Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse boş ver, ileride iyi bir anakart alırım. Yeni gelen RAM için AM5 timing girelim. A-die SR diyordun göster bakalım hünerlerini.
1770154764719.webp

@ggbye Bunun altını vereceksen hiç boş yere konu açma. Minimum bu artık. Ben de buradayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hani sevgi kardeşlik. Vaktin var mı?

1770155824211.webp

@ggbye Bu şekilde 6400 CL26 açıp konu aç. NORM, tRFC 400-1-1. Nitro ilk 1-3-1 bak, Bias 0-1 aktif. iGPU kapalı. 1.7 VDD Safe. Vantilatör üflet, arka cepte tornavida hazır dursun. UCLK=MCLK, Gear kapalı, MCR-PDM kapalı.

Predictive açık, SOC OC Mode aktif.

Genel olarak söyleyeceklerim.
AMD BIOS daha çok kolay Intel zor.
1-1 mod açamadım bunu anakart sorunu olarak değerlendiriyorum.
Bu ayarları yapmadan tak kulan olarak, AMD daha iyi bunu kabul ediyorum.
Montaj olarak pek bir farkı yok.
FPS olarak Valorant için R7 7800X3D yakın ayarlar.
Mouse hisi olarak biraz daha sert ve kuru geldi. AMD yumşaklığını arattı.
Shutter bir şekilde çözüldü. Az var oda 1-1 mod veya daha fazla uğraşarak çözülecek düzeyde.
Gen4 kullanmama rağmen geçişler gayet iyiydi. Dediğim gibi sert anlık bir tepkisi vardı.
Sıcaklığı çözdüm 140mm hava bana yeterli geldi. Güçlendirme kiti almayı düşünmüyorum, (AMD devam edeceğim) alınır mı? Alınır sıcaklı düşer.
Bu durumda ne yaparım? Büyük ihtimal AMD kulanırım. Yedek olarak kenara ayırmayı düşünüyorum.

Shutter bir şekilde çözüldü. Az var oda 1-1 mod veya daha fazla uğraşarak çözülecek düzeyde.
Gen4 kullanmama rağmen geçişler gayet iyiydi. Dediğim gibi sert anlık bir tepkisi vardı.
Bu durumda ne yaparım? Büyük ihtimal AMD kulanırım. Yedek olarak kenara ayırmayı düşünüyorum.

@SunseTTime @lowkey99 sizlere önerim Z serisi almanız. @CRT_User bizlere Tomahawk Z serisi önerdi. Benim şansım yoktu. Takas vb. bir yolla kısa zamanda denemeyi hedefledim. Sıcaklık olarak 140 gayet yeterli.

@SunseTTime @lowkey99 sizlere önerim Z serisi almanız. @CRT_User bizlere Tomahawk Z serisi önerdi. Benim şansım yoktu. Takas vb. Bir yolla kısa zamanda denemeyi hedefledim. Sıcaklık olarak 140 gayet yeterli.

ASUS Prime Z790 benim 14700K'da 6000 Tight 1:1 mod ve 5.6 GHz P-Core veriyordu. Faz ve pasif soğutması yeterliydi. Giriş seviye için düşünülür. Tomahawk Z790 da olabilir, ASUS Prime olanda Debug yok ama Memory Training İntel'de kısa, monolitik. O yüzden çok sorun yok.

Parçalardan zaten eminsiniz, arıza tespiti durumu söz konusu değil. Buzzer ya da Debug gerek yok.

Acemi işi onlar. :)

Sıcaklığı çözdüm 140mm hava bana yeterli geldi. Güçlendirme kiti almayı düşünmüyorum, (AMD devam edeceğim) alınır mı? Alınır sıcaklı düşer.

@SunseTTime @lowkey99 sizlere önerim Z serisi almanız. @CRT_User bizlere Tomahawk Z serisi önerdi. Benim şansım yoktu. Takas vb. bir yolla kısa zamanda denemeyi hedefledim. Sıcaklık olarak 140 gayet yeterli.
Mouse hissiyati ile ilgili bahsettigin yer benim icin onemli zira AM5'i sirf mouse lag / goruntu jitter yasadigim icin birakacagim. Intel daha stabil derken daha kotu bir mouse deneyimi bizi karşılamasın bir de? Stutter azalmasina sevindim gecmis olsun. @ggbye

Ben de iste MSI MAG Z790 Tomahawk ve i5 14600K alacagim fakat sogutucum muhtemelen uzay sistem icin yeterli gelmeyecek. Hangi videoyu izlesem sivi sogutma kullanilmis, klasik CPU fani ile test henuz bulamadim.