Sizin gözler radar gibi. @SunseTTime ile seni ekran başına oturtsalar, kalp krizi geçirirdi muhtemel. Daha 6000 CL32 beğendirtemiyoruz, Hynix M-Die yine öyle. @Marix hoca bahsettiği RAM Micron. PC karşısına oturmazdın, o derece. Bazı insanların sorun yok diye kullandığı sistemler, artık bu saatten sonra sizler için ciddi sorun teşkil ediyor. Bunu göz ardı etmeyin.

Micron ve Samsung'da her sistemde sorun olacak diye bir şey yok ama güncel AM5 platformunda çok yüksek oranda sorun kaynağı. Onun için Nebi Amca o kadar uğraştı, 6000 CL30 ayarlayın geçin 1:1 mod dedi. Altı her daim sorun. Başkasında olmaz, sende olabilir. Mavi ekran ya da oyunlarda tekleme, droplar ile boğuşursun.

@SunseTTime Olayındaki görüntü bozulması manyetik alan ile alakalı. Senin gibi şehir değişmesi lazım artık son çare. DRAM ile alakalı bir sorun yok burada. Görüntü bozulması ayrı, tekleme ve drop ayrı. Mavi ekran ya da testlerde hata da yemiyor. Ondaki sorun çok başka yani.
Ben görüntü bozulması var diye ortalığı birbirine katarken, yıllardır sistem toplayan arkadaş iş yerine kasayı getirmemi istedi çıkışta evine geçtik. (6 ay önceki ilk test...) Adam önce kendi sistemini gösterdi kareler benimkinden daha bozuk geliyordu gözlerim kanadı. Benim tepkimi görünce şaşırdı. Sonra fark ettik ki televizyona yansıtmış eşi izlesin diye, ayrıca BIOS Default imiş yani RAM'ler 4800MHz'de idi. TV bağlantısını kestik, XMP açıp 6000 MHz kullanmasını bir sağladım ekranı mis gibi oldu. Ben diyene kadar sorun yok sanıyordu mesela.

Benim kasaya geçtik yine sorunu göremiyor. Sonra bendeki RX 9060 XT ve 5600 MHz CL36 2X16 RAM'i çıkarıp onun Intel + NVDIA sistemindeki RTX 3070 Ti ve G.Skill Ripjaws S5 6000 MHz CL32 1X16 RAM'i bir taktık ekranım %95 yağ gibi aktı. Görünce şaşırdı hatta onun Intel sistem o kadar akıcı olamamıştı. Bendeki 7600X 3070 Ti kombinasyonu ile çok daha iyi olmuştu CS2.

Üçüncü örnek olarak da benim RX 9060 XT'li hazır sistemin birebir aynısını kullanan yakın arkadaştan verebilirim. Direkt evime geldi sorunu göremedi. Tabii CS2 testi yapsam net görürdü BF1'de o kadar net olmadığından ve gözü seçici olmadığından sorun göremedi. Benim 6 ay önce aldığım hazır sistemi hala keyifle kullanıyor adam.

Hikaye bu kadar. Geçen eve başka bir arkadaşım geldi zaten son test o idi, ondaki 3070 Ti ve 1X16 6000MHz RAM'i taktık mouse ile görüntü hala bozuluyordu. CS2 ve DbD testi yaptım o da çok net gördü. O da yıllardır sistem toplayan biri aklına hiçbir şey gelmedi.

Görüldüğü üzere üç kişiden biri direkt gördü, birisi düzeltince farkı gördü, biri ise hiç fark etmedi. CS2 videomu paylaşıyorum o kadar ciddi bozulduğu halde göremiyorlar aklım almıyor. @ggbye sen direkt gördün mesela mouse jitteri.

Hikaye bu kadar. :P @Ayhan Dönmez haklı. Ama biz de kafada kurmuyoruz. Sadece çözümsüz kaldık hepsi bu.

Ben görüntü bozulması var diye ortalığı birbirine katarken, yıllardır sistem toplayan arkadaş iş yerine kasayı getirmemi istedi çıkışta evine geçtik. (6 ay önceki ilk test...) Adam önce kendi sistemini gösterdi kareler benimkinden daha bozuk geliyordu gözlerim kanadı. Benim tepkimi görünce şaşırdı. Sonra fark ettik ki televizyona yansıtmış eşi izlesin diye, ayrıca BIOS Default imiş yani RAM'ler 4800MHz'de idi. TV bağlantısını kestik, XMP açıp 6000 MHz kullanmasını bir sağladım ekranı mis gibi oldu. Ben diyene kadar sorun yok sanıyordu mesela.

Benim kasaya geçtik yine sorunu göremiyor. Sonra bendeki RX 9060 XT ve 5600 MHz CL36 2X16 RAM'i çıkarıp onun Intel + NVDIA sistemindeki RTX 3070 Ti ve G.Skill Ripjaws S5 6000 MHz CL32 1X16 RAM'i bir taktık ekranım %95 yağ gibi aktı. Görünce şaşırdı hatta onun Intel sistem o kadar akıcı olamamıştı. Bendeki 7600X 3070 Ti kombinasyonu ile çok daha iyi olmuştu CS2.

Üçüncü örnek olarak da benim RX 9060 XT'li hazır sistemin birebir aynısını kullanan yakın arkadaştan verebilirim. Direkt evime geldi sorunu göremedi. Tabii CS2 testi yapsam net görürdü BF1'de o kadar net olmadığından ve gözü seçici olmadığından sorun göremedi. Benim 6 ay önce aldığım hazır sistemi hala keyifle kullanıyor adam.

Hikaye bu kadar. Geçen eve başka bir arkadaşım geldi zaten son test o idi, ondaki 3070 Ti ve 1X16 6000MHz RAM'i taktık mouse ile görüntü hala bozuluyordu. CS2 ve DbD testi yaptım o da çok net gördü. O da yıllardır sistem toplayan biri aklına hiçbir şey gelmedi.

Görüldüğü üzere üç kişiden biri direkt gördü, birisi düzeltince farkı gördü, biri ise hiç fark etmedi. CS2 videomu paylaşıyorum o kadar ciddi bozulduğu halde göremiyorlar aklım almıyor. @ggbye sen direkt gördün mesela mouse jitteri.

Hikaye bu kadar. :P @Ayhan Dönmez haklı. Ama biz de kafada kurmuyoruz. Sadece çözümsüz kaldık hepsi bu.

@ggbye gibi şehir değişeceksin en son bu da düzeltmezse. Manyetik alan var sizin muhitte. Görüntü bozulması kaynağı nedir, kimse çözemedi hiçbir forumda. Halen muallak.

@Ayhan Dönmez şaka bir yana gerçekten de arkadaşın sorunu RF ile ilgili olabilir. Etrafında enterferans yayan ve baskı yapabilecek güçte olan bir cihaz varsa buna sepeb olabilir.

Bu konu hakkında anlatabileceğim çok fazla şey var. RF'i hafife almamak lazım.

En basitinden, bende bir zamanlar Toyota Yaris vardı. Uzun-kısa far tek modül. H4 yani. Neyse internetten Led ampül sipariş ettim. Şimşek etkili ledler var ya hani. Selektör atınca şimşek gibi çakan. Geldi. Taktım arabaya bir hevesle. Gittim far ayarı vs. yaptırdım. Mercekli far olmadığı için karşıdan gelen insanların gözünü almaya çok müsait.

Neyse efendime söyleyim. Her şey iyi güzel hoş kullanıyorum arabayı. O da ne? Radyoyu açıyorum. Adana FM, Meşk FM, Kral FM hepsi haşır huşur. Ben tabi antenden şüpheleniyorum. Gidiyorum anteni falan değiştiriyorum ama nafile. Öyle kullanmaya devam ediyorum.

Bir gün dışarıdayım. Arabayı çektim bir yere. Radyo açık yine. 102.7 Virgin Radyo iyi çekiyor sadece. Ama yine enterferans var yani duyuluyor. Şöyle elimi atıp farları kapattığımda yani park lambalarına geçtiğimde bir de ne olsun. Radyo cam gibi duyulmaya başladı.

Hemen heyecanla diğer kanalları denedim. Abooo. Hepsi cam gibi. Farları açıyorum haşır huşur, kapatıyorum cam gibi.

@SunseTTime bir yerlerden baskı yiyor olabilirsin, enterferans alıyor olabilirsin. Binadaki kablo net hattı bile baskı yapabiliyor.

Son düzenleme:
@monitortavsiye01 bence o ihtimali eleyeli cok oldu. Hem arkadasin evinde hem de bilgisayarcida sorun devam etti. Ev elektrigi kalici bir hasar biraksa bizim eve ekran karti ve ramini getiren arkadaş sorunlu kullanmaya baslardi, oyle bir sey demedi. Haliyle baska bir sey var gibi hissediyorum. Mouse lag / jitter işi Intel ile cozulurse bir de OLED ekrana sans verecegim. Tabii ki elimdeki fazlalik parcalari once biraz satmam lazim. Belki o zaman tam istedigim gibi olur her sey.

@monitortavsiye01 bence o ihtimali eleyeli cok oldu. Hem arkadasin evinde hem de bilgisayarcida sorun devam etti. Ev elektrigi kalici bir hasar biraksa bizim eve ekran karti ve ramini getiren arkadaş sorunlu kullanmaya baslardi, oyle bir sey demedi. Haliyle baska bir sey var gibi hissediyorum. Mouse lag / jitter işi Intel ile cozulurse bir de OLED ekrana sans verecegim. Tabii ki elimdeki fazlalik parcalari once biraz satmam lazim. Belki o zaman tam istedigim gibi olur her sey.

Size elektron tabancası CRT lazım. @CRT_User Organik LED de problem. Adamlar bak konu açıyor, Glossy Panel sildim ve sonrasında çizildi diye. Aman aman.

Size elektron tabancası CRT lazım. @CRT_User Organik LED de problem. Adamlar bak konu açıyor, Glossy Panel sildim ve sonrasında çizildi diye. Aman aman.

CRT'den sonra OLED bile bana kötü geliyor. Elektron tabancası o kadar hızlı ki, organik paneller ister istemez yavaş hissettiriyor. Kullandığım OLED mat kaplamaydı sırf glossy görüntü için riske girip mat kaplamayı bile söktüm. Hâlâ çizilmedi, şans benden yana. 😄

Benim oda çok karışık, dokunmak istemiyorum.
20260206_194156.webp

Her sabah şu kasayı ve masayı şöyle görmekten bıktım. Başak burcu adamın yasadiklarina bak. @ggbye Dolabın üstü de kutularla dolu. Sanarsın atomu parçalıyoruz. Ne bu iki adam vuracağiz, cektigimiz tantanaya bak. :P