AMD vs Intel input lag testi

@Ayhan Dönmez bu ayarlara tam hakim olur musun? Eve geçip BIOS sıfırlayıp tek tek geçirelim deniyelim. Benim için, bunu yapar mısınız?

@CRT_User sizin de gerekli araştırmaları yapmanız ve @Ayhan Dönmez hocam çok detaylı bilgi aktarmanız daha iyi olur. Bunu yapabilir misin? Başka türlü çözüm bulamayacağız. @Marix onu da sinir etmeyi başardım. Lanet olarak adlandırıyordur kesinlikle.

Videodaki 6400 1T uygula, CL32-39-39, sıkıntı olursa bakarız tekrar. Konu 50 sayfa olup kitlenecek sonra. Tadında bırakmak lazım. 1T ve Gear 2 mümkün sende, anlaşılan o.

Bu konuda bilgileri toplayalım. Yeni konu açarım BIOS ayarları başlığında. Orada devam ederiz.

Önce @Marix kaçırdınız, sonra @Bandırmalı1965 , en son @LH44 . Sıra bana geldi. BZ detaylı anlatmış, onu bir geçir. Problem olursa bakarız. 1T Gear 2 yeterli. 50 ns veriyor.

Önce @Marix kaçırdınız, sonra @Bandırmalı1965, en son @LH44. Sıra bana geldi. Bz detaylı anlatmış, onu bir geçir. Problem olursa bakarız. 1T Gear 2 yeterli. 50 ns veriyor.

Bu değerleri düzgün geçireceğimden şüpheliyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Eve geçip BIOS sıfırlayacağım. Gerekli bölümleri size iletip değerleri sizin kontrölünüzde girmek istiyorum. Sizin için uygun olur mu?

Yazım kurallarına dikkat etmeye başladın son zamanlarda, çabanı takdir ettim. Vaktim olursa bakacağım. Önce az kendin çabala.

Arka cep tornavida, ön cep Slender, masada vantilatör. Gerisi Buildzoid ile senin aranda. @ggbye

Tam çözüm için uğraşıp, çaba sarf ettiğim zamanlarda ban yemem beni eğitti.

@Ayhan Dönmez sizin için @Marix hocanın yorumunu bırakıyorum. Artık çözümü her yerden aramaya başladım. Bu konuyu önemsiyor ve uğraş gösteriyorum. Bundan emin olabilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_7015.webp
    277 KB · Görüntüleme: 32

Sizin gözler radar gibi. @SunseTTime ile seni ekran başına oturtsalar, kalp krizi geçirirdi muhtemel. Daha 6000 CL32 beğendirtemiyoruz, Hynix M-Die yine öyle. @Marix hoca bahsettiği RAM Micron. PC karşısına oturmazdın, o derece. Bazı insanların sorun yok diye kullandığı sistemler, artık bu saatten sonra sizler için ciddi sorun teşkil ediyor. Bunu göz ardı etmeyin.

Micron ve Samsung'da her sistemde sorun olacak diye bir şey yok ama güncel AM5 platformunda çok yüksek oranda sorun kaynağı. Onun için Nebi Amca o kadar uğraştı, 6000 CL30 ayarlayın geçin 1:1 mod dedi. Altı her daim sorun. Başkasında olmaz, sende olabilir. Mavi ekran ya da oyunlarda tekleme, droplar ile boğuşursun.

@SunseTTime Olayındaki görüntü bozulması manyetik alan ile alakalı. Senin gibi şehir değişmesi lazım artık son çare. DRAM ile alakalı bir sorun yok burada. Görüntü bozulması ayrı, tekleme ve drop ayrı. Mavi ekran ya da testlerde hata da yemiyor. Ondaki sorun çok başka yani.

Ben birkaç sayfa geriye gittim ve dediğin videoyu gördüm @Ayhan Dönmez
Bana en başta bu videoyu atmamıştın abi. Elemanın anakart da Gigabyte Z790 ama ne hikmetse benim Gaming X'te tRfc ayarlayamıyorum.
Ama şunu açıkça söyleyebilirim. Hani diyorsun ya "videodaki gibi geçir". İşte bu video tam da öyle bir video olmuş benim için. Ekranda kendi anakartımı görüyorum. Mutlu oldum.
Bugün hiç uğraşasım yok. Yarın denerim videodakileri.
Alta "text version" koymuş. Tam benlik aslında.

Biriniz İntel'den AMD, diğeri AMD'den İntel geçiyor. Eviniz PC dükkanı döndü. Bir ayarlayın bakalım. Görüntü bozulma olayı haricinde, fayda eder bu ayarlar. Görüntü bozulması ayrı bir sorun.

tRfc girememek bana çok mu şey kaybettiriyor acaba?

tRFC2 ve SB gireceksin. Aynı olayı AM5'e getirdiler şu anda. M-Die olduğu anlaşılmasın bellekler diye. @ggbye de o tuzağa düştü. A-Die zannetti sonra tersten gördü M-Die çıkınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…