Ana tarayıcı olarak Microsoft Edge vs Google Chrome

Microsoft Edge mi Google Chrome mu?

• Oy verenlerin toplamı
    57
Edge'yi bir türlü sevemedim ve kullanamadım. Piyasada ne kadar tarayıcı varsa hiç alışamadım. O yüzden Chrome diyorum. Sanırım eskilerden beri alışkan olduğum için.

Hem Mobilde hem de bilgisayarda Edge kullanıyorum. Yuvarlatılmış köşeler Yapay Zeka özellikleriyle Edge'yi Chrome'dan daha başarılı buluyorum. Sadece Microsoft'un Windows işletim sistemlerinde Edge'yi dayatması sinir bozucu.
Aynen öyle. Bir de Microsoft, Windows işletim sisteminde Microsoft hesabını dayattığı gibi Edge'i de dayatmasa daha iyi olacak.

Mesela Google'a Edge veya IE üzerinden girdiğinizde Chrome indir diye bir pop-up çıkıyor. Fakat bu pop-up'ta hayır butonu var ve tıkladığınızda uzun süre bir daha bu bildirim gelmiyor. Ayrıca Chrome Web Store'da da belli Chrome indir reklamları mevcut. Fakat bunlar çok sinir bozmuyor.

Microsoft'un Edge dayatması ise rekabete epey aykırı. Chrome indirme sayfasına girdiğinizde Edge direkt pop-up çıkarıyor. Bu pop-up da hiçbir şekilde devre dışı bırakılamıyor. Ayrıca Bing'e Chrome indir yazdığınızda da Edge reklamı çıkıyor. Mesela Google'da Microsoft Edge download diye arama yapınca hiçbir şekilde Chrome reklamı çıkmıyor. Fakat Bing, Chrome indirmek isteyenlere Edge reklamı gösteriyor.

Ayrıca Outlook 365'te de linkler varsayılan olarak Edge'de açılıyor. Chrome'da açılması için ek ayar yapmak gerekiyor. Bakın yeni PWA tabanlı Outlook'u demiyorum. Outlook'un yıllardır aramızda olan Microsoft Office sürümünü kastediyorum. Bunda bile linklerin Edge'de açılması olayı var.

Windows'un varsayılan tarayıcının kolayca değiştirilmesine izin vermemesi ve değiştirildikten sonra da arama kutusu gibi Windows özelliklerinin Edge'e bağlı olmasını saymıyorum bile.

Onun dışında Edge ile hiçbir sorunum yok, hatta bir numaralı tercihim. Dayatma olayı da olmasa çok daha iyi olacak.

Telefonda kullanılmaz Chrome. Senkronizasyon için Edge. 3. yol Vivaldi. Vivaldi güzel ama Edge Windows ile tam entegre olduğu için çok iyi.

Edge Mobile'de uzantı desteği varsayılan olarak menüye konmuş. Bilmeyenlere duyuru. Şu an geniş bir destek yok yine de.

Chrome son güncellemelerini başarılı buluyorum bazı arkadaşlar çok RAM tükettiğini söylemiş katılmıyorum. Çoğunu test ettim Edge ve Chrome birbirine yakın kaynak tüketimi var.

Edge bence. Zaten gömülü bir tarayıcı. Boşuna yenisini kurmaya gerek yok. Performansları da benzer zaten.

Merhaba arkadaşlar. Sizce ana tarayıcı olarak Microsoft Edge mi daha iyi, Google Chrome mu?

Ben şahsen Edge diyorum. Her ne kadar Chrome, Edge'e göre daha az bloat barındırsa da çok daha az özellik barındırıyor. Ayrıca Windows 11'in arayüz dili ile en uyumlu tarayıcı Edge. O yüzden ben 4 yıldan uzun süredir Edge kullanıyorum. Ancak sistemime ne olur ne olmaz diye Chrome da kurulu.
Edge çok yavaş. Bir tek bende mi sayfalar çok geç yükleniyor? Arayüzünden de nefret ediyorum. Google Chrome.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt