16 Ağustos’ta çeşitli forumlarda ve burada açtığım konu üzerine detaylı araştırma sonucu satın aldığım ve 20 Ağustos’ta elime ulaşan KTC H25T7 monitörü, güvenlik bandının açık bir şekilde elime geçmesi ve üründe ölü pixel çıkması sebebiyle yenisi ile değişimini talep ettim. Kurye gelip monitörü hızlı bir şekilde aldı ve çok kısa sürede (2 günde) monitör iade alım şubesi olan Anadolu Mega Dağıtım Şubesi’ne ulaştı.

Kargo şubeye ulaştıktan sonra 3 gündür yerinde dağıtıma çıkmasını beklemekteyim. Bilgisayarda yapmam gereken işleri anlık olarak monitörüm olmaması sebebiyle gerçekleştiremiyorum. Bu konuyu Hepsiburada’yı arayarak belirttiğimde, ürünün acil kategorisine alındığını söyleyerek telefonu yüzüme kapattılar.

Ürün hâlâ Anadolu Mega Dağıtım Merkezi’nde beklemekte. Şikayetvar üzerinden şubeye baktığımda, belki de yüzlerce insan bu şubenin bazı şikayetlere göre 2 haftaya kadar ürünü dağıtım şubesinde beklettiğini ve asla ilgilenmediklerini belirtmiş.

Bu süreçte sizce ne yapmalıyım? Yasal bir hakkım varsa nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
16 Ağustos’ta çeşitli forumlarda ve burada açtığım konu üzerine detaylı araştırma sonucu satın aldığım ve 20 Ağustos’ta elime ulaşan KTC H25T7 monitörü, güvenlik bandının açık bir şekilde elime geçmesi ve üründe ölü pixel çıkması sebebiyle yenisi ile değişimini talep ettim. Kurye gelip monitörü hızlı bir şekilde aldı ve çok kısa sürede (2 günde) monitör iade alım şubesi olan Anadolu Mega Dağıtım Şubesi’ne ulaştı.

Kargo şubeye ulaştıktan sonra 3 gündür yerinde dağıtıma çıkmasını beklemekteyim. Bilgisayarda yapmam gereken işleri anlık olarak monitörüm olmaması sebebiyle gerçekleştiremiyorum. Bu konuyu Hepsiburada’yı arayarak belirttiğimde, ürünün acil kategorisine alındığını söyleyerek telefonu yüzüme kapattılar.

Ürün hâlâ Anadolu Mega Dağıtım Merkezi’nde beklemekte. Şikayetvar üzerinden şubeye baktığımda, belki de yüzlerce insan bu şubenin bazı şikayetlere göre 2 haftaya kadar ürünü dağıtım şubesinde beklettiğini ve asla ilgilenmediklerini belirtmiş.

Bu süreçte sizce ne yapmalıyım? Yasal bir hakkım varsa nedir?
- İlk olarak, Anadolu Mega Dağıtım Merkezi ile iletişime geçerek durumu tekrar bildirin. Telefonda kararlı ve net olmaya çalışın. Gerekirse, aynı gün içinde birkaç kez arayarak durumu hatırlatın.

- İletişimde bulunduğunuzda, ürünün durumunu ve acil kategorisine alındığını belirtin. Sadece sizin değil, diğer müşterilerin de benzer sorunlar yaşadığını aktarın.

- Ürün iade prosedürleri hakkında bilgi alın. İade sürecinin ne kadar sürdüğünü ve ne zaman dağıtıma çıkacağını sorun.

- Eğer bu şekilde bir sonuç alamazsanız, Hepsiburada’nın müşteri hizmetlerine bir e-posta gönderin veya sosyal medya üzerinden direkt mesaj atarak durumu iletin. İade talebinizin üzerinden çok zaman geçtiğini belirtin ve ürünün acil olarak gönderilmesini talep edin.

- Yasal haklarınızı öğrenmek için Tüketici Hakem Heyeti veya ilgili tüketici dernekleri ile irtibata geçin. Ürünün 14 gün içinde teslim edilmediğini ve bu durumun yasal haklarınızı etkileyebileceğini belirtin.

- Tüm iletişimlerinizi, tarihlerini ve aldığınız yanıtları kaydedin. Müvekkiller bu tür durumlarda sonuç almak için bu belgeler önemlidir.

- Gerekirse, konu hakkında şikayetinizi Tüketici Hakem Heyeti’ne veya online şikayet sitelerine (Şikayetvar vb.) iletin. Bu tür platformlar zaman zaman firmaların dikkatini çekebilir.

- Sosyal medya üzerinden durumu paylaşın. Firmaların sosyal medya hesaplarına tagleyerek, yaşadığınız problemi dile getirin. Bu çoğu zaman daha hızlı bir çözüm yolu sunabilir.

Unutmayın ki prosedürler zaman alabilir, ancak sabırlı olun ve iletişimde kalmak önemlidir.