technoimam

Başarılı
Merhaba, bildiğiniz gibi artık aşırı fazla şekilde kaçak gitme mevzusu var. Sağ olsun yüce reisimiz ülkemizi çok iyi bir hale getirdi, insanlar artık kendi vatanını terk ediyor. Adeta bir kavimler göçü. Bazı kişiler bu kaçak mevzusunda farklı söylemlerde bulunuyor, ben de size sormak istedim. Evet yasal olan en iyisi en güzeli cart curt. Bunları geçtikten sonra siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önce giden veya giden birisini tanıyan bu konular hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Merhaba, bildiğiniz gibi artık aşırı fazla şekilde kaçak gitme mevzusu var. Sağ olsun yüce reisimiz ülkemizi çok iyi bir hale getirdi, insanlar artık kendi vatanını terk ediyor. Adeta bir kavimler göçü. Bazı kişiler bu kaçak mevzusunda farklı söylemlerde bulunuyor, ben de size sormak istedim. Evet yasal olan en iyisi en güzeli cart curt. Bunları geçtikten sonra siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daha önce giden veya giden birisini tanıyan bu konular hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Bence halen gayet iyi ve yaşanılabilir bir ülkede yaşıyoruz. Şükretmemiz lazım biraz da. Sırf bu kaçak gidenlerin yüzüne bize mülteci gözü ile bakıyorlar.

Arkadaşlar, Türkiye lanse edildiği kadar kötü değil. Öyle kaçak gidecek bir durum göremiyorum. Ayrıca Amerika'ya girdiğiniz andan itibaren tutuklanırsınız. Benim felsefem, başka ülkelere gidip yaşamak yerine kendi ülkemi geliştirmek doğrultusundadır.

Ayrıca vize vermemelerinin en temel sebebi insanların vizeyle gittikten sonra kaçak kalmaya çalışmalarıdır. Herkes yasal bir şekilde göç ederse vize sorunu da çözülmüş olur, böylece Amerika'ya gitmek için gerçekten amacı olan insanlar rahatça gidebilirler.

Her şeyiniz tam takır gitseniz bile ülkenize geri dönmeyeceğinizi düşünerek almıyorlar ülkeye.

Meksika'da bile bizim ülkeden gelenleri almıyorlar. Her gidene Amerika'nın sınırından kaçak olarak girecek gözüyle baktıkları için normal maalesef.

Daha önce giden veya giden birisini tanıyan bu konular hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Eski iş yerimdeki bir tanıdığım sürekli anlatırdı, kuzeniyle beraber kaçakçı ayarlamışlar, Meksika üzerinden kamyonda diğer kaçaklarla beraber gitmeye çalışmışlar, kuzenini tutuklamışlar bunu TR'ye geri postalamışlar falan, anlatır anlatır dururdu inanmazdık tabii.
Aradan zaman geçince İnstagram'da postlar paylaşmaya başladı, meğerse doğruyu söylüyormuş. Şu an ABD'de mutlu mesut yaşayıp çalışıyor. 😁
Bir atasözü vardı, neydi; ''Azimle mıçan yeri deler...'' Bunu hepimize kanıtladı kendisine yeni hayatında başarılar diledim ne yapayım.

Arkadaşlar, Türkiye lanse edildiği kadar kötü değil. Öyle kaçak gidecek bir durum göremiyorum. Ayrıca Amerika'ya girdiğiniz andan itibaren tutuklanırsınız. Benim felsefem, başka ülkelere gidip yaşamak yerine kendi ülkemi geliştirmek doğrultusundadır.

Ayrıca vize vermemelerinin en temel sebebi insanların vizeyle gittikten sonra kaçak kalmaya çalışmalarıdır. Herkes yasal bir şekilde göç ederse vize sorunu da çözülmüş olur, böylece Amerika'ya gitmek için gerçekten amacı olan insanlar rahatça gidebilirler.
Ben elimden geleni yapıyorum zaten ülkem düzelsin diye ama siyasetçiler ve geri kalan halk yapmıyor.
Benim bir tane hayatım var bu hayatı depremde her an yıkılabilecek evlerde oturarak, karşılığını alamayacağım vergiler ödeyerek, işverenimi zengin ederek, yolda yürürken bir suriyeli tarafından gasp edilir miyim diye düşünerek geçirmek istemiyorum.

Yukarıda yazdıklarım buz dağının küçük bir kısmı. Türkiye'de kimse verdiği emeğin hakkını alamıyor

Ben elimden geleni yapıyorum zaten ülkem düzelsin diye ama siyasetçiler ve geri kalan halk yapmıyor.
Benim bir tane hayatım var bu hayatı depremde her an yıkılabilecek evlerde oturarak, karşılığını alamayacağım vergiler ödeyerek, işverenimi zengin ederek, yolda yürürken bir suriyeli tarafından gasp edilir miyim diye düşünerek geçirmek istemiyorum.

Yukarıda yazdıklarım buz dağının küçük bir kısmı. Türkiye'de kimse verdiği emeğin hakkını alamıyor
Amerika'ya kaçak olarak gittiğinizde hayatınız şu ankinden daha fazla tehlikede olacak. Rasyonel düşünmek lazım. Hiçbir yasal hakkı olmadan oradan buraya savrulan bir mülteci olursunuz. Hayat Instagram videolarındaki gibi değil.

Hayatını Türkiye gibi bir ülkede zindan etmek tercih meselesi tabii, ülkemizin doğal güzellikleri, tarihi ve eserleri harici bir güzelliği de yok.
Ülkemizi geliştirmeyi hepimiz istiyoruz ama sadece istemekle kalıyor görüyorsunuz %52 'yi, gurbetçileri, politikayı, tecavüzleri, adaleti vs. Elden bir şey geliyor mu? Bu düzen değişmediği sürece hayır.

Açıkçası benim felsefem de şu hocam; sözden, durumdan anlayan yoksa şu 40-50 yıllık ömrümüzü bu insanlara heba etmek aşırı lüzumsuz. Bütün dünyada, dünya liderlerinin dahi saygı duyup sevdiği Atatürk gibi bir adam bile bu zihniyeti değiştiremedi ki ölümünden 100 yıl sonra bile hala haterları var. Bir bizim halkın yarısı sevmez bir de Pakistan'ın, Bangladeş'in, Endonezya'nın vs. gericileri.

Kaçak gitmeme konusunda katılıyorum, insanın önce kendine faydası olmalı. Senin bir diploman, bir vasfın varsa geçerli bir sebep sununca zaten seni alırlar, o ülkeler Türkiye mi de her önüne geleni alsınlar, haklılar...

''Herkes yasal bir şekilde göç ederse vize sorunu da çözülmüş olur.'' Bu hiçbir zaman olmayacak hocam, bu dediğim şartlar olduğu sürece.
Ayrıca bizim halk gittiği yeri de batırmaya meyilli, çok bir farkımız yok Orta Doğu farelerinden açıkçası. Adam Almanya'da, İsviçre'de yediği ekmeği bile eleştireceğine önce kendi ülkesine baksın mesela. Bunlar çözülürse vize sorunu da çözülür işte.