt Nvidia fanı diye damgalıyorsun kafandan. İlk mesajımda da Nvidia tarafında değildim, orada yazdığım gayet açık. Rakibini RT'de ve üst segmentte yıllarca yalnız bırakırsan son nesilde olduğu gibi Nvidia fiyatı döşer. Hiçbir firma tekel olduğu bir alanda fiyatı düşük tutmaz, bu yüzden de yıllardır AMD'ye kızıyorum. İşlemcide nasıl rakibine karşılık her segmentte tercih edilecek ürünler yaptıysa ekran kartında da yapsın alalım. Nvidia üst segment performansında ve teknoloji desteğinde daha iyi diye ona kızılacağına, onlara rakip olamayıp piyasayı terk eden AMD'ye kızacağız tabii ki. Sonraki sistemi toplarken piyasada muhtemelen RTX 6090 olacak, bunların Nvidia'ya rakip olamaması yüzünden kim bilir kaç bin dolar ekstradan fiyatlandıracaklar...

Kafa yapısı ile ne alakası var? RX 6600 kullanıyorum, stutter sorunundan dolayı hiçbir oyunu doğru düzgün oynayamıyorum. Ben dahil bu forumdan birkaç kişi daha AMD kartlarla aynı sorunu yaşıyoruz. NVIDIA karta geçenler bu sorunu çözdü.

Evet, tekel olması kötü bir durum ancak AMD'de de sorunlar bitmiyor. Düzgün kart üretsin, sorun yaşamayalım o halde. Çıkıyorsunuz ben kullanıyorum sorun yok deyip AMD'ye laf söyletmiyorsunuz. Siz kullanıyorsunuz ve sorun yok diye kimsede sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Canlı canlı kanıt size: @3035, @Rifle, @Geraltın kılıcı üçü de RX serisi kart kullanıp stutter sorunu yaşıyordu. Hatta @3035 3 kez farklı RX 6700/XT ile denedi, üçünde de sorun yaşadı. Garantiye gönderdi ve iade çıktı. Sorunlu olmasa iade çıkmaz. Gitti NVIDIA aldı, stutter falan yaşamıyor. Demek ki sorun AMD'de. Sırf NVIDIA tekelleşmesin diye AMD'nin sorunlu kartlarına göz yummayın.
6500XT 6700XT 7700XT Kartların da stutter sorunu yaşadım. RTX 4070'E Geçince bütün sorunum çözüldü.

Ben de Linux'ta NVIDIA ile problem yaşadım hep. AMD sayesinde Linux'u sevdim diyebilirim.

NVIDIA kullanıyorum ve Linux'ta yaşadığım tek sorun FG'nin olmamasıydı.

Ek: Hocam hangi dağıtımda sorun yaşadınız? Ayrıca sorununuz tam olarak neydi.

Dipnot: NVIDIA'da Wayland protokolü hala sorunlu çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.