Bellekler oyun geçikme işlemciye etki etmez. 0.1ms 0.2ms sahneye göre değişir o değer sabit kalır.

İsterseniz 6000MHz 1-2 mod oyunu açıp göstereyim hocam. Buna katılmıyorum.
Hocam, X3D işlemciler veriyi RAM'e gitmeden kendi önbelleğinde bulur, bu yüzden RAM gecikmesinden Intel kadar etkilenmezler. Intel sistemlerde ise önbellek daha küçük olduğu için işlemci doğrudan RAM performansına göbekten bağlı.

FPS'in 600 olması, o karenin senin mouse hareketine ne kadar hızlı tepki verdiğini Photon değiştirmez. M-die bir belleği B760 anakartta Gear 2'de mahkum bırakmak, işlemcinin elini kolunu bağlamaktır.

14900K üzerinde yapılan karşılaştırmada DDR4 B-die ve DDR5 A-die bellekler test edilmiş. %1 low değerleri DDR4’te belirgin şekilde daha iyiyken, maksimum FPS DDR5 ile daha yüksek

1770232633148.webp

Hocam, X3D işlemciler veriyi RAM'e gitmeden kendi önbelleğinde bulur, bu yüzden RAM gecikmesinden Intel kadar etkilenmezler. Intel sistemlerde ise önbellek daha küçük olduğu için işlemci doğrudan RAM performansına göbekten bağlı.

FPS'in 600 olması, o karenin senin mouse hareketine ne kadar hızlı tepki verdiğini photon değiştirmez. M-die bir belleği B760 anakartta Gear 2'de mahkum bırakmak, işlemcinin elini kolunu bağlamaktır.

14900k üzerinde yapılan karşılaştırmada DDR4 b-die ve DDR5 a-die bellekler test edilmiş. %1 Low değerleri DDR4'te belirgin şekilde daha iyiyken, maksimum FPS DDR5 ile daha yüksek.

Eki Görüntüle 224504

Hocam benim demek istediğim işlemci oyun gecikmesi.

@Ayhan Dönmez anakartı aldım, bu arkadaki ürünü nasıl cıkaracağım? Çıkmıyor.

@Ayhan Dönmez ASUS Z790 gamıng serisi anakart aldım. Ramları 2-4 slotlarınamı takayım?

@CRT_User @SunseTTime musait misiniz?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Chipset ve diğer sürücülerini güncelledim. @Ayhan Dönmez senin için ASUS aldım.

Memory Controller: DRAM Frequency ratio 1:1 şeçtim. BT-wf iGPU kapadım. XMP açtım. Hiç voltaj vermedim. Öyle bekliyoruz, LED ışık dahi yok, neyi beklediğimi bilmiyorum. 2-3dk oldu boot etmedi.

O kısmı halledebildin mi? Tam CPU soğutucusunun altına denk geliyor herhalde. Ben de bilmiyorum muhtemelen söküp sonra geri takılacak. @Ayhan Dönmez öyle mi?

Söktüm onu, zorla bir şeyler denedim.

Memory Controller: DRAM Frequency ratio 1:1 şeçtim. BT-wf iGPU kapadım. XMP açtım. Hiç voltaj vermedim. Öyle bekliyoruz, LED ışık dahi yok, neyi beklediğimi bilmiyorum. 2-3dk oldu boot etmedi.

@Ayhan Dönmez @CRT_User buyurun.

XMP1 ve 1:1 açtım.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 32
  • image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 29

DRAM VDD-VDDQ 1.45 ver. CPU VDDQ ve VDD2 1.4 kalsın. CPU SA 1.3 kalsın. Açmıyor mu 6000 Gear 1? 5600-5800 Frekans da dene.

VDD2 1.3 falan da bak. Düşük istiyor olabilir.

XMP1 ve 1:1 açtım.

DRAM vdd-vddq 1.45 ver. CPU vddq ve vdd2 1.4 kalsın. CPU sa 1.3 kalsın. Açmıyor mu 6000 Gear 1? 5600-5800 frekans da dene.

Vdd2 1.3 falan da bak. Düşük istiyor olabilir.

Yerleri nerede söylersen hal edelim.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 36