İlginç bir özellik. Ama tam olarak ne?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Oynadığın oyunun, monitörünün desteklediğinden daha yüksek bir çözünürlükte işlenip tekrar monitör çözünürlüğüne indirilmesini sağlayan teknolojidir. Bu sayede daha iyi kenar düzeltme elde edersin mesela. VSR, FPS'yi artırmaz, tam tersine düşürür.
hamzademir1
Yetkin
Oynadığın oyunun, monitörünün desteklediğinden daha yüksek bir çözünürlükte işlenip tekrar monitör çözünürlüğüne indirilmesini sağlayan teknolojidir. Bu sayede daha iyi kenar düzeltme elde edersin mesela. VSR, FPS'yi artırmaz, tam tersine düşürür.
1080p monitörde görüntüleri 4K çözünürlükte işlemeni sağlayan, bir nevi özel çözünürlük (Custom Resolution) özelliğinin doğrudan sürücüye entegre edilmiş halidir diyebiliriz Virtual Super Resolution. VSR sayesinde 1080p monitörde oyunu da 4K oynayabilirsin.
Tabi bu özellik başka çözünürüklerle de çalışıyor. Sadece 1080p değil.
Tabi bu özellik başka çözünürüklerle de çalışıyor. Sadece 1080p değil.
Son düzenleme:
Monitörün desteklediğinden daha yüksek bir çözünürlükte oynamanı sağlayan özellik. Nvidia'da DSR olarak geçiyor.
RX 580, i5-9400F, 16GB RAM. Kaldırır mı?Eğer ekran kartın 4K kaldırıyorsa 1080p monitörde bile görsel şölen yaşatacak bir ayar.
1080p monitörde görüntüleri 4K çözünürlükte işlemeni sağlayan, bir nevi özel çözünürlük (Custom resolution) özelliğinin doğrudan sürücüye entegre edilmiş halidir diyebiliriz Virtual Super Resolution. VSR sayesinde 1080p monitörde oyunu da 4K oynayabilirsin.
Tabii bu özellik başka çözünürüklerle de çalışıyor. Sadece 1080p değil.
Nedense 1440P'den 4K'ya cekince pek bir şey degistigini gormedim. Ufak detaylar daha iyi oldu sadece. Belki oyun içi ayarlarimi da buna gore duzenlemeliyim. Bahsi gecen ayari CP2077 gibi oyunlarda kullandim.
hamzademir1
Yetkin
Destekler. Hangi model olduğunu biliyor musunuz hocam?
Nasıl yani?Destekler. Hangi model olduğunu biliyor musunuz hocam?
hamzademir1
Yetkin
Ekran kartınızın modelini soruyorum hocam.