AMD VS NVIDIA Vs Intel

• Oy verenlerin toplamı
    58
X2 modunda FSR ile birlikte Witcher'te açtığımda yer kayıyor, görüntüde bozulmalar oluyor ve ışık patlamaları oluyor.
HDR açmış olabilir misiniz? Işıklarda bozulma bir süredir HDR uyumsuzluğundan oluyordu. Yer kayması konusunda sadece 1 oyunda karşılaşmıştım, genelde tuğla gibi şeylerde bozulma oluyor. Onu halen çözemediler. Sizin için durum biraz farklı gibi. 80 FPS'den oralara düşmesi anormal. Ben 50 FPS alıyorum, 37 FPS'ye sabitleyip X2 açıyorum sabit 75 FPS oynatıyor.

HDR açmış olabilir misiniz? Işıklarda bozulma bir süredir HDR uyumsuzluğundan oluyordu. Yer kayması konusunda sadece 1 oyunda karşılaşmıştım, genelde tuğla gibi şeylerde bozulma oluyor. Onu halen çözemediler. Sizin için durum biraz farklı gibi. 80 FPS'den oralara düşmesi anormal. Ben 50 FPS alıyorum, 37 FPS'ye sabitleyip X2 açıyorum sabit 75 FPS oynatıyor.

Technopat'ta konu bile açtım. Tüm ayarları denedim çözemedim. Ayrıca HDR'da direk beyaz ışık yoğunluğu oluyor.

AMD'nin iyi yanları: VRAM'i yüksektir. Saf güçte çoğu NVIDIA kartı geçer. Ufak driver sorunları vardır ve teknolojik olarak iyi değildir.

NVIDIA'nın iyi yanları: VRAM'i azdır ancak teknolojik olarak kendi ayıklama aracını üretiyor. Çoğu oyuna ilk günden destek verir. Oyun performansını arttırmak ve güzelleştirmek için DLSS, RTX ve dlla adlı teknolojileri vardır. Driver'ları sorunsuzdur.

Intel'in iyi yanları: Saf güç ve fiyat anlamında giriş seviye AMD ve NVIDIA kartlarını geçer. XeSS sayesinde görüntü kaybını minimum yaşayarak FPS arttırır. Driver'ları sorunludur ve DX9, DX11 oyunlarında kötü çalışır.

Oy kullanan arkadaşlar farkındaysanız "nedeniyle beraber yazın" dedim. Lütfen yazar mısınız?

NVIDIA çünkü; kalite ve uzun ömürlülük.

Hangisi iyiyse o. Benim için şu an AMD daha önce çünkü ben DLSS, FG ve RT teknolojilerinin saçmalık olduğuna düşünüyorum ayrıca oyun firmalarının bozuk oyun çıkarıp beni DLSS gibi özelliklere mahkum bırakmasını mantıklı bulmuyorum. 20-30K verdiğim ekran kartının bir oyunu düzgün çalıştıramadığı için görüntü kalitesinden taviz verip bu tür işlere girişmeyi mantıksız buluyorum. O yüzden aldım 7800XT kartımı hem de Nvidia muadili 4070'den 5k ucuza ve 6 ay vade farksız taksit ile. Her oyunu 2K 100 FPS oynuyorum, DLSS vb. ihtiyaç duymuyorum.

Herkesin gereksinimleri farklı; biri yazılımla uğraşacaktır ve parası vardır Nvidia, biri sadece en iyi ayarlarda oyun oynayacaktır ve fiyata gereğinden fazla abanmak istemez AMD, kimisi "ben yeni oyunları minimum fiyatla oynayayım" der İntel. Böyle uzar gider bu ihtiyaçlar, o yüzden hangisi işinde kişiye göre iyiyse odur.

Hangisi iyiyse o. Benim için şu an AMD daha önce çünkü ben DLSS, FG ve RT teknolojilerinin saçmalık olduğuna düşünüyorum ayrıca oyun firmalarının bozuk oyun çıkarıp beni DLSS gibi özelliklere mahkum bırakmasını mantıklı bulmuyorum. 20-30K verdiğim ekran kartının bir oyunu düzgün çalıştıramadığı için görüntü kalitesinden taviz verip bu tür işlere girişmeyi mantıksız buluyorum. O yüzden aldım 7800XT kartımı hem de NVIDIA muadili 4070'den 5K ucuza ve 6 ay vade farksız taksit ile. Her oyunu 2K 100 FPS oynuyorum, DLSS vb. ihtiyaç duymuyorum.

DLSS, FG ve RTX'in yararlı olduğunu düşünmem dışında hepsine katılıyorum. Bence DLSS, FG ve RTX pastanın içindeki krema gibi. AMD'de böyle bir krema olmadığı için boş hissettiriyor.

Hangisi iyiyse o. Benim için şu an AMD daha önce çünkü ben DLSS, FG ve RT teknolojilerinin saçmalık olduğuna düşünüyorum ayrıca oyun firmalarının bozuk oyun çıkarıp beni DLSS gibi özelliklere mahkum bırakmasını mantıklı bulmuyorum. 20-30K verdiğim ekran kartının bir oyunu düzgün çalıştıramadığı için görüntü kalitesinden taviz verip bu tür işlere girişmeyi mantıksız buluyorum.
Tepki yanlış yere. Teknolojiler gayet iyi, bu durumu suistimal edenler oyun yapımcıları. Tepkinizi bu teknolojilere verirseniz boşa vermiş olursunuz.